Skocz do zawartości
IGNOROWANY

POMOCY S4 wydaje dziwny dźwięk po lewej stronie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema od 2 dni cis dziwnie chalasuje po lewej stronie silnika koło filtra powietrza. Dźwięk jakby coś się zacieralo. Pojęcia nie mam co to może być. Dźwięk jest dosyć głośny gdy auto stoi na wolnych najgłośniej na zimnym silniku jak ja dosyć mocno przygazuje to chalasuje ustaje gdzieś na ok minutę potem znowu. Jak silnik jest ciepły to cicho chalasuje. Natomiast w trakcie jazdy jest cisza. Pomocy!!

Opublikowano

Może rolka napinacza paska?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Patryk nagraj filmik tego

Opublikowano

Tam masz rolkę paska lub alternator. Nic innego tam nie ma.

Opublikowano

A jeśli włączyć duże obciążenie prądu typu grzane stołki, szybę tylną, dmuchane na max to zmienia ton hałasu? Może alternator się kończy znaczy łożysko

Opublikowano

Problem zlokalizowany. Rolka po której chodzi pasek się skończyła, chodzi na lewo i prawo jakby miała zaraz odpaść. Wiec teraz nie zostaje mi nic innego jak ściągnąć cały pas przedni i to ogarnąć bo chyba inaczej tego nie zrobię :(

Opublikowano (edytowane)

Wystarczy lekko odchylić przedni pas chłodnic i można to wymienić. Niestety zderzak trzeba i tak zdjąć.

Edytowane przez mariusz-jagi
Opublikowano

Patryk, poradziłeś już sobie z problemem???

Opublikowano

Patryk, poradziłeś już sobie z problemem???

Padł alternator ale już ogarnięte zatarły sie łożyska. Ciężko było go wydostać ale dałem rade. Pod koniec sierpnia oddaje auto do mechanika który mi ma wyciągnąć silnik i przynieść do mnie do warsztatu i zaczynam juz konkretną zabawę z silnikiem :) mierze w 400KM ciekawe czy się uda bez turbo i kompresora

Opublikowano

Teraz co wybrać :-( latanie bokiem po śniegu czy dłubanie auta :-P

Opublikowano

Ja poczekam na efekty dłubania i czekam na śnieg :P

Opublikowano

Ja dlatego teraz zaczynam walkę z silnikiem :)

Opublikowano

Tak z ciekawości, byłeś na hamowni sprawdzic przed wyjściem silnika ile pokaże????

Opublikowano

Tak z ciekawości, byłeś na hamowni sprawdzic przed wyjściem silnika ile pokaże????

Pojadę dzień przed oddaniem do mechanika :)

Opublikowano

Daj potem znac co i jak.....

Opublikowano

A mam jeszcze pytanie do właścicieli BBK jak u was ze sprzęgłem? Bo mi coś zaczyna brać przy końcu ale nie ślizga się ani nic, jedzie normalnie

Opublikowano

Nie ma co gdybać :-) wyjmiesz skrzynie to zobaczysz... ;-) u mnie było zmasakrowane a normalnie pracowało...

Opublikowano

Nie koniecznie musi to być sprzęgło, może to być docisk :wink: zrzucisz skrzynię zobaczysz.

Opublikowano

Dokładnie, trzeba rozebrać i zobaczyć co go boli....