BF10 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Koledzy, potrzebuję rady Tata w swojej A4 B6 na bixenonie ma D1S, chce mieć jaśniejszą barwę, coś mocniejszego, co może włożyć? Dzięki z góry za radę Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Czerwca 2015 przez BF10
jacek70 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 A jaką ma barwę ? Jeśli 4300k to zapodaj 6000k. Wcześniej jednak poczytaj o jednych i drugich.
BF10 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2015 Dziękuję Wam za pomoc Sprawdzę jaką ma barwę Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Ale czy musiałby zmienić na D2S np??? Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
nitroo Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zobacz, jaką ma przetwornicę i jakie żarniki obsługuje.
BF10 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zobacz, jaką ma przetwornicę i jakie żarniki obsługuje.Okej,dzięki Lukne Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Lukasz_N Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Jeśli ma ORI bixa to na 99% siedzi tam D1S. Co do jaśniejszej barwy, to co masz konkretnie na myśli? Chcesz poprawić wygląd, czy jakość i ilość światła??? Bo niestety muszę Cię zmartwić, ale jedno z drugim nie idzie w parze. Jeśli chcesz poprawić jakość światła na drodze, to po pierwsze sprawdź w jakim stanie masz palniki i odbłyśniki w soczewkach. Te drugie z pewnością najlepsze lata mają już za sobą. Pozostaje regeneracja, ale najlepszym rozwiązaniem jest wsadzenie soczewki od B8,
BF10 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zapewne to i to byłoby najlepszym rozwiązaniem Przy jeździe nocą, nie świecą tak jak powinny... Chciałoby się czegoś więcej Od B8 jaki koszt? Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka D1S jest na 100% Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
nitroo Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Od B8 jaki koszt? 450 zł u kolegi Gwerty z forum.
Lukasz_N Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Wsadzenie jakichkolwiek palników do żużytych soczewek nie poprawi znacząco jakości oświetlenia. Nie kombinuj z temperaturą barwową, bo palniki i wyższej temperaturze fajnie wyglądają z zewnątrz, ale niestety na czarnej, mokrej nawierzchni nie jest już tak wspaniale. Tak jak pisałem, pozostaje regeneracja, albo wymiana na nowe z modelu B8. Ja osobiście też zmagałem się z tym problemem i ostatecznie poszedłem w wymianę na B8 i nie żałuję. Teraz wiem co to znaczy mieć światła xenonowe. Przy nowych, standartowych palnikach 4300 K nawet w największym desczu na mokrej nawierzchni widoczność jest bez porównania. Oryginalne, regenerowane soczewki B6 odpadają w przedbiegach. Co do kosztów to 100 -200 PLN powinno wystarczyć, w zależności od tego, w jakiej cenie wyrwiesz soczewki. 450 PLN to cena z kosmosu, tym bardziej, że soczewki staniały mocno i można przebierać. Tutaj masz wątek o przekładce: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/142900-wymiana-soczewki-z-odblysnikiem-bixenon-valeo-na-soczewki-z-a4-b8/ Edytowane 17 Czerwca 2015 przez Lukasz_N
BF10 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2015 Od B8 jaki koszt?450 zł u kolegi Gwerty z forum.Dzięki za info Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Wsadzenie jakichkolwiek palników do żużytych soczewek nie poprawi znacząco jakości oświetlenia. Nie kombinuj z temperaturą barwową, bo palniki i wyższej temperaturze fajnie wyglądają z zewnątrz, ale niestety na czarnej, mokrej nawierzchni nie jest już tak wspaniale. Tak jak pisałem, pozostaje regeneracja, albo wymiana na nowe z modelu B8. Ja osobiście też zmagałem się z tym problemem i ostatecznie poszedłem w wymianę na B8 i nie żałuję. Teraz wiem co to znaczy mieć światła xenonowe. Przy nowych, standartowych palnikach 4300 K nawet w największym desczu na mokrej nawierzchni widoczność jest bez porównania. Oryginalne, regenerowane soczewki B6 odpadają w przedbiegach. Co do kosztów to 100 -200 PLN powinno wystarczyć, w zależności od tego, w jakiej cenie wyrwiesz soczewki. 450 PLN to cena z kosmosu, tym bardziej, że soczewki staniały mocno i można przebierać. Tutaj masz wątek o przekładce: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/142900-wymiana-soczewki-z-odblysnikiem-bixenon-valeo-na-soczewki-z-a4-b8/ To jest się nad czym zastanowić Powiem tacie co musiałby zrobić,jakie są koszty tego wszystkiego, niech się zastanowi i decyduje Dzięki za pomoc Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
nitroo Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Może podałem starą cenę, ale najlepiej będzie jak przedzwonisz do Gwertego i się dogadasz.
