Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SWAP hamulców w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zimowy setup ile cali masz kola? Bo 19 cali pod 380mm trzeba. Tyl 330mm zostaw z s4.

Ori 17 cali ale czuje ze je zgonie i wloze cos wiekszego :)

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 494,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No inaczej nie wejdzie Ci ten set z a8/sq5.

Tapniete z SGS7

Opublikowano

Znalazlem kpl z passata cc r36 . rozni sie to czyms od hebli z s4 ? troche male te 345 mm , skoro mam u siebie 320mm a przy 20sie gubia.w e60 byly 375 mm przy kole 19 i to hamowalo i wygladalo , chyba ze ktos wezmie zimowki 17 to wtedy zima min 19

Opublikowano

Z R36 nie za bardzo pasują.

Jak mało Ci 345mm to pakuj 380 z SQ5/A8-D4

Edytowane przez Dev

Opublikowano

Znalazlem kpl z passata cc r36 . rozni sie to czyms od hebli z s4 ? troche male te 345 mm , skoro mam u siebie 320mm a przy 20sie gubia.w e60 byly 375 mm przy kole 19 i to hamowalo i wygladalo , chyba ze ktos wezmie zimowki 17 to wtedy zima min 19

Ale jak to 320mm... jak masz s4 to 345/330 tam sa tarcze. 345 do 19 cali jeszcze ujda ale 20 cali to set z s4 biednie wyglada. Audi tutaj na hamulcach w a4/s4 b8 faktycznie poskapilo stad tyle watkow ze swapami :)

Tapniete z SGS7

Opublikowano

W każdej b8 seryjny hamulec to padaka nie zależnie od pojemności. No może z wyjątkiem RS`a

Edytowane przez Gibons

Opublikowano

W każdej b8 seryjny hamulec to padaka nie zależnie od pojemności. No może z wyjątkiem RS`a

Mowisz o ceramice? ;) Bo zwykle hamulce RS te tzw. kwiatki czyli falowana tarcza typu wave na potege sie gnie :(

Tapniete z SGS7

Ale jak to 320mm... jak masz s4 to 345/330 tam sa tarcze. 345 do 19 cali jeszcze ujda ale 20 cali to set z s4 biednie wyglada. Audi tutaj na hamulcach w a4/s4 b8 faktycznie poskapilo stad tyle watkow ze swapami :)

Mam 2.0 tfsi z heblami 320...moze ktos chce zamianke za wieksze ? :)
A to sorki myslalem ze s4. 320 zostaw sobie jak bedziesz auto sprzedawał bo za wiele za nie nie wezmiesz raczej. A szukaj tego co Ci polecamy czyli 380mm z a8 d4/sq5 lub 345mm z s4 a najlepiej q5 3.0tdi brembo jak nie zmieniasz zimowych felg. Ale warto zrobic jakis BBK do takich 20" felg :)

Tapniete z SGS7

Opublikowano

Witam,

Jakie polecacie przewody hamulcowe biorąc pod uwagę że w niedalekiej przyszłości będzie Swap hamulców na 345/330.Napęd na przód. Silnik 136 ale pewnie później będzie coś więcej? także przewody jakiejś lepszej firmy najlepiej w oplocie żeby poźniej nie wymieniać

Opublikowano

Hel napisz do DEVa ma podobno na stanie.

Opublikowano

ma na stanie, jaki chcesz odcień rózowego ?

Opublikowano

ma na stanie, jaki chcesz odcień rózowego ?

A jakie są? i jak to wyglada cenowo i firmy ktora lepsza itd?

Opublikowano

Ktoś się orientuje czy do b7 podejdzie brembo od Q5 ?

Opublikowano
  • Autor

skoro nie podchodzi zestaw z S4 B8 do B7 to podejrzewam ze brembo z Q5 tez nie podejdzie

Opublikowano

Zaciski podejda

Opublikowano

Dev trzeba jakieś adaptery itd ? czy pasują P&P ? chodzi mi o zacisk pod tarcze 345mm jest jakiś problem z tym ?

Opublikowano

Żaden problem, mam brembo w swojej b5

Opublikowano

Ok to powiedz mi jeszcze tylko czy trzeba coś cudować przy montażu czy nie. Mam chętnego na zaciski od Q5 pod 345mm tylko że gość ma b7 a nie chce wprowadzić go w błąd.

Opublikowano

Tarcze 345mm z S4 B6/7, trzeba je stoczyć po promieniu 2mm bo zostanie duży kolnierz na zużytej tarczy

Zaciski Brembo plus przewody od tych zacisków, czujniki zużycia klocków w których trzeba przelutować wtyczki bo są odwrotne.

Opublikowano

Dzięki za rzeczowe info :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Orientuje się ktoś jaki największy zacisk wejdzie w felge 18" J7 ET 38?