paw306 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam serdecznie. Szukałem już chyba wszędzie i nadal nie jestem pewien. Zacznę od początku. Wymieniłem sprzęgło oczywiście jak to ja musiałem coś urwać, urwałem czujnik temperatury spalin za filtrem dpf udało mi się go zlutować złożyłem wszystko i niespodzianka, wyskakuje mi błąd P2103 czytałem że to klapa przepustnicy więc wyczyściłem wszystko egr itp. Niestety nadal nic ciągle wyskakuje błąd. Dzieje się to na biegu jałowym i jak jest zimny silnik zapala się przy tym kontrolka świec ale tylko na ułamek sekundy tak że ledwo można to dostrzec. Po rozgrzaniu silnika i usunieciu błędu juz się nie pojawia ale znowu jest to samo gdy auto ostygnie. Teraz nie wiem czy to jest wina tego czujnika czy może zbieg okoliczności i padła mi przepustnica. Dodam jeszcze, gdy odłącze ten czujniki to wtedy dokładnie pokazuje mi że coś jest nie tak z czujnikiem więc czujnik chyba działa prawidłowo. Proszę pomóżcie mi bo nie chcę wymieniać wszystkiego pokolei. Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez paw306
wrclaguna Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Do sprawdzenia okablowanie od przepustnicy a jak nic nie tak to padł silniczekhttp://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-18535.html
paw306 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2015 A jakie jest twoje zdanie na temat tego czujnika, chyba z nim wszystko ok skoro dopiero jak go odłącze to wtedy pokazuje błąd na czujniku? Właśnie to mnie martwi czy to rzeczywiście zbieg okoliczności czy jednak ten czujnik ma coś wspólnego z tym błędem Z góry Dziękuję za podpowiedź Sprawdził bym jeszcze temperaturę jaką pakazuje na tym czujniku to wtedy bym był pewny czy to jest to jak by pokazało ale w moim VCDS nie wiem dla czego ale zablokowana jest opcja bloki pomiarowe-8. Pewnie to jakaś wersja okrojona
lukaRone Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 A jakie jest twoje zdanie na temat tego czujnika, chyba z nim wszystko ok skoro dopiero jak go odłącze to wtedy pokazuje błąd na czujniku? Właśnie to mnie martwi czy to rzeczywiście zbieg okoliczności czy jednak ten czujnik ma coś wspólnego z tym błędem Z góry Dziękuję za podpowiedź Sprawdził bym jeszcze temperaturę jaką pakazuje na tym czujniku to wtedy bym był pewny czy to jest to jak by pokazało ale w moim VCDS nie wiem dla czego ale zablokowana jest opcja bloki pomiarowe-8. Pewnie to jakaś wersja okrojona W b8 nie pokazuje bloków pomiarowych trzeba wejść w pomiary rozszeżone
paw306 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Dziękuję kolego znalazłem dziękuję za pomoc pewnie gdyby nie ty to bym szukał nowego programu. No cóż nic mi nie pozostaje jak tylko wymienić przepustnice, mam nadzieję że będzie to to.
Rekomendowane odpowiedzi