jakuk22 Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Witam Temat rzeka. Obroty faluja w przedziale 800-900 tak jak by gubił iskre na sekundę. Wypsikalem wczoraj pół plaka na węże i obroty tak samo. Przewody w i świece wymienione w maju. Przepustnica zaadaptowana. Filtry ok. Błędy na vagu: brak Jakieś propozycje Edytowane 3 Lipca 2015 przez jakuk22
ja74687 Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 A jest różnica ciepy/zimny ?? Odepnij mu przepływkę i zobacz czy po odpaleniu pomoże
k232 Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 A jeżeli po odpięciu przepływki jest bez zmian to co w takim przypadku?
jakuk22 Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Opublikowano 30 Lipca 2015 Nie ma różnicy czy ciepły czy zimny. Nie ma różnicy czy LPG czy pb95. Po od pięciu przeplywki również brak reakcji, po za błędem na vagu. :-) jedyne co mi przychodzi do głowy to rozebranie przepustnicy. Może od spodu na jakimś wężu jest dziura?? I lewe powietrze łapie? Jak się dodaje gazu to nie szarpie, jak jadę hamując silnikiem też nie szarpie. Ale jak trzymam pedal gazu w miejscu to rzuca motorem. Tak jak by coś co jest odpowiedzialne za wolne obroty- dobór mieszanki- wariowalo. A sonda lambda może być uszkodzona a nie pokazywać błędu na komputerze??
jacek70 Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 Sonda oczywiście może być uszkodzona. Ale komp powinien to pokazać. Możesz jeszcze zrobić logi. Może coś wyjdzie?
Klejk Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 (edytowane) Jeżeli sonda jest tylko uszkodzona i kłamie, komp błędu nie pokaże... A auto będzie wariowac, tak samo z przeplywka, miałem u kobiety problem z odpalaniem, strzelał gasl itp, a błędów zero.... Okazała się przeplywka Edytowane 30 Lipca 2015 przez Klejk
k232 Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 Może mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić LOGI Sondy i przepływki? Jak to sprawdzić na Vagu?
Rekomendowane odpowiedzi