Adiii Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Witam, Moje Audi A4 B5 z 95r. sedan. Zauważyłem że po deszczu mam wodę po lewej i po prawej stronie bagażnika. Po prawej stronie w miejscu gdzie jest pompka centralnego zamka woda spływa ze szczeliny zaznaczonej strzałką. Po lewej stronie bagażnika woda spływa z "góry". Droga spływania wody zaznaczona na zdjęciu. Skąd woda może się tam zbierać? Proszę o pomoc.
jacek70 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Możliwe że puszcza gdzieś na uszczelce tylnej szyby.
Path Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Dokładnie. Proponuje wykonać parę testów z wodą i może wyjdzie na jaw gdzie leci.
Adiii Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2015 Winowajcą okazała się uszczelka tylnej szyby. Lejąc wodę po szybie i uszczelce widać jak woda zbiera się we wspomnianych miejscach. Jak naprawić uszczelkę? Silikonem zalać czy trzeba jechać do "szklarzy" aby na nowo wstawili szybę z nową uszczelką?
Path Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Dla świętego spokoju niech wstawią z nową uszczelką. Ja tam nigdy nie miałem zaufania do silikonów jako 'środków uszczelniających' Edytowane 20 Czerwca 2015 przez Path
Trzesio Opublikowano 21 Czerwca 2015 Opublikowano 21 Czerwca 2015 silikon może i nie ale klej do szyb ???
gruby_lolek Opublikowano 20 Marca 2018 Opublikowano 20 Marca 2018 I jak poradziłes sobie z wodą ? u mnie sprawa wygląda tak ze po lewej stronie skapuje woda, obczaiłem ze z tego miescja po lewej stronie mial ktos podobny przypadek skąd to może lecieć ? dodam że uszczelki bagaznika cała zadnych przecięć Foto zapożyczone z neta
Szati 1991 Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 U mnie przyczyną była nieszczelna lampa.
dzac4 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Opublikowano 4 Grudnia 2018 W dniu 20.03.2018 o 15:36, gruby_lolek napisał: I jak poradziłes sobie z wodą ? u mnie sprawa wygląda tak ze po lewej stronie skapuje woda, obczaiłem ze z tego miescja po lewej stronie mial ktos podobny przypadek skąd to może lecieć ? dodam że uszczelki bagaznika cała zadnych przecięć Foto zapożyczone z neta No i jak poradziłes sobie z problemem? Mam to samo. Na początku było z lewej strony. Potem okazało się że szyba się odkleiła na dole więc ją sam wkleiłem wciskając klej do szyb od dołu. I teraz problem zrobił się z prawej strony a lewa ustało kapanie.
Rekomendowane odpowiedzi