Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Grzechotanie przy zchodzeniu z obrotow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam co moze byc przyczyna takiego grzechotania jak zchodzi z obrotow dzwiek wydobywa sie z okolic turbiny

Opublikowano

Zobacz w jakim stanie jest wirnik turbiny (luzy).A może to w tylnej części głowicy luz na napinaczu łańcuszka?

Opublikowano

Może to być luźna klapka WG w turbie. Przerabiałem to ostatnio u siebie:)

Opublikowano

Też obstawiam klapkę WG.Miałem to samo.Jeszcze sprawdź plecionke czy jest cała,bo też tak potrafi pierdzić

;-)

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Może to być luźna klapka WG w turbie

Klapka od wastegate raczej wali pod obciązeniem, a nie gdy schodzi z obrotów. Poza tym jak klapka luźna to ucieka ciśnienie, co powoduje, że samochód nie ma mocy. Więc pytanie- wszystkie konie obecne?

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie troche przyslab

Wioze sie to z regeneracja turba?

Opublikowano

U mnie klapka dzwoniła przy schodzeniu z obrotów i przy puszczeniu nogi z gazu na biegu:) Auto było słabsze. Poradziłem sobie z tym podciągając ścięgno klapki na sztandze. Moc wróciła i przestało dzwonić. :)

Opublikowano
  • Autor

Dzis zauwazylem ze dzieje sie tak dopiero jak silnik sie rozgrzeje na zimnym nie slychac tak jakby sie wydobywal sie ten dzwiek z katalizatora

Opublikowano

Takie wróżby drozby, możesz nagrać? Nagraj.

Opublikowano

Witam Panowie. Dołączę się do tematu bo zaobserwowałem podobny problem u siebie w aucie. Kolega ma nagrany filmik jak wróci to wezmę od niego ewentualnie jak znajdę chwilkę czasu to podlecę do garażu i nagram i wstawię może będzie słychać to brzęczenie.

Bo sami rozumiecie wyciągać turbo bez potrzeby to bezsens i szkoda czasu. Jeżeli może to być co innego niż klapa.

Edytowane przez W10DI

Opublikowano

U mnie też dzwoni przy schodzeniu z obrotów ale moc ma.. jest sens coś grzebać czy podciągać?

Opublikowano

Ostatnio siedziałem w garażu i zaobserwowałem że to jednak nie turbo tylko z tyłu silnika i niestety to łańcuch grzechota.. Pytanie czy trzeba to w najbliższym czasie robić czy można jeździć dalej ?