Skocz do zawartości
IGNOROWANY

PowerBass słabo gra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wymieniłem u siebie w a4 przednie ori glosniki 10' na PowerBass s-60c, zrobiłem dystanse, wygłuszyłem drzwi, popodłączałem i okazało się że grają mizernie. Nie wiem czy te ori lepiej nie grały, bardzo zaczynają charczeć przy podgłoszeniu. Przy niskiej głośności fajnie grają.

Wszystko podłączyłem pod orginalne radio Chorus. Do radia tez podłączyłem zmieniarkę Yatour bo radio tylko na kasety.

Czy tu wystarczy wymiana radia na jakieś alpine czy JVC, czy lepiej podłączyć wzmaka (jeśli się da) do orginalnego radia, ponieważ posiadam nieużywanego Magnata Edition two.

Jakieś rady >?

Opublikowano

Montowałem u siebie 16 magnaty jakieś i też wydawało mi się że gorzej graja od ori :)

Opublikowano

no to nie wierzę żeby ori 10-tki grały lepiej niż 16-ski dobrej firmy.

Opublikowano

naprawdę, może dlatego że nie wygłuszałem drzwi tylko robiłem to tak aby były. przy -15 się nie chciało a potem już brak chęci.

Opublikowano

może kabelki na odwrót podłączyliście :D

Opublikowano

Radio ma za słaby wzmacniacz żeby je ruszyć...

Opublikowano

Te głośniki chyba mają 70W RMS wiec samo radio to za mało. Wzmacniacz jest konieczny.

Opublikowano

Kupując głośniki które mają grać pod radiem szukasz przetworników z jak największą impedancja.

Poczekaj daj się głośnikom wygrzac :-)

Opublikowano

radio ma 20watt na kanal czyli tyle ile mniej wiecej kazde radio z tego co gdziesz czytalem.

Dobrze wszystko poskladales?

Lepiej bylo isc w glosniki u-dimension el comp5 - przystosowane do grania na slabych wzmakach.