basen Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 witam! mam maly problem poniewaz nie moge siobie poradzic z parowaniem szyb. przednia i boczna kierowcy i pasazera mozna powiedziec ze sa spox (ale tez paruja). Tylne boczne sa zaparowane na maxsa. Jak jade sam to da sie wytrzymac ale jak sie zwali na auto ekipa to jest masakra. sprawdzalem juz odplywy i sa ok. moze macie jakies pomysly
basen Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Opublikowano 3 Lutego 2007 aaa zapomnialem napisac ze cos mi sie dzieje z klimatronikiem. tzn spieprzony mam chyba panel.
Gość Murzyn Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 basen, 1. Nie jezdzij z pijanymi 2. Wlacz na chwile wysoka temp (nie uzywajac klimy) powinno pomoc, jak kanaly sie osusza i bedzie ok
Krisu Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 Dopiero co miałem to samo :exclaim: Podjechałem do warsztatu z klimami i powiedziałem jaki jest objaw. Sprawdził ilość gazu, odgrzybił obieg, wymienił filtr pyłkowy i powiedził że miałem coś zatkane i jak to odetkał to pół litra wody wyleciało pod auto. Nie wiem który z tych zabiegów pomógł, ale w każdym razie w tej chwili nie mam ani grama pary na szybach. :smile: Z tym odgrzybianiem to się już dawno nosiłem ale wg mnie najbardziej pomógł filtr pyłkowy. Cała operacja wyszła mnie 250 zeta.
platiniumm Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 mam maly problem poniewaz nie moge siobie poradzic z parowaniem szyb. przednia i boczna kierowcy i pasazera mozna powiedziec ze sa spox (ale tez paruja). Tylne boczne sa zaparowane na maxsa. Jak jade sam to da sie wytrzymac ale jak sie zwali na auto ekipa to jest masakra. wiesz swego czasu jak byly powodzie u niemcow to polski rynek byl zawalony zalanymi samochodami a poznac mozna je bylo po bardzo zaparowanych szybach niby sloneczny dzien godzina gdzies ok 10-11 temp 25 st.C a tu co 10 samochod zaparowany jak w saunie i do tego na niemieckich blachach a tak na powaznie to pewnie sie cos przytkalo moze obieg wewnetrzny sie zablokowal i dlatego tak paruja.
artiii Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 A filtr pyłkowy wymieniałeś ?? ja w stare b4 miałem taki problem wymieniłem filtrt i było wszystko ok a klimy nie miałem wiec wymień niejest do duży koszt
Gość Iceman Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 przedewszystkim napraw klime ona jest podstawą do osuszania auta jak jest sprawna to niema problemu z parowaniem szyb udrożnij odpływ z klimy wymień filtr przciwpyłkowy wykonaj odgżybianie parownika klimy dla własnego zdrowia
areckid Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 Jak koledzy pisza wczesniej. Ale jeszcze z innej beczki, podepne sie. Co powiecie o srodkach przeciw parowaniu szyb typu "antifog" Jakies opinie?
basen Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Opublikowano 4 Lutego 2007 dzieki! mysle ze zaczne od wymiany panela klimatronic
Krisu Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 Co powiecie o srodkach przeciw parowaniu szyb typu "antifog" Ja nie mam dobrych doświdczeń, z tym że zakres stosowania miałem trochę inny. Swego czasu przetestowałem trzy różne na szybce w moim kasku motocyklowym, ale za każdym razem wynik był bardzo kiepski. Myślę że w samochodzie będzie to samo tylko powierzchnia większa ( czytaj: koszty wyższe ) :smile:
pre_pl Opublikowano 5 Lutego 2007 Opublikowano 5 Lutego 2007 dzieki! mysle ze zaczne od wymiany panela klimatronic Ty zacznij od podpięcia VAGa i zdiagnozowania klimatyzacji. Kiedy miałeś wymianę filtra kabinowego ? Kiedy miałeś wymianę czynnika ? Kieyd sprawdzana była szczelność układu ? Te pytania już Ci iceman zadał, a Ty chcesz panel wymieniać
ksobolewski Opublikowano 8 Lutego 2007 Opublikowano 8 Lutego 2007 czesc mam audi a4 1.9 tdi 1998rok i znowu te glupie pytanie o parujące szyby . Wymienilem filtr przeciwpylkowy i dalej to samo nie wiem czy wymienic osuszacz?A moze po prostu nie mam srodka chlodzacego bo nie moge wlaczyc klimy.Ogrzewanie przedniej szyby niby dziala ale jak auto stoi to nic nie paruje pózniej na trasie pojawia sie para po zmianie z temperatury najnizszej na chociazby 18 stopni.Moze ktos mi cos podpowie pozdrawiam
mrog Opublikowano 8 Lutego 2007 Opublikowano 8 Lutego 2007 Nie zapominajcie, że klima włącza się powyżej 5°C, co zrobic jak jest 2 lub -2°C. U mnie też parują i to mnie wkurza :twisted: (wszystkie filtry powymieniane) PS. Kolego ksobolewski widze, że regulaminu nie czytałeś :confused:
fordenir Opublikowano 8 Lutego 2007 Opublikowano 8 Lutego 2007 Mobilki przypomnijcie gdzie jest ten odpływ skroplonej wody z wymiennika czy jest to taka gumowa rurka przemocowana od spodu do progu za prawym przednim kołem i jak ten odpływ oczyścić?
Gość Iceman Opublikowano 8 Lutego 2007 Opublikowano 8 Lutego 2007 kolego odpływ to jest gumowa ruka a raczej kolanko ale w komorze silnika i na końcu spłaszczona i bardzo często jest zapchana i woda z parownika klimatyzacji niema gdzie odpływać i bardzo często wlewa się do kabiny po stronie pasażera .......itd. odblokowac odpływ : 1.znaleźc go 2.ścisnąć spłaszczoną rurke gumową tak żeby sie otworzyła 3.i najlepiej dmuchnąć w nią sprężonym powietrzem i po temacie pozdrawiam www.auto-clima.com.pl
fordenir Opublikowano 9 Lutego 2007 Opublikowano 9 Lutego 2007 odpływ to jest gumowa ruka a raczej kolanko ale w komorze silnika i na końcu spłaszczona kolego to oczym piszesz wydaje mi się że jest odpływ wody z komory "akumulatorowej" czyli między kom silnika a kabiną jedna taka rurka jest pod akumulatorem a druga pod serwem hamulca i nie wydaje mi się żeby tam spływał woda z klimy. U mnie jest tajemnicza gumowa rurka przemocowana od spodu do progu za prawym przednim kołem może to miałby być odpływ z szyberdachu ale takowego okna dachowego nie posiadam więc po co.?
Gość Iceman Opublikowano 9 Lutego 2007 Opublikowano 9 Lutego 2007 kolego wejdz od strony pasażera do samochodu i po lewej stonie jest odpływ z klimy do komory silnika i niema innej możliwości pozdrawiam
michua4 Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 witam piersza sprawwa to filtr pyłkowy i bedzie o.k jak nie pomoże to kanaliki p.s napewno filterek sam wklad kosztuje ok 50 zł
Rekomendowane odpowiedzi