Chadury89 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Ewentualnie niech zapoda takie palniki. Swieca lepiej od Philipsow 85122, porownywalnie albo i lepiej od OSram CBi 66240. Barwa tez super https://hidretrofit.pl/sklep/zarniki-nextgen-d1s-5500k/
Lukasz_N Opublikowano 18 Czerwca 2015 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Może sobie palniki wymieniać nawet na te z górnej półki +50% i inne wynalazki, ale jeśli odbłyśniki w soczewkach są wypalone, a na 99% tak jest, to zamiast świateł i tak będzie miał nadal świeczki. Podstawa to zdrowy odbłyśnik. Przy obecnych cenach IMO regeneracja odbłyśników jest zupełnie nieopłacalna, bo za te same pieniądze można włożyć soczewki od B8, które ze względu na swoją konstrukcję świecą nieporównywalnie lepiej od ORI B6.
BF10 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2015 Może podałem starą cenę, ale najlepiej będzie jak przedzwonisz do Gwertego i się dogadasz.Powiem tacie co i jak i niech decyduje, jeśli będzie chciał skontaktuję się z Gwertym i obgadam co i jak Dzięki za pomoc Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Ewentualnie niech zapoda takie palniki. Swieca lepiej od Philipsow 85122, porownywalnie albo i lepiej od OSram CBi 66240. Barwa tez super https://hidretrofit.pl/sklep/zarniki-nextgen-d1s-5500k/ Cena też przyjemna Mówisz, że się sprawdzają? Warto spróbować Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Może sobie palniki wymieniać nawet na te z górnej półki +50% i inne wynalazki, ale jeśli odbłyśniki w soczewkach są wypalone, a na 99% tak jest, to zamiast świateł i tak będzie miał nadal świeczki. Podstawa to zdrowy odbłyśnik. Przy obecnych cenach IMO regeneracja odbłyśników jest zupełnie nieopłacalna, bo za te same pieniądze można włożyć soczewki od B8, które ze względu na swoją konstrukcję świecą nieporównywalnie lepiej od ORI B6. Soczewki z B8 pasują bez przerabiania w bixy w B6? Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Lukasz_N Opublikowano 18 Czerwca 2015 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Soczewki z B8 pasują bez przerabiania w bixy w B6? Podesłałem wcześniej wątek n/t przeróbki: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/142900-wymiana-soczewki-z-odblysnikiem-bixenon-valeo-na-soczewki-z-a4-b8/ Jak pierwszy raz się za to zabrałem się to mi trochę zeszło, ale później się wkurzyłem i dorobiłem profesjonalne adaptery i teraz mam mocowanie jako ORI. W każdej chwili mogę wykręcić soczewki B8 i włożyć stare.
BF10 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2015 Soczewki z B8 pasują bez przerabiania w bixy w B6?Podesłałem wcześniej wątek n/t przeróbki: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/142900-wymiana-soczewki-z-odblysnikiem-bixenon-valeo-na-soczewki-z-a4-b8/ Jak pierwszy raz się za to zabrałem się to mi trochę zeszło, ale później się wkurzyłem i dorobiłem profesjonalne adaptery i teraz mam mocowanie jako ORI. W każdej chwili mogę wykręcić soczewki B8 i włożyć stare. Ważne, że się udało Trzeba pokombinować Dzięki za wszelkie rady Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Lukasz_N Opublikowano 18 Czerwca 2015 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Jakbyś się zabierał za wymianę to służę radą i pomocą. Temat mam już opanowany bardzo dobrze
BF10 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2015 Jakbyś się zabierał za wymianę to służę radą i pomocą. Temat mam już opanowany bardzo dobrze W to wierzę Będę pamiętał, jeszcze raz dziękuję! Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Path Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Jak coś to mam oryginalne, nowe D1S po 150 zł sztuka Edytowane 20 Czerwca 2015 przez Path
Rekomendowane odpowiedzi