Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

spryski reflektorów - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam was serdecznie i proszę o pomoc,

sytuacja jest następująca, od pewnego czasu nie działały mi spryski reflektorów xenon (fabryczny), w dniu wczorajszym postanowiłem się za to zabrać i winna okazała się pompka ta która znajduje sie przy zbiorniczku sprysiwaczy - wymieniłem ją na nową i po złożeniu wszystkiego spryski otwierają się na dosłownie sekundę i chowają się z powrotem -ale nie spryskują lamp. sprawdziłem szczelność węzy i wszystko ok. Ostatnią rzeczą jaką zrobiłem w celu przetestowania nowej pompki to podpiołem ją bezpośrednio pod akumulaor za pomocą dwóch przedwodów i wszystko zaczeło działać. I teraz już sam nie wiem? czy winny może być jakiś przekaźnik.

Proszę was o pomoc bo już nie wiem gdzie mam szukać.

Opublikowano
  • Autor

Pompka to zamiennik. Ale wydaje mi się ze jest sprawna bo po podłączeniu na krótko do aku działała oraz spryski rownież się wysuwały oraz spryskiwały lampy.

Opublikowano

Ona pracuje w ogóle gdy jest podpięta oryginalnie?

Sprawdź czy oby nie podpiąłes odwrotnie wtyczki do pompki.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

Tak, pracuje ale spryski wysuwają się dosłownie na 1 sekundę i chowają się z powrotem.

Opublikowano

Tak, pracuje ale spryski wysuwają się dosłownie na 1 sekundę i chowają się z powrotem.

Tak jak pisałem, sprawdź wtyczke czy prawidłowo podpięta (+ -)

Tak jak pisałem, sprawdź wtyczke czy prawidłowo podpięta (+ -)
Właśnie przy zamiennikach trzeba na to zwrócić uwage bo sa czasami inaczej niz w orygilale.Popatrz dokladnie na pompce jest zaznaczone z której strony jest plus. Pomimo, że wtyczka pasuje tylko w jeden sposób na gniazdo. Może będzie trzeba przepiąć piny. Porównaj z oryginylną. Na obudowach jest wytłoczone + i -

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

OK, idę to sprawdzić raz jeszcze i dam znać co z tego wyszło.

Opublikowano

Słyszałem że zamienniki nie dają sobie rady.

Ori są dużo droższe ???

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zgubiłem zaslepke sprykiwacza wraz z dysza. Moje pytanie jest czy jest jeden rodzaj zaslepek spryskiwaczy w zderzaku,czy np są inne w ślinę,s4 i w zwykłym. I jeszcze pytanie czy da rade kupić sama dysze czy to jest dostępne wraz z pompka?

Opublikowano

Zaślepki są różne.

Opublikowano

Dzięki za info. I jeśli ktoś jeszcze może odpowiedzieć czy da się kupić dysze oddzielnie od pompki?

Opublikowano

Oj chyba nie kupisz.

Jak już to cały używany sprysk.

Opublikowano

U mnie było tak...Po kupnie auta pompka zardzewiała, nie kompletne dysze w spryskach. Kupiłem zamienniki (pompka + spryski) działa jak w oryginale. Wtryski u mnie także się wysuwały na chwile i chowały zapowietrzone były. Ja jak się wysuną wtrysk złapałem go i na wysuniętym kilka razy podpompowałem wtedy poszedł płyn...

Opublikowano

Wtryski

Jakie wtryski ???

Opublikowano

Walnąłem się sory o spryski chodzi w rzeczy samej ;)

Opublikowano

Po usterce powiedzmy pół roku spryski powinno sie wyczyścić i sprawdzić, robi sie to dość prosto. Pistolet do podlewania z gumową końcówką przyciskamy do króćca sprysków i testujemy, jesli spryski sie wysuwają ale nie idzie woda tzn ze są zapchane. Czasem pomaga przedmuchanie całości sprężonym powietrzem a czasem trzeba wyciągać sprysk i czyścić recznie.

Przerabiałem to juz wielokrotnie więc jesli macie jakies pytania piszcie.