lechwik Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 Witam mam kłopot z moim multitronikiem jak jest zimny to zdaża się ze wyskakuje błąd i skrzynia wchodzi w tryb awaryjny - miga linijka PRNDS w zasadzie skrzynia pracuje normalnie ale 2 razy się zdazyło że po wrzucenie R auto nie ruszyło i trzeba było to powturzyć VAG POKAZUJE Control Module Part Number: 8E0 910 155 C Component and/or Version: V30 01J 1.9l PD RdW 3120 Software Coding: 0000001 Work Shop Code: WSC 63351 1 Fault Found: 17090 - Transmission Range Sensor (F125): Implausible Signal P0706 - 000 - Readiness: N/A Oczytałem się już na ten temat na forum ale nie znalazłem rozwiązania tego problemu. Powiedzcie mi kto może sie tym zająć w rejonie Warszawy?
HiRide Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Prawdopodobnie masz uszkodzony komputer skrzyni .Bylo o tym na forum wiec
tom.b Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 hej! mialem to samo i kilka dni temu wymienialem. padniety byl komp w skrzyni. wymiana kompa i od razu oleju kosztowala 1115 funtow a w polsce we wroclawiu w audi mowili ze 4800zlotych.nic przyjemnego ale za to jaka przyjemnosc z jazdy pozdro
lechwik Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Opublikowano 2 Listopada 2008 Dzięki za uwagi Po przeanalizowaniu problemu i zgodnie z opisem Wojtka z 3miasta zdecydowałem się ze spróbuje samemu naprawić ten komputer Problem tkwi prawdopodobnie w pękniętych mostkach czujnika Pokazane jest to na zdjęciu : http://img213.imageshack.us/my.php?image=multitronicfailsensorde9.jpg Mam zamiar się tym zając w przyszły długi weekend i jeśli coś wskóram to pochwale się tym na forum - jeśli nie to pozostaje wyjazd do warsztatu pana Szopy
HiRide Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 Dzięki za uwagi Po przeanalizowaniu problemu i zgodnie z opisem Wojtka z 3miasta zdecydowałem się ze spróbuje samemu naprawić ten komputer Problem tkwi prawdopodobnie w pękniętych mostkach czujnika Pokazane jest to na zdjęciu : http://img213.imageshack.us/my.php?image=multitronicfailsensorde9.jpg Mam zamiar się tym zając w przyszły długi weekend i jeśli coś wskóram to pochwale się tym na forum - jeśli nie to pozostaje wyjazd do warsztatu pana Szopy szopy napisz napisz sam jestem ciekaw co dalej z tego bedzie
lechwik Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Opublikowano 2 Listopada 2008 oczywiście pan Jan SOPA - przepraszam za pomyłke poszukuje jeszcze dokładnej procedury wymiany oleju A raczej zalania skrzyni nowym olejem Słyszałem że jest do tego potrzebny VAG gdyż trzeba kontrolować tęperature. jeśli ktoś wie dokładnie jak to zrobić to proszę o info Pozdrawiam
HiRide Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 oczywiście pan Jan SOPA - przepraszam za pomyłke poszukuje jeszcze dokładnej procedury wymiany oleju A raczej zalania skrzyni nowym olejem Słyszałem że jest do tego potrzebny VAG gdyż trzeba kontrolować tęperature. jeśli ktoś wie dokładnie jak to zrobić to proszę o info Pozdrawiam dlaczego chcesz kontrolowac temperature? chcesz sam podjac sie wymiany ?
tom.b Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 w sserwis u sopy za naprawe tego przypadku chca 1300zeta(chyba regeneruja) bo jak pisalem audi wola 4 razy wiecej. tak wiec czy nie lepiej oddac autko w rece specjalisty?
HiRide Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 jesli to tylko peknieta nozka jakiejs elektronicznej czesci to nie ma sensu dawac do naprawy nawet za 1300zl takie jest moje zdanie
lechwik Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Opublikowano 3 Listopada 2008 Napiszę jeszcze raz ???? Czu wie ktoś jaka jest procedura wymiany OLEJU w Multitroniko? ?????????????? [br]Dopisany: 03 Listopad 2008, 19:21_________________________________________________Czu ma ktoś najlepiej z wawy lub okolic ETKe - moja płyta gdzieś się zapodziała. Był bym wdzięczny za udostępienie. pozrawaim Wiktor
HiRide Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 Napiszę jeszcze raz ???? Czu wie ktoś jaka jest procedura wymiany OLEJU w Multitroniko? ?????????????? pewnie ze wie uzyj opcji a znajdziesz dokladny opis razem z rysunkami i danymi w dziale Uklad napedowy.
lechwik Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Opublikowano 4 Listopada 2008 Jak bym nie szukał to nie moge natrafić na wątek w którym bym znalazł opis wymiany oleju w Multitroniku Dlatego jeśłi wiesz gdzie on jest to podrzuć mi do niego link POZDRAWIAM Wiktor
HiRide Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 Jak bym nie szukał to nie moge natrafić na wątek w którym bym znalazł opis wymiany oleju w Multitroniku Dlatego jeśłi wiesz gdzie on jest to podrzuć mi do niego link POZDRAWIAM Wiktor szukanie nie boli Klikasz szukaj na samej gorze potem wybierasz jeden jedyny dzial gdzie ma byc wyszukiwane slowo,wybierasz Uklad Napedowy wpisujesz slowo multitronic potem ENTER i juz masz pelno wiedzy na ten temat.
lechwik Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Opublikowano 4 Listopada 2008 OK znalazłem http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t25514.0.html;highlight=multitronic dzięki za wskazówki .... Powieccie jeszcze gdzie kupić olej i filtr Czy tylko serwis AUDI ??
HiRide Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 OK znalazłem http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t25514.0.html;highlight=multitronic dzięki za wskazówki .... Powieccie jeszcze gdzie kupić olej i filtr Czy tylko serwis AUDI ?? filtra mozesz poszukac na alledrogo ale z olejem bym nie ryzykowal i udal sie do aso po 60 zl za litr w VW
lechwik Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Opublikowano 9 Listopada 2008 Witam Wszystkich Udało mi się uporać z Awarią sterownika Auto Jest zrobione - jeździ, kłopot ze błędem sterownika naprawiony. Mam przygotowane zdjęcia i jeśli tylko chcecie mogę zrobić opis usunięcia tej awarii. Musiał by tylko ktoś mi pomóc. (nie wiem jak załączać do postu zdjęcia) Na koniec muszę podziękować za pomoc Wojtkowi z 3miasta "wojtek11066" przedewszystkim dzięki jego pomocy i wsparciu z jego strony udało mi się poradzić z problemem. Wiktor
wojtek11066 Opublikowano 10 Listopada 2008 Opublikowano 10 Listopada 2008 WITAM... Cieszę się że mogłem Ci pomóc ..WOJTEK
Rekomendowane odpowiedzi