topor Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 (edited) Witam,Chcę przedstawić swojego resoraka, stan audi musi sie zgadzać ) Auto czysto hobbystyczne, jezdzone i grzebane niestety tylko w weekendy. Jakieś 10 lat temu złozylem sobie przysięgę, że stane sie posiadaczem coupe;) no i tak sie stało, no ale nie o tym tutaj. Napęd niestety damski, kolor łądny, nadwozie bajeczne;) - IMO oczywiście;)Dane fabryczne:Audi Coupe model 8B.Rok produkcji: 1993Silnik: R4 2.0l ABk 115 KMKolor: LY3H LaserRot Wyposażenie:-tapicerka Jackard-Graphic Anthrazit QL-wspomaganie kierownicy-elektryczne szyby-elektryczny szyberdach-elektryczne lusterka wraz z podgrzewaniem-klimatyzacja manualna-Kierownica z poduszką powietrzną.-ABS-termometr-dodatkowe wskaźniki-Radio Audi gamma-kanał grzewczy na stopy pasażerów tylnej kanapy,-podgrzewane fotele-Podświetlane lusterko do makijażu w daszku przeciwsłonecznym po stronie pasażera Auto praktycznie serwisowane do konca!Posiadam wszystkie kluczyki i dokumenty, które były dołączone do auta przy zakupie. Technicznie auto w bdb stanie, poprzedni właściciel wymienił sporo części począwszy od zawieszenia, tulei aż po kompletne sprzęgło. Z założenia ma być autem czysto weekendowym i do zabawy:) wizja auta w głowie już jest więc można działać.Plany:-zderzak przedni S2 ze spryskami -zrobione-17" avus S4 b5 -zrobione-ori radio gamma cd / Nakamichi -zrobione-lusterka rs2/porsche cup -zrobione-kierownica trójramienna z s2 -zrobione-białe kierunki -zrobione-reflektory soczewkowe -zrobione-ładny wydech -zrobione-nowe listwy dolne -zrobione-zegary z Boradcomputer'em -zrobione-drewniane dekory -zrobione-Atrapa z Audi S2-zrobione-swap-RecaroAuto po zakupie wyglądało tak:) ___________________________________________________________________________Update 07.01.2015 ___________________________________________________________________________ a tu pacjent pod maske;) AJL ze wględnym przebiegiem Edited March 21, 2016 by topor
jedrekx Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 śliczne jest! ja tak mówiłem, że kupię B4 cabrio.. ale skończyłem z B6 chociaż nigdy nic nie wiadomo w środku szmaty jak dobrze widzę?
topor Posted June 22, 2015 Author Posted June 22, 2015 śliczne jest! ja tak mówiłem, że kupię B4 cabrio.. ale skończyłem z B6 chociaż nigdy nic nie wiadomo w środku szmaty jak dobrze widzę? Niestety szmaty, jaquard color. ale wylatuja czym prędzej;) B6 to też piekne cabrio;) uroku niewiele mniej niż 8c ale jazda o niebo lepsza:)
jedrekx Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 jak będziesz jechał w moje strony to daj znać, z ogromną przyjemnością go obejrzę
topor Posted July 30, 2015 Author Posted July 30, 2015 dziękuje:) stan audi musi sie zgadzac, więc jest chociaz poczciwa babcinkabtw...Zeby nie było, że nic się nie dzieje... ABK wyleciał spod maski, komora wypucowana, stara wiazka jescze niestey na miejscu;) Myśle ze do końca przyszłego tygodnia "nowa" motorownia zasiadzie na miejscu;)
Ludi77 Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 I jak dzieje się coś ? Dużo pracy ze zmianą abk na 1.8t? Jak moja quattro sie nie sprzeda to plan jest taki sam
topor Posted August 18, 2015 Author Posted August 18, 2015 troche jest:) nie jest to P&P jak wszyscy piszą, ale temat do ogarniecia
Wojtek_A4 Posted September 22, 2015 Posted September 22, 2015 Widzialem na innym forum. Tak powinno wygladac Coupe !!!
topor Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 przymierzyłem w końcu docelowe kólko [ Dodano: 2015-10-03, 23:42 ]i małe spy foto owiane złą sława posadzenie silnika na poduchach, dodam, że idealne;)
black4 Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 przymierzyłem w końcu docelowe kólko [ Dodano: 2015-10-03, 23:42 ] i małe spy foto owiane złą sława posadzenie silnika na poduchach, dodam, że idealne;) Witaj, Gratulacje auta i szacun za włożony w coupetę ogrom pracy Motorownia siedzi jak nowa! Jaką moc przewidujesz? Czy planujesz przeszczep Quattro ? OZ piękny! czy to są 16" ? Pewnie b.lekkie Piękne auto, Pozdrawiam!
topor Posted March 21, 2016 Author Posted March 21, 2016 (edited) Dziekuje, po zmianie wtryskow i spręzarki peknie pewnie 230-250km, quattro raczej nie bedzie,OZ 17", 6,9 KG szt Auto złożone, jezdzi, nawet całkiem przyjemnie, połączyłem klasyczne auto, marzenie z lat dzieciństwa z silnikiem, który daje mała frajdę DP 2,75" owinięty bazaltem, dalej 2,5" z customowym tłumikiem przelotwym 2,5"a tu Audik na hamowni Auto wypluło 201Km i 292Nm - w zasadzie nie wiem jakim cudem;) sterownik poza zdjęciem immo nie był ruszany teraz kolej na sprezarke, wtryski i korekte Edited March 21, 2016 by topor
Recommended Posts