Peacock Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Witam. Właśnie nabyłem swoje pierwsze Audi. Jest u blacharza aktualnie, który odkrył, że wentylator klimy jest wcale niepodłączony. Zwisa jakiś kabel zwinięty umyślnie w kłębek, ale nawet nie wie czy to ten i w razie czego jak ten wentylator podłączyć Trochę się przestraszyłem, bo zrobiłem na klimie jakieś 50km. Czy łatwo zagrzać/spalić klimę w ten sposób? Jaki mógłbyć cel odłączenia wentylatora? Dodam, że z elektryką jest coś nie tak. Nie ma światła ani w suficie aniw schowku Będę wdzięczny za wskazówki jak zdiagnozować sytuację...
karaluch8 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Jak byś miał wielkie boom pod maską, i sprężarka by wybuchła, to wtedy mógłbyś się zmartwić. Jak działa, to jak najprędzej ogarnąć wentylator.
Peacock Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2015 No to nie ma tragedii bo nic nie wybuchło . A może jakiś schemat podłączenia wentylatora ktoś by miał? Czy jakąś wskazówkę? Nigdzie nie mogę znaleźć
soulmaster3m Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Bo nie szukasz tam gdzie schematy są, tj. ELSA. Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez soulmaster3m
Peacock Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2015 O kurcze, za to to nawet nie wiem jak się zabrać. Chyba pozostaje mi jakiegoś dobrego elektryka poszukać
sebco Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Witam. Właśnie nabyłem swoje pierwsze Audi. Jest u blacharza aktualnie, który odkrył, że wentylator klimy jest wcale niepodłączony. Zwisa jakiś kabel zwinięty umyślnie w kłębek, ale nawet nie wie czy to ten i w razie czego jak ten wentylator podłączyć Trochę się przestraszyłem, bo zrobiłem na klimie jakieś 50km. Czy łatwo zagrzać/spalić klimę w ten sposób? Jaki mógłbyć cel odłączenia wentylatora? Dodam, że z elektryką jest coś nie tak. Nie ma światła ani w suficie aniw schowku Będę wdzięczny za wskazówki jak zdiagnozować sytuację... Jeśli kabelek od wentylatora ma wtyczkę to możesz go wpiąć w złącze. Złącze od wentylatora patrząc na maskę jest przy zbiorniczku płynu wspomagania. Tak jest w dieselu np AVG. Wtyczka z grubymi kablami 2pin w typie VALEO będzie okrągła. Zanim wepniesz sprawdź wentylator czy działa.
Peacock Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Wielkie dzięki. Znalazłem i podłączyłem. Wentylator działa jak trzeba. Zastanawia mnie jednak mocno powód, dla którego ktoś go wcześniej odłączył skoro wszystko (na pierwszy rzut oka) gra...
Rekomendowane odpowiedzi