Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Chłodnica wody w zamienniku do b5 1,9tdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Montował ktoś moze chłodnice wody z allegro słyszałem że jakoś wykonania tych chłodnic nie jest za dobra i mogą powstać problemy przy montażem

Opublikowano

Nie wiem czy jest sens brać te z allegro. Ja do siebie brałem ze sklepu, firma Nissens, niby taki lepszy zamiennik. Chyba 230 zł z tego co pamiętam, wszystko pięknie pasowało jak fabryka.

Opublikowano

thermotec daje rade ;) tylko zobacz podczas zamawiania na krucce czy na opaske/ na zlacze

Opublikowano

Jest sens, kupiłem swoją za 100zł I działa już ponad rok. Polski producent jakoś na "L" się nazywało.

Opublikowano

moze teraz powiem jako handarz ale jaki sens kiedy mozesz kupic używke ORYGINALNA, za niska kase a ona i tak potrzyma dłuzej niz ta chińska z allegro

Opublikowano

A skąd możesz to wiedzieć? Przecież w środku może być syf i za chwilę używka może paść. Też myślałem o kupnie ori używki, ale nie można do tego zajrzeć i przez to spore ryzyko.

Opublikowano

Dokładnie, kupić lepszego producenta (nissens) nową chłodnicę, a nie bawić się w używki. Koszt nie jest zabójczy. Do tego przed wymianą przepłukałbym układ z dodatkiem środka dedykowanego do płukania układów chłodzenia.