Desperooo Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) Witam Mam problem otóż gdy chce dynamicznie przyspieszyć na dwójce, trójce itd to od około 3 tys silnik zaczyna przerywać , troche nim rzuca, i jakoś rozwija moc ale z marnym skutkiem az do 5 tys. powyzej 5 tys moc powraca i się już nie dławi... zaznacze ze jak bardzo dynamicznie ruszę na jedynce i bardzo go przeciągnę to nie zauważam spadków mocy na wyzszych biegach. A jak jadę na dwójce i mam np 4000 obrotów i przyspieszę to nie przerywa... problem jest gdy chce gwałtownie przyspieszyc od dołu ;/ Wibracje siedzeń na postoju, obroty nie falują. Na gazie i PB to samo. Jedyny błąd to sonda przed katem... W czerwcu miałem też wypadanie zapłonów ale sobie poradziłem... Miałem też błąd przepustnicy też została wymieniona i wyczyszczona... Zapomniałem dodać ze jest chip 187 koni ale mam wrazenie ze ubyło troche Edytowane 10 Września 2015 przez Desperooo
jacek70 Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 Opanuj sondę oraz zrób logi. Będzie można powiedzieć coś więcej.
ukaszdabro Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Witam Mam problem otóż gdy chce dynamicznie przyspieszyć na dwójce, trójce itd to od około 3 tys silnik zaczyna przerywać , troche nim rzuca, i jakoś rozwija moc ale z marnym skutkiem az do 5 tys. powyzej 5 tys moc powraca i się już nie dławi... zaznacze ze jak bardzo dynamicznie ruszę na jedynce i bardzo go przeciągnę to nie zauważam spadków mocy na wyzszych biegach. A jak jadę na dwójce i mam np 4000 obrotów i przyspieszę to nie przerywa... problem jest gdy chce gwałtownie przyspieszyc od dołu ;/ Wibracje siedzeń na postoju, obroty nie falują. Na gazie i PB to samo. Jedyny błąd to sonda przed katem... W czerwcu miałem też wypadanie zapłonów ale sobie poradziłem... Miałem też błąd przepustnicy też została wymieniona i wyczyszczona... Zapomniałem dodać ze jest chip 187 koni ale mam wrazenie ze ubyło troche MIalem podobne obiawy. Miedzy 3-5tys auto przyspieszalo na raty:) Okazalo sie ze N75 sie blokuje i pomoglo jego wyczyszczenie.
Desperooo Opublikowano 26 Września 2015 Autor Opublikowano 26 Września 2015 Kolego a gdzie n75 się mieści ?
tomekb7 Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 przy tipie obok filtra powietrza zaworek z trzema rurkami:)
Desperooo Opublikowano 27 Września 2015 Autor Opublikowano 27 Września 2015 A to co to takiego ? http://imageshack.com/a/img661/3307/Jmvmvs.jpg
Desperooo Opublikowano 28 Września 2015 Autor Opublikowano 28 Września 2015 Dobra rozwiązałem problem... Wgranie ori softu na 150 ps i jak ręką odjął... Tylko teraz troszkę wolno :/ Jeżeli komuś to pomoże to NIE polecam robić chipa w Electric Serwis W Grębocinie koło Torunia...
tomekb7 Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 softa to moze ci zrobic klega wyzej Lukasz 13 lub gregor10.pl bo inaczej sa potem kawiatki takie jak u ciebie i szukanie dziury w calym:) ja mialem podobne objawy ale dopiero zaczynaly sie przy ponad 5 tys obrotow i tez byl zrobiny soft przez kogos i wkoncu zrobil mi soft od nowa grego10.pl i auto jezdzi az milo:D
Desperooo Opublikowano 29 Września 2015 Autor Opublikowano 29 Września 2015 no widzisz człowiek uczy się na własnych błędach... Jak miałem 185 koni nie powiem było to coś, a teraz seria wiadomo trochę brakuje mocy. Nie wiem jak tobie ale mi mając chipa zaczęło padać wszystko po kolei... Zawias, poduchy, ostatnio 2 przeguby. Myślę że zostanę przy serii
tomekb7 Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Jeżeli chodzi co do twoich problemu to jeżeli auto jest na bieżąco serwisowane to nic nie powinno się dziać.a te elementy porostu juz się zużyty i tyle bo soft to nie ma nic do tego.po sofcie u Gregora zrobiłem juz ponad 10 tys km i nawetcrazu pod maskę nie zajrzałem poza wymiana tarczy sprzęgłem bo się skończyła. A tak to auto jeździ aż miło. Ja proponuję Cizeby ktoś ci dobrze zrobił soft i będziesz zadowolony. Ja mam program zrobiony i auto było strojone na lpg. Ktoś ci sp***doli soft i h*j i dlatego były problemy. Dobrze wykonany soft niecstwarza żadnych problemów.
Rekomendowane odpowiedzi