profireal11 Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 Witam, Zmagam się z problemem od dłuższego czasu. Pękają po kolei węże podciśnienia ( co 5/10 tys km ) z rajci, że duzo jeżdżę to co m-c żeby była jasność wymianiłem dwukrotnie wszystkie wężę podciśnienia na nowe - ale efekt jak boomerang wraca ... Kolejną sprawą oprócz wężyków podcisnienia to 3 razy w ostatnich 100 tys km wymieniłem gruby wąż z IC do kolektora i dwa razy dolny obok chłodnicy cieczy. Dla jasności wymieniłem też dwa razy N75 - dziś kolejny raz słyszę szum po dodaniu gazu i z tyłu auta batory ......-więc wiem, że kolejny raz któryś z dwóch grubych wężów będzie do wymiany Prosze o pomoc co może być nie tak - sprawa juz mnie zaczyna irytować Ps. Jeżeli chodzi o dane z komputera - brak błędów Logi dynamiczne nie robione - tu ewentualnie prosba o pomoc - jestem z okolic Żor ( śląskie) - oczywiście zapłacę
lukaszooo Opublikowano 21 Lipca 2015 Opublikowano 21 Lipca 2015 Trzeba by zrobić logi dynamiczne, głownie grupy 3,7,8,11. Co do wezyków podcisnienia to trzeba podłączyć wakuometr i sprawdzić jakie jest podcisnienie ale wydaje mi sie ze problem lezy w słabej jakości wężyków.
klon58de Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 jak juz szukasz węży do podciśnien http://allegro.pl/przewod-podcisnienia-3mm-silikonowy-od-fmic-pl-i5576779871.htmlto jest lekarstwo na wszelkie bóle sam mam ponad 2 lata i nic sie nie dzieje nie sztywnieją nie pękają i ładnie się prezentuja Polecam
Vego Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 a czy zaworki podcinienia mozna regenerowac nie wiem wymienic jakies uszczelki rozebrac czy cos takiego a tak dla jasnosci ile konkretnie powinna pompa podcisnienia wytwarzac przed zaworkami tam gdzie wychodzi krociec od serwa ? i ile powinno byc na gruszce ?
goldi Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 trzeba sprawdzić podciśnienie wakuometrem na vacupompie 0,9 i n75 0,7
Vego Opublikowano 2 Września 2015 Opublikowano 2 Września 2015 a jak sie ma n19 do przeladowania turbiny i czy podcisnienie na tych wezykach ma cos do jakosci hamulcow? jak wezyki podcisnienia maja sie do hamulców??? ew nieszczelnosc na nich ?
Rekomendowane odpowiedzi