Bruno_74 Opublikowano 14 Września 2015 Opublikowano 14 Września 2015 Witam. Mam problem z zapalającą się kontrolką hamulca ręcznego (plus ta główna na wyświetlacz) Jakiś czas temu sytuacja miała miejsce przy niskich temperaturach i tylko przy skręcie w prawo. Teraz temperatury na plusie i wystarczy lekki skręt w prawo i od razu piszczy trzy razy i spokój. W lewo jest ok, odnoszę wrażenie, że jak się chwilę pojeździ objawy są coraz rzadsze. Czy macie pomysły co może być przyczyną. Dodam tylko, ze z hamowaniem nie ma żadnych problemów.
TomekTdi Opublikowano 14 Września 2015 Opublikowano 14 Września 2015 Sprawdź poziom płynu hamulcowego.
jacek70 Opublikowano 14 Września 2015 Opublikowano 14 Września 2015 Sprawdź czy przewód czujnika klocków nie jest uszkodzony.
Bruno_74 Opublikowano 18 Września 2015 Autor Opublikowano 18 Września 2015 Stan płynu w normie. Ale problem leżał w lewym kole na kostce, była zaśniedziała. Po wyczyszczeniu kika dni było ok, ale znów daje znać. Wyczyszczę jeszcze raz dokładnie powinno pomóc na 100%. Dziekuję za pomoc
Fr0styyy. Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 Mam identyczne objawy, rano zimno, skręcam w prawo, 3 piknięcia, ostrzej hamuje + skręt = 3 piknięcia..
-Mistrzu- Opublikowano 12 Października 2015 Opublikowano 12 Października 2015 Od kilku dni borykam się z tym samym problemem i widzę, że nie jestem odosobniony. Dzisiaj postaram się sprawdzić poziom płynu i wtyczki. Przetestuje to i dam znać czy to coś pomogło.
Bruno_74 Opublikowano 13 Października 2015 Autor Opublikowano 13 Października 2015 Od kilku dni borykam się z tym samym problemem i widzę, że nie jestem odosobniony. Dzisiaj postaram się sprawdzić poziom płynu i wtyczki. Przetestuje to i dam znać czy to coś pomogło. Dobra ja już mam po problemie. Jak radzili wcześniej koledzy wyczyszczenie kostek i dolanie płynu załatwia problem w 100%. Dzięki Panowie.
Fr0styyy. Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 Że tak zapytam jeszcze o którą kostkę dokładnie chodzi, ta, która wchodzi do kabiny, czy ta bezpośrednio przy hamulcach?
Bruno_74 Opublikowano 19 Października 2015 Autor Opublikowano 19 Października 2015 Że tak zapytam jeszcze o którą kostkę dokładnie chodzi, ta, która wchodzi do kabiny, czy ta bezpośrednio przy hamulcach? Przy hamulcach
Fr0styyy. Opublikowano 3 Listopada 2015 Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) Zmieniałem dzisiaj koła, raz, ruszałem tą kostką przy kole ale ona nie ma z tym żadnego związku, bo to od kontroli zużycia klocków. Dwa, ruszałem kostką, która idzie do kabiny, dalej to samo, nic się nie zmieniło. Lekki skręt w prawo, zmiana pasa na autostradzie doprowadza mnie do szału, jestem tak poirytowany, że nie mam ochoty jeździć tym szrotem edit: wystarczyło dolać płynu hamulcowego Edytowane 4 Listopada 2015 przez Fr0styyy.
Rekomendowane odpowiedzi