danisz_ Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Witam. Mam pytanie dotyczące turbiny. Otóż w moim aucie nie słychać jej właściwie wogóle, natomiast ciungnie (wydaje mi się) jak najbardziej prawidłowo. Koleżka ma taki sam - AFN i u niego wyraźnie gwiżdże, natomiast co do osiągów to raczej nie widać żadnej różnicy. Czy to normalne zjawisko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdeniu Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 a czy koleżanka ma wycietego kata ja jak u siebie wywalilem tez zacząłem slyszeć miły delikatny gwizdek :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danisz_ Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 nie wiem co oznacza "wyciętego kata"... jakbyś mógł jaśniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pre_pl Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 nie wiem co oznacza "wyciętego kata"... jakbyś mógł jaśniej. czasami niektórzy usuwają katalizator, żeby poprawić to i owo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danisz_ Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 kumam co do kata. Nie wiem jak to wygląda u niego, zorientuję się w najbliższym czasie. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Ja mam kata i mi turbina pogwizduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miczek.mk Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Moja A4 AFN też ma katalizator, autko chodzi porządnie, a turbiny nie słychać praktycznie wcale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 jak autko jezdzi normalnie (nie masz zadnych zastrzezen) to poszukaj sobie innych problemów .... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danisz_ Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Zostawiłem osłonę skrzyni gdzieś na zaspie i wtopa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al_Capone Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 A ja mam wrecz przeciwnie. od jakiegos czasu moja cicha nie slyszalna turbinka oprocz cichutkiego gwizdu leciutko wyje. Miał tak ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulti Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 No ja panowie powiem tak Mam AFN i tyrbina nic a nic nie gwizdze. Brat ma passata tez AFN i mu strasznie gwizdze... To teraz nie wiem co jest dobre? gwizd czy nie gwizd? Mam rozumieć że jego autko jest slabsze bo ma pewnie lopatki pokancerowane? Jest na to jednoznaczna odpowiedz? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdeniu Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 ulti, zadam ponownie pytanie z góry czy w passacie jest usunięty kat u mnie nic nie gwizdało, byla totalna cisza a po usunieciu kata jest slyszalny delikatny gwizd przy dodawaniu gazu i jest to bardzo przyjemne ale jezeli mowisz ze strasznie gwiżdże to chyba cos nie tak juz z turbulum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulti Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 mam rozumiec kat=katalizator, a nie jest on czasem na sondzie lambda? o co chodzi z jego wywaleniem, to tak prosto mozna? Z tego co wiem to ta sonda daje informacje o spalonej mieszance... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdeniu Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 ulti, problem z wywaleniem kata=katalizatora jest wtedy gdy sonda jest za nim tak więc w naszym przypadku nie ma problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi