Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C7 Avant 3.0 TFSI Stage 2 - 460KM/550NM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed lift kiera grubsza , polift taka sama ( info od znajomego co handluje kierami )

Opublikowano
  • Autor

Dzieki Cuber, coraz wieksza ta flaszka ktora musze ci postawic za podpowiedzi ;) .

Ehhh, oczywisice sprawa z s-linem musiala sie skomplikowac z uwagi na to ze mam park assist i wieksza ilosc czujnikow w zderzaku.......

Opublikowano

Wy to do avantów macie chociaż tylnych zderzaków od zatrzęsienia.. znaleźć do sedana tylny zderzak to jakaś masakra.. w ogóle ceny gratów S-line do C7 są kosmiczne :facepalm:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zderzakow zatrzesienie ale jak juz chcesz w tylnim zderzaku 6 czujnikow to zobacz ile jest ofert :) , nie wspominajac ze wiekszosc nie rozroznia tych wersji i trzeba klepac aukcje po aukcji zeby samemu po zdjeciach poznac :) . Ale nie poddaje sie :) .

No i update na szybko, podziekowania dla MAFF.PL :

c0438585e1373501med.jpg

Kierownica obszyta skora z bentleya :) , czesciowa pikowana czesciowo gladka, wieniec pogrubiony. No i nowa kierownica mniejsza/ladniejsza plus ma lopatki i grzanie tez dziala :) . Generalnie rewelacja.

Opublikowano

Konkretna... :hi:

Jaki jest nr OE tej kiery?

Opublikowano
  • Autor

Oj zabij mnie nie powiem ci, po prostu znalazlem na allegro wpisujac audi a6 c7 4g, i szukalem takiej jaka mi pasuje. Ta udalo mi sie znalesc z uszkodzona skora za 300zl co dla mnie bylo idealnie bo i tak szla do ponownego obszycia.

Opublikowano

Bardzo dobrze wygląda ta kierownica - i nie jest ścięta :)

Opublikowano

Oj zabij mnie nie powiem ci, po prostu znalazlem na allegro wpisujac audi a6 c7 4g, i szukalem takiej jaka mi pasuje. Ta udalo mi sie znalesc z uszkodzona skora za 300zl co dla mnie bylo idealnie bo i tak szla do ponownego obszycia.

Witaj,

Trochę zmienię temat.

Napisz proszę czy Twój 3.0TFSI zwłaszcza po takich modach nie bierze oleju?

Nie ma takich przypadłości jak 2.0 TFSI w B8?

Z góry dzięki!

Pozdrawiam!

Opublikowano
  • Autor

Czesc, z tego co wiem to w 3.0 tfsi wystepowal ten problem do 2011 roku ale dosc sporadycznie ( nie wiem czy problem tez dotyczyl pierscieni jak w 2.0TFSI czy czeogs innego ). Po 2011 roku juz podobno problem calkowicie wyeliminowano. U mnie zadnej nadmiernej konsumpcji nie zauwazylem a wlasnie jestem po wymianie oleju. Po przejechaniu 12tys zuzycie bylo minimalne.

Opublikowano

Przy okazji - patrząc na Twój podpis: jak uzyskałeś 360KM w 535d ? Chyba coś więcej niż chip ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Chlodnice jeszcze wymienilem na wieksze, zreszta w 535d problemem jest moment ktory zabija skrzynie i to on glownie ogranicza mozliwosci tego samochodu.

Szlag mnie trafi normalnie, caly S-line juz lezy w garazu za wyjatkiem dolnych kratek/maskownic do przedniego zderzaka za ktore w wersji z aluminiowa listwa krzycza 640zl! Chyba ich pogielo zeby za 2 plastikowe g..... placic prawie tyle co za zderzak.

Zeby nie bylo ze sie nic nie dzieje, wczoraj przyszedl nowy fant ;) :

0bbbac48baee6749med.jpg

Pelny S-Line wlasnie sie "lakieruje", kratki od s6 juz tez czekaja plus powyzszy grill ala S6 i to chyba bedzie na tyle jesli chodzi o zmiany stylistyczne jakie bede robil w samochodzie, no moze jeszcze lusterka pojda w chrom, koncowki wydechu urosna i oczywisice jakies 20" cali wpadnie na lato :D .

Opublikowano

No to widzę griil takie który pierwotnie chodził mi po głowie ;) czekam na fotki po montażu :) graty zakupu

Jak tam Ci idzie z montażem S-line zew ? Kiedy prezentacja ?

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie wszytsko juz gotowe/polakierowane tylko nie moge zgrac terminu zeby samochod odstawic na montaz, ostatnio ciagle gdzies w "rozjazdach" jestem, mam nadzieje ze moze jutro sie uda odstawic samochod jak nie to poczatek przyszlego tygodnia.

Opublikowano

a masz chociaż fotkę złożonego zderzaka z grillem ?

Opublikowano
  • Autor

Nie, ale wywolales wilka z lasu ;) i jutro na 8 rano odstawiam samochod, poznym popoludniem ma byc wszystko gotowe.

Opublikowano

Nie, ale wywolales wilka z lasu ;) i jutro na 8 rano odstawiam samochod, poznym popoludniem ma byc wszystko gotowe.

:naughty::naughty::naughty:

Opublikowano
  • Autor

No i d*pa zbita :( :( , gril niestety tak ladnie jak bylo obiecane sie nie zgrywa, tzn siadl pieknie, wszystkie mocowanie sa ok ale... ale niestety ( pisze niestety bo naprawde dobrze wyglada ) pionowe poprzeczki nie zgrywaja sie z tymi ze wzmocnienia tylniego i wyglada to dosc slabo, zreszta sami zobaczcie na fotkach:

347767ce09de59b5gen.jpg

A tak w orginalne ( idealnie sie zakrywaja ):

03f305cd6f2aaf8fgen.jpg

Na fotakch az tak zle to nie wyglada na zywo duzo gorzej, generlanie odpuscilem temat grila idzie do zwrotu i montujemy orginaly, odbior jutro.

Edytowane przez Ogi

Opublikowano

no to faktycznie lipa.... a jaki ori kupujesz ?

Opublikowano
  • Autor

Zostawiam ten co mialem, szczeze mowiac juz mi sie po prostu niechce z tym bawic, jeszcze mnie z ta kratka dobiles :D .

Musze na chwile odpoczac od zmian, za jakis czas znow mnie na cos najdzie, jutro odbieram samochod mam nadzieje ze efekt mnie ucieszy :D .

Dobra samochod odebrany, przez moment bylem wkur... , wyszlo pare dupereli jak inne oslony spryskiwaczy i brak malego grilla w przednim zderzaku ( na razie jezdze bez ), ale efekt po zmianie robi naprawde WoW :D wiec mi przeszlo, fotki wrzuce jak juz uzupelnie te pierdolki :D . Swoja dorga ktos wie czy te "folie" ochronne ktore sa na drzwiach i progach da sie kupic w serwisie ??

Opublikowano

Da się kupić :) Ale z kazdej bezbarwnej folii i przy odrobinie chęci samemu sobie wytniesz i przykleisz :)