Krzysieg Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) Witam! Niedawno rozstałem się z moją Astrą G II 2.0 B 136km Sportive i przyszedł czas na kolejny projekt. Wybór padł na a4b5 w dośc nietypowym "Rudym" kolorze Zależało mi na oszczędnej jeździe, także wybór padł na Silnik 1.6 z gazem niby 101km Znalazłem, pojechałem- kupiłem. Ruda- jak się okazało, na szczęśnie nie była zjedzona przez "rudą". Fakt- wstawione były progi, ale podłoga, blacha OK! Niestety auto po lekkiej kolizji w tył, także założony został wydech, maska, zderzak, od 1.9 tdi Opis: ✓ ✓Audi a4b5 ✓Sedan ✓1.6 ADP B+G-55L 74kW 101km ✓317.000km ✓kod lakieru: ly3z ✓ABS ✓2x El Szyby ✓2x El Lusterka ✓Skóra ✓Ogrzewanie ✓Książka zrób to sam AUDI ✓Książka serwisowa do 302.000km Moje plany i modyfikacje układają się następująco: Zawieszenie: Przód: ZROBIONE✓ * Zawieszenie- gwint ZROBIONE✓ * Komplet wielowahacz (2 lata gwarancji) ZROBIONE✓ * 2 końcówki drążków ZROBