Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poduszka amortyzatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy miał ktoś problem z poduszka amortyzatora? Jakie daje objawy?. Bo u mnie coś puka ale komplet wahaczy zmienione, końcówki, Drążki kierownicze, i łączniki i coś puka nadal i nwm czy to nie poduszka. Bo zaczyna pukac na mocniejszych dołach i czuć to na karoserii. Szukałem za pomocą szukajki podobnych problemów/tematów ale nic nie znalazłem ;)

Opublikowano

podepnę się pod temat, moja sytuacja jest identyczna tzn. wszystko wymienione, a coś dalej stuka przy większych dziurach (ewidentnie coś z lewej strony, przód). Byłem na dwóch różnych stacjach diagnostycznych i nikt nic nie zauważył w zawieszeniu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Lukasz_mk2 mamy ten sam problem bo u mnie też z lewej strony. Ja już zamówiłem poduszke i zobaczymy. Tylko nwm kiedy wymienię

Witam. U mnie problem rozwiązany. Okazało się że to amortyzator tak pukal. Po wymianie cisza. Amortyzator jak się wcisnelo to nie wracał na swoją prawidłowa pozycje. Z prawej niby jeszcze działał ale by się stało to samo. Bo wcisnelem go do końca i tylko syknelo i gaz uciekł i to samo co w lewym. Temat do zamknięcia :). Więc kolego lukasz_mk2 obejrzyj amortyzatory :)

Opublikowano

Poduszki od amorów dają taki głuchy dziwny dźwięk, nie wiadomo skąd dosłownie. Zawsze lepiej przy wymianie amortyzatorów dołożyć trochę grosza i mieć spokój za jedną robotą.

Opublikowano

Na poprzednim zawieszeniu 1BA, jak zjeżdżałem ze stromej górki na płasko, to z lewej strony był taki zgrzyt i puknięcie,co się okazało amorek padł.

• 1 rok później...
Opublikowano

ja też miałem coś takiego i mechanik znalazł przyczynę, były to właśnie poduszki amortyzatora które oddawały taki głuchy dźwięk

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie . a jak sprawdzic dokładnie bez rozbierania czy to własnie posuszka amortyzatora ? wymieniłem całe zawieszenie i dalej mi stuka ale jak jade po duzych dziurach albo jak np gwałtownie zjade z progu zwalniającego albo jak gwałtownie zjade z krawężnika. poza tym cisza . 

Opublikowano

NO TO WŁAŚNIE  taki objaw miałem, po wymiane wahadeł na drodze było w miarę cicho, na większych koleinach dopiero tłukło aż w środku wszystko latało, jak obecnie w moim suzuki ^^

jeżeli poduchy nie pomogą a amory ok to jeszcze trzepać może magiel jak jest konkretnie rozsypany, ale to ostateczność.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

ja mam stukanie ale przy szarpnieciu auta jak zmienie bieg i autem szarpnie to wtedy takie stuki sa z prawej strony,zawieszenie sprawdzone nic nie widac amor tez ok, nie da sie zdiagnozować moze ktos mial dzwieki (jak  stukanie metal o metal) ?