Cristoforo Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 ja kupiłem cały kpl firmy norauto i jak narazie jestem zadowolony wycieraczki norauto to nic innego jak Valeo Valeo robi dla norauto w b4 miałem jakies z oszołoma to wytrzymały dwa sezony
...:::BRYLANT:::... Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Kup Valeo Silencio Xtrm 530mm na dwie strony. ta od strony pasażera nie będzie za mała?? bo zmierzyłem i stara ma 550 a od kierowcy 520 można by było założyć troszkę większe?? np od b6 dwie po 550?
tomek a4 2.8 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 A u mnie od strony pasażera wycieraczka jest lekko "łukowata" i krótsza niż kierowcy (valeo). Oryginalnie chyba powinny być lekko wygięte od strony pasażera (u kumpla w a8 też tak jest), a te wszystki na allegro są raczej proste
...:::BRYLANT:::... Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 łukowata to tam mniejszy problem :gwizdanie: a czy podejdą dwie po 550??
nike21 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 ja mam te plaskie i powiem szczerze ze kicha wyglada ladnie, nie piszcza, zbieraja ok ale... powyzej 130km/h w deszczu idac w gore zbieraja bez problemu natomiast wracajac w dol zostawiaja wode na szybie troszke mnie to denerwuje i chyba wroce do zwyklych pior... co prawda mam takie najtansze z marketu po ok 20zl/szt ale juz slyszalem opinie ze Valeo po 100zl/szt zbieraja tak samo zle powyzej 130km/h
...:::BRYLANT:::... Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 dokładnie takie same opinie słyszałem i zdecydowanie zostaje przy ori tylko valeo
domelq Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 z pewnego źródła (z fabryki VALEO) wiem, że jak chcesz mieć oryginały to kup w ASO bo inne produkuje VALEO na linię montażową a inne robi VALEO na sklepy jako pasujące do danego AUDI
LySyKilla Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 ja mam u siebie BOSH`a wlasnie niedawno kupilem komplet z zagieta pasazera i zbieraja jak talala rozmiaru dokladnie nie znam w mm ale BOSH oznacza je jakos 21/21JS cos takiego pasuja i nie ma zadnego problemu
pawelwor Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 ja mam te plaskie i powiem szczerze ze kicha wyglada ladnie, nie piszcza, zbieraja ok ale... powyzej 130km/h w deszczu idac w gore zbieraja bez problemu natomiast wracajac w dol zostawiaja wode na szybie troszke mnie to denerwuje i chyba wroce do zwyklych pior... co prawda mam takie najtansze z marketu po ok 20zl/szt ale juz slyszalem opinie ze Valeo po 100zl/szt zbieraja tak samo zle powyzej 130km/h Również miałem takie marketowe za ~20zł/szt. Ostatnio jadąc miastem chciałem sobie przetrzeć szybę i zamiast tego huk, bo wycieraczka się rozleciała i to co zostało na ramieniu porysowało mi szybę
LAKIER88 Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 w którą strone ma byc załozona wycieraczka ukiem tak czy tak bo widze ze mają ludzie tak i tak i juz nie wiem sam??
rikardo Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 w którą strone ma byc załozona wycieraczka ukiem tak czy tak bo widze ze mają ludzie tak i tak i juz nie wiem sam?? Oryginalnie miałem założona wycieraczkę wygięciem do góry. Były to Valeo na których miałem czujniki zużycia i na obu wycieraczkach znajdowały się po tej samej stronie więc wycieraczka była założona prawidłowo.
Rekomendowane odpowiedzi