Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Wibracje po wyważeniu kół

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. już k...wa nie mam siły do tego samochodu. całe lato się męczyłem na 17 z tymi wibracjami. dzisiaj założyłem zimówki 205/55 R16, wyważyłem, potem doważyłem na samochodzie (wydałem 120 zł ;( ) i co? trochę lepiej ale cały czas telepie tym samochodem. Koledzy pomózcie. co to może być? co może dawać takie odczucia???? na kierownicy czuć lekkie wibracje, jak hamuję to też je czuć, jak wrzucę na luz i jadę to jakby mi d*pą zarzucało. miało być AUDI i miało być tak pięknie a jest wielka pupa. może ktoś już miał taki problem?

Opublikowano

tak tylko pomyślałem co by podjechać na szarpaki na stacje

1-sprawdzić ewentualnie luzy

2- sprawdzić tarcze w aucie ,może bije ?

-- miałem tak po kupnie nowych opon i pomogło 4-ero krotne wyważenie w okresie jadnego ms

pozdrawiam

Opublikowano

Zmień warsztat może mają uszkodzoną wyważarkę ja po wyważeniu w serwisie citroena miałem jagbym jechał non stop po bruku.Wizyta w drugim warsztacie pokazała że na wszystkich kołach było źle wyważone o 20 g

Opublikowano

sprawdź felgi czy nie są krzywe i zawieche czy nie ma luzów , drążki kierownicze itp. .

Opublikowano

Felgi zakładasz bezpośrednio na auto czy z tulejkami? Może któraś z nich jest krzywa, a na wyważarce (bez tulejki) pokazuje, że jest dobrze.

Opublikowano

Felgi zakładasz bezpośrednio na auto czy z tulejkami? Może któraś z nich jest krzywa, a na wyważarce (bez tulejki) pokazuje, że jest dobrze.

pewnie chodzi Ci o pierscienie centrujące? nie, felgi zakładam bezpośrednio. wyważałem u tego gościa na Puławskiej przy Shellu. potem jeszcze doważyłem na samochodzie. myślicie że mógł spierdzielić robotę?

Opublikowano

:gwizdanie: wszystko możliwe.może masz gdzieś delikatnie felge krzywą, a colo poprostu sobie z tym nie poradził.

felga jest dobra. a jak sprawdzić czy opona jest dobra?

Opublikowano

felga jest dobra. a jak sprawdzić czy opona jest dobra?

Organoleptycznie.. :mysli:

Opublikowano

czy może mi w takim razie ktoś polecić jakiegoś specjalistę od wyważania kół w Warszawie? takiego który mi wszystko sprawdzi i postawi diagnozę czy to koła są przyczyną tych bić