Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Srebrny / Avus Silver / LY7J / sedanik A4 B6... AVF ... 18''

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na początek krótki opis mojej Audiczki oraz mała prezentacja foto ( Zdjęcia wykonane przez kolegę ... http://www.kawesoly.com/ ) :wink:

62jsy5wv.jpg

Audi z roku 2003

Kod i kolor lakieru LY7J Avus Silver

Silnik 1.9 TDI AVF

Przebieg silnika ( czy oryginalny to nie wiem ale według stanu licznika ) udało mi się uchwycić telefonem

ii5rxn8d.jpg

Wyposażenie:

- ABS

- ESP

- 4x elektryczne szyby

- regulacja kierownicy w dwóch płaszczyznach / wspomaganie kierownicy

- elektryczne/podgrzewane listerka

- ori radio Concert II ale zostało wymieniona na inne JVC z zestawem głośnomówiącym + 8 głośników ori subwoofer ze wzmacniaczem

- pełny FIS

- chromy wokół szyb

- klima dwustrefowa

- pakiet wewnętrzny Sline

- fotele pół skóry z materiałem SPEED + regulacja lędźwi + wysuwane podnóżki + regulacja w dwóch płaszczyznach obu przednich foteli

- czarny sufit + słupki

- dekory szczotkowane aluminium

- pełen pakiet oświetlenia wnętrza

- kierownica trójramienna z perforowanej skóry + gałka zmiany biegów + skórzany ręczny + podłokietnik

- dzielona tylna kanapa

- podświetlane klamki wewnątrz

Zawieszenie oryginalne 1bv

W aucie od zakupu zostało zrobione:

Pakiet startowy przy kupnie typu rozrząd + olej + filtry niestety była też nie miła niespodzianka... potrzeba regeneracji maglownicy / zrobione

Przez półtora roku zostały wymienione dwa wahacze

Wymienione klocki / tarcze tył

Chłodnica klimy bo niestety odmówiła w tym roku posłuszeństwa / zrobione

Jak sobie jeszcze coś przypomnę to dopisze :decayed:

W wyglądzie zostało zmienione:

Koło 18'' Rial Nogaro 225/40

Przyciemnione zostały szyby

Odświeżenie lakieru / polerka

Regeneracja włącznika świateł :)

Obszycie gałki zmiany biegów

W planach:

Założyć lotkę Sline

Pomalować czarne doły zderzaków jak i progi w kolor nadwozia

Hm... przydało by się coś zrobić z lampami fajnie by było zrobić xenon :D

Fajnie by było delikatnie dłubnąć silnik / chip bo przy zmianie koła z 15'' na 18'' jest delikatnie odczuwalne :)

Radio 2din tez by nie zgrzeszyło :D

Z pewnością coś jeszcze by się znalazło wszystko wyjdzie z czasem ;)

Koniec pisania teraz trochę prezentacji ;) Zapraszam do komentowania i własnych sugestii ( foto by http://www.kawesoly.com/ ) Fotki wnętrza pojazdu wkrótce :wink:

imw8xgaw.jpg

uddqssw6.jpg

5cg9h5wn.jpg

cvfp2vkl.jpg

shb868rl.jpg

bpmxzbg6.jpg

avs3denb.jpg

5rf52t3u.jpg

fxpw3ngv.jpg

u6yurdgr.jpg

a47ngf5g.jpg

revwsxgo.jpg

x9nelasd.jpg

whsq24zk.jpg

i34kr9e3.jpg

8flieipk.jpg

2n5vz47x.jpg

ddx92mfg.jpg

2355rr9k.jpg

f8pqrjua.jpg

bbk4izsk.jpg

ny8kq4bl.jpg

A oto parę fotek ze środka auta niestety jak widać uchwyt na kubek ma mały defekt :(

k2buanpw.jpg

iq3f7lo2.jpg

gp7km2hs.jpg

ph48nv3f.jpg

Edytowane przez matissnk

Opublikowano

Kolego, wrzucaj fotki środka ;)

Opublikowano
  • Autor

Kolego, wrzucaj fotki środka ;)

Postaram się jak najszybciej myślę że dam radę ogarnąć w tym tygodniu

Opublikowano

witam łądne auto również chetnie zerkne na srodek jak dodasz fotki

Opublikowano

Ładnie Ci siedzi auto na tym zawieszeniu, czy aby na pewno na ori springach? :eusathink:

Opublikowano
  • Autor

Ładnie Ci siedzi auto na tym zawieszeniu, czy aby na pewno na ori springach? :eusathink:

Poprzednia właścicielka wątpię że zmieniała :-) ja takie kupiłem i tez nie zmieniałem przy zakupie sprawdzałem amorki to były bdb na 99% 1BV ale dla pewności postaram się zrobić fotę zawieszenia i wrzucę ;-)

Opublikowano

piękna jest , aa czy ten kolorek to może akoya silver czy sie mylę?

Opublikowano
  • Autor

piękna jest , aa czy ten kolorek to może akoya silver czy sie mylę?

Dzieki ;-)

Według tego co znalazłem to avus Silver

Opublikowano

Ładna sztuka :) gdzie ciemniłeś szybki ?

Opublikowano
  • Autor

Ładna sztuka :) gdzie ciemniłeś szybki ?

Sam sobie przyciemnialem :-) tylko juz w sumie jedna szyba do poprawy bo sobie zarysowalem niby dużo nie widać no ale... miałem ochotę przód taka jasna folia ale póki co brak chęci :)

Opublikowano

Bardzo ładny sedan ze smakiem! :thumbup1:

Opublikowano

A w tle zdjęcia Bydgoska spalinowa Gama? :)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki koledzy :)

Hm tak by Jaro959 chciało wyglądać :-) widzę ze nie tylko samochód każdy obserwuje ;-)

Mam nadzieje ze lotka z slina nie zepsuje tego smaczku :) myślę że na dniach dodam zdjęcia środka

up

Tak jak obiecałem kilka fotek ze środka samochodu ;)

Opublikowano

.... malowany prawy przedni błotnik i drzwi , to pierwsze co zauważyłem :wink:

a tak ogólnie fajna furka , powodzenia w modzeniu :hi:

sorry odnośnie lakieru , taki mam głupi nawyk że widze czego inni nie widzą :grin:

Edytowane przez miszka

Opublikowano

Osobiscie mi nie leży ta felga i radio. Dawaj coś na 2 din a z felgo hm moim zdaniem inny wzór i do tego czarna. Tak oto sugestia :naughty:

Opublikowano

Mam identyczny kolorek i tez tak ladnie siedzi brak mi tez lotki na tyl i mysle i dokladkach i listwach w kolor

Opublikowano
  • Autor

sorry odnośnie lakieru , taki mam głupi nawyk że widze czego inni nie widzą :grin:

Tak tak kolego tego się nie da ukryć tak kupiłem no niestety ktoś nie udolnie kolor dobrał :-)

Osobiscie mi nie leży ta felga i radio. Dawaj coś na 2 din a z felgo hm moim zdaniem inny wzór i do tego czarna. Tak oto sugestia :naughty:

Mi osobiście się podoba no radio bardzo chętnie bym włożył 2din ale patrząc na ceny RNS E to musze jeszcze chwile zaczekać :-) a felge czarna przymierzalem 17stke VW czarna i nie bardzo mi to siedziało zdjęcie może wrzucę na dniach to będziesz widział :) może kwestia gustu ;-)

Mam identyczny kolorek i tez tak ladnie siedzi brak mi tez lotki na tyl i mysle i dokladkach i listwach w kolor

Mam podobne plany :-) zobaczymy co czas pokaże

Opublikowano

Tak tak kolego tego się nie da ukryć tak kupiłem no niestety ktoś nie udolnie kolor dobrał :-)

Gdzieś kiedyś czytałem że przy srebrnym kolorze trzeba naprawdę ogarniętego lakiernika żeby nie było widać różnicy w odcieniach.

Chciałem polecić Ci polerke ale widzę że jesteś po korekcie wiec z tym już nic nie zrobisz. Jak tobie nie przeszkadza to git

Jak motorownia i technicznie wszystko zdrowe a samochód ma służyć parę latek to całą resztę zawsze można pomału ogarnąć :wink:

Opublikowano
  • Autor

Gdzieś kiedyś czytałem że przy srebrnym kolorze trzeba naprawdę ogarniętego lakiernika żeby nie było widać różnicy w odcieniach.

Chciałem polecić Ci polerke ale widzę że jesteś po korekcie wiec z tym już nic nie zrobisz. Jak tobie nie przeszkadza to git

Jak motorownia i technicznie wszystko zdrowe a samochód ma służyć parę latek to całą resztę zawsze można pomału ogarnąć :wink:

Ciężko ciężko taki kolor dobrać polerka juz była ale niestety będę musiał poprawić to co malowane z tego chodź by względu ze ten malowany błotnik przyswaja sobie pomału rude piegi od rana wewnątrz wiadomo kolo trochę piaskuje ale trzeba to poprawić bo tak być nie może ;-)

Opublikowano

Ładna ładna :) i z okolicy. ciekawe kiedy się w sanoku zobaczymy na drodze :banan: kolego gdzie robiłeś polerke?

Edytowane przez lopes1987