Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C7 Avant 3.0 TFSI Stage 2 - 460KM/550NM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spalanie bardzo dobre jak na taka moc, ale ja bym sie na Diesla pchal, ale to z racji ile ja jeżdżę.

Opublikowano

Temat benzyna czy diesel to temat rzeka.. :) Ja dla odmiany nigdy już nie wejdę w diesla mimo, że też nie robię mało km.. I rozumiem, że zwolennicy diesli podpierają się momentem obrotowym ale zobaczcie, że maksymalny moment i moc w benzynie jest dostępna w szerszym zakresie obrotowym.. W dieslu jednak masz wyższy moment ale przez krótszy czas.. Weźcie też to pod uwagę. Jak by diesel miał taką przewagę to RS-y wychodziły by w tdi :) 

Mi właśnie samochodzik kolegi imponuje najbardziej silnikiem. 3.0 tfsi i 460km.. I pięknie to jeździ i pięknie brzmi. 

Pozdrawiam zwolenników zarówno benzynek jak i dieselków ;)

Edytowane przez Kosmita

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po naklejce na klapie teraz widzę, ze się dziś spotkaliśmy :wink:

Opublikowano
  • Autor

Biały sedan z aktywnym wydechem :D ??

Opublikowano

Super sie prezentuje :)

Opublikowano
3 godziny temu, Ogi napisał:

Biały sedan z aktywnym wydechem :D ??

Zgadza się :wink:

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, stifii napisał:

Zgadza się :wink:

Rewelacyjnie mruczy ten wydech, muszę w końcu znaleźć chwilkę czasu i u siebie tez założyć. No i gratulacje furki przyciąga wzrok, zwłaszcza jak czysta jest a nie upier.. jak moja ;) . 

Opublikowano

Dzięki, do wydechu dołożylem dodatkowy moduł :wink: U Ciebie jak dla mnie przydałoby sie szyby przyciemnić, po prostu dla mnie kombi musowo musi mieć szyby ściemnione.. :) 

Opublikowano
  • Autor

Z tym przyciemnianiem to nie mogę się zdecydować, jakoś do końca mi to nie leży na dodatek ostatnio głównie żona z córkami się tym samochodem porusza i nie wiem czy chce odbierać słońce pasażerkom :) .

A z jeszcze innych newsów to te nowe Fordy Focusy RS albo mają jakieś wirtualne te konie albo kierownik z którym startowałem ze świateł nie ogarniał, ale 2 razy zebrał okrutne baty. Za pierwszym razem poleciałem z LC to nie było walki kompletnie, za drugim już normalnie na Dynamicu agresywnie i tez strasznie zebrał, na kolejnych światłach powiedział tylko: kur.... gdybyś jeszcze tych fotelików i rowerków dziecięcych w bagażniku nie miał to by wstydu nie było 1f603.png:D 1f603.png:D .

Opublikowano

Bez ciemnych szyb samochód wygląda zdecydowanie lepiej - nie idź tą drogą :wink:

Opublikowano
5 godzin temu, Ogi napisał:

Z tym przyciemnianiem to nie mogę się zdecydować, jakoś do końca mi to nie leży na dodatek ostatnio głównie żona z córkami się tym samochodem porusza i nie wiem czy chce odbierać słońce pasażerkom :) .

A z jeszcze innych newsów to te nowe Fordy Focusy RS albo mają jakieś wirtualne te konie albo kierownik z którym startowałem ze świateł nie ogarniał, ale 2 razy zebrał okrutne baty. Za pierwszym razem poleciałem z LC to nie było walki kompletnie, za drugim już normalnie na Dynamicu agresywnie i tez strasznie zebrał, na kolejnych światłach powiedział tylko: kur.... gdybyś jeszcze tych fotelików i rowerków dziecięcych w bagażniku nie miał to by wstydu nie było 1f603.png:D 1f603.png:D .

Heh:) dobre. Kumpel ma Mondeo 250 km to ogolnie idzie to tak, ze mam wrazenie ze bym go objechal Audi ze 190km silnikiem. Wiec cos jest w teorii wirtualnych koni w fordach

Opublikowano

Nie dziwię się, że go objechałeś :wink: U mnie testowane z S3 nowym po wydechu i dostał, Leon Cupra nowy tez (nie wiem ile km bo różne wychodziły), S5 przedlift raz on raz ja z przodu w zależności kto jak ruszył, Panamera 4S najnowsza 440km do ok. 140km/h długość przede mną :) Także u Ciebie wcale wynik mnie nie dziwi - musi się odpychać baaaaardzo fajnie !

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ogi mierzyles fure RLem? gdzie za granica sie bujasz? DE?

Jestem ciekaw ile twoj setup robi 0-100 i 100-200.. 

Opublikowano
  • Autor

Czesc,

Wyniki na RL 0-100 - regularne 4,3 , 100-200 - 10,3  , ale będzie lepiej, dalsze mody w planach i atak na 500+ :D .

A za granice to latam do pracy po całym świecie w zależności gdzie mnie potrzebują :) . W DE to najczęściej bywam na lotnisku w Monachium bądź Frankfurcie hehe ;) .

Edytowane przez Ogi

Opublikowano
4 godziny temu, Ogi napisał:

dalsze mody w planach i atak na 500+ :D 

Co konkretnie ? Dalej w Compsport ?

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, granatowy napisał:

Co konkretnie ? Dalej w Compsport ?

Wieksze kólka na wał, przepustnica i dp ze sportowymi katami. Co do wykonawcy to bardzo bym chciał żeby CS dalej ten temat pociągnęło.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bardzo ładne auto. 

Opublikowano
  • Autor

140tys na liczniku dziś stuknęło, 43tys w moich raczkach i 40tys po zrobieniu modów, generalnie nie dzieje się nic, oby tak dalej :D . Zaczynają powoli katalizatory się odzywać wiec pewnie będzie wymiana na "sportowe"  i tyle :) , dobry zakup. A niedługo pojawi się kolejna mniejsza zabawka tym razem kopciuch z potencjałem :D .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Ok, coś się dzieje ? , na początku sierpnia sprawdzony został stan kolektora dolotowego, a konkretnie chodziło o zobaczeniu organoleptycznie jak wygląda nagar w doładowanym TFSI po 150tys przebiegu. I było naprawdę ok nie było tak naprawdę potrzeby czyszczenia ( zdjęcie załączam ) no ale skoro już otwarte to zostało wypucowane na błysk.

mms_img1980444843.jpg

Opublikowano
  • Autor

Co jeszcze, niestety a może stety ??? żonka postanowiła zbyt energicznie ruszyć ze świateł a samochód przed nią zrobił to dużo wolniej ? . Obyło się praktycznie bez strat za wyjątkiem pękniętych żeberek grilla i uszkodzonej ramki tablicy rejestracyjnej. Można było z tym bez problemu jeździć ale że jakoś tak nie potrafię zdopingowało mnie to do kolejnego moda ? . Wpadł nowy grill, zdjecie z pracy ponizej, finalne zamieszczenie później bo skończyłem jak już ciemno było ( sposób w jaki Audi zamontowalo zderzak i grill to sku... ). Generalnie efekt petarda i bardzo mi się podoba. Jedyna rzecz do "poprawki" to muszę jeszcze belkę za grillem prysnac na czarno ale to już kosmetyka. Aaaa no i w tym tygodniu temat katalizatorów też powinien zostać zakończony ? .

IMG_20170814_182042-1664x1248.jpg

IMG_20170814_202227-1664x1248.jpg