Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Srebrne B5 AHH w kombiaczu // 0,216 + soft = 165KM / 354Nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.
Jestem juz trochę na forum, ale dopiero dzisiaj kupiłem autko, które podobało mi się od dawna. Jest to Audi a4 b5 z silnikiem 1.9tdi 90KM AHH. Rok 2000. Z wyposażenia to nie za bogato. Jest klimatronik, przednie szyby w prądzie, radio audi chours, światła przeciw mgielne przednie i tylne oraz lampy soczewkowe.

Zdjęcia dodam jutro.

Ale mam już takie pytanko. Wiadomo że nie kupi się auta w tym wieku w które nie włoży się nic na początku bo zawsze jest coś do zrobienia. Mianowicie, jak włączę klimatronik to coś pod maską zaczyna piszczeć i nie wiem teraz czy to sprężarka czy jakaś rolka. Jak juz chodzi to przestaje piszczec co jakiś czas na kilka sekund i z powrotem piszczy. Czy miał już ktoś u siebie taki problem?

Pozdrawiam, Mateusz.

rl=http://postimage.org/]20160219_080121.jpg[/url]
gif image hosting

20160219_080131.jpg
uploading pictures

Oraz bardziej przyjemna rzecz :decayed: Audiczka zawitała na witaminki do Tune-Up :banan: Oto co z tego wyszło :D

20160219_175839.jpg
image hosting over 5mb

Edytowane przez Matejus_93

Opublikowano

Witam
temat który może się tobie przydać
wymiana łożyska sprzęgła kompresora klimy
http://a4-klub.pl/index.php?/topic/112048-all-b5-wymiana-lozyska-sprzegla-kompresora-klimy-firmy-zexel/

obecnie mam takie same objawy po włączeniu klimy piszczy

pozdrawiam

Opublikowano

zobacz czy masz pasek dobrze naciagniety a potem rolke jak nie to targaj lozysko w sumie fajna robota :hi:

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj uporałem się z zatkanym odpływem pod akumulatorem. Jadąc ze sklepu chciałem włączyć tylną wycieraczkę, nie dość, że nie działa to płyn do szyb wypływa mi przy lewej nodze spod nakładki na stopę :angry:

Opublikowano

częsta przypadłość w b5 wężyki są rozłączone
spróbuj naprawić silniczek
nowy ok 150 zł

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Musze na razie pamiętać, aby nie używać tylnego spryskiwacza :)

Dzisiaj A4 dostała:

- kpl. rozrząd INA z pompą wody,

- filtr powietrza, kabinowy, paliwa oraz oleju,

- płukankę + oliwa Motul 5w40,

- rolka napinacza plus pasek,

- rolka napinacza klimy + pasek,

- termostat + nowy płyn chłodniczy,

Jeździ elegancko, choć trochę mało mocy, ale jeżeli się nie mylę to mam pompę 11? Także jeszcze przez jakiś czas się pomęczę, a potem się zobaczy :D

Opublikowano

Jesli zmieniłeś pompe na 107J to masz, jeśli nic nie robiłeś to nie masz takiej pompy :wink: była tylko w poliftowej 90tce o kodzie AHH z turbiną ze zmienną geometrią

Opublikowano
  • Autor

Jesli zmieniłeś pompe na 107J to masz, jeśli nic nie robiłeś to nie masz takiej pompy :wink: była tylko w poliftowej 90tce o kodzie AHH z turbiną ze zmienną geometrią

No i właśnie mam taki silniczek :wink: Jak to mam napisane w 1 poście.

Dzisiaj się upewniałem i jest oznaczona 038 130 107 J :decayed:

Opublikowano

No i właśnie mam taki silniczek :wink: Jak to mam napisane w 1 poście.

Dzisiaj się upewniałem i jest oznaczona 038 130 107 J :decayed:

profil mnie zmylił, masz tam 97r

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupowałem swego czasu od niego te 216-tki. Sprzedawca w porządku. Wtryski elegancko pyliły.

Ja założyłem je do A3 ALH już po programie.

Auto chodziło o wiele głośniej na nich i na wyższych biegach chciało mi koło dwumasowe rozszarpać :)

Dlatego obowiązkowo musi być korekta po zmianie wtrysków.

Opublikowano

Ten z aukcji Matejusa do też użytkownik forum golfa - Muszka.d.

https://www.facebook.com/ProfiTurboWroclaw?ref=hl

Numery telefonu takie same ;-)

Edytowane przez trepek

Opublikowano
  • Autor

http://allegro.pl/nowy-komplet-wtryskow-0-216-mm-na-moce-170-180-km-i5682060027.html

tu masz z nadarzyna, to samo źródło co długoletni sprzedawca Cowboy na forum golfa :wink:

Będę miał problem, aby sam je zamontować? Kupuje i montuje? Czy coś jeszcze będzie mi do tego potrzebne?

I jeszcze pytanko, czy będzie konieczna korekta softu, czy moge jeździć na standardowym programie?

Opublikowano

Zamontujeszsamemu, korekta była by wskazana, na standardowym sofcie będziesz musiał mocno na dawce paliwa zjechać

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Zamontujeszsamemu, korekta była by wskazana, na standardowym sofcie będziesz musiał mocno na dawce paliwa zjechać

Ok, dzieki :) Czyli trzeba teraz zebrać +/- 2000zł na wtryski + program :kwasny:

Trochę odświeżę. Audi jeździ bez większych problemów. Jutro wymiana tylnych łożysk kół oraz tylnych klocków.

Zmieniłem ostatno koła na zimówki i od tego czasu mam problem. Przy skręcie w prawo coś z lewej strony mi mocno piszczy. Wczoraj przyglądałem się i trzy stalówki mają ET37 a ta z przodu po lewej stronie ET45. Czy możliwe jest, że śruby są dla tej stalówki za długie i obcierają o coś przy skręcie?

Dzięki z góry za wszelkie odpowiedzi.

Opublikowano

Sruby raczej nie chyba ze sa pod et37. Predzej pissczy przez to ze wlasnie jedna felga ma inne osadzenie

Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

http://allegro.pl/nowy-komplet-wtryskow-0-216-mm-na-moce-170-180-km-i5682060027.html

tu masz z nadarzyna, to samo źródło co długoletni sprzedawca Cowboy na forum golfa :wink:

Będę miał problem, aby sam je zamontować? Kupuje i montuje? Czy coś jeszcze będzie mi do tego potrzebne?

I jeszcze pytanko, czy będzie konieczna korekta softu, czy moge jeździć na standardowym programie?

Dawka paliwa,kat wtrysku do sprawdzenia i ew.ustawienia no i nowe podkladki miedziane pod wtryski. w necie jest duzo filmow jak wyciagnac wtryski zobacz sobie przed ich wyciagnieciem.A softu odrazu nie musisz robic.Koszt 500zl.Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Odświeże trochę. Wymienione klocki tył, również łożyska z tyłu. Jutro wymieniam lampy ze względu na ich stan.

Także od jutra mam na sprzedaż kpl poliftowych Valeo. Jak ktoś by potrzebował to PW ;-)

Koledzy. Jest jakaś możliwość naprawienia regulacji manualnej lampy? Chodzi mi o ta na imbus w prawo i lewo. Bo góra-dół działa.

Koledzy, czy mógłby mi ktoś podać numery części dla przewodu odmy? Mam tą wersję z dwiema rurkami z taką bańką pośrodku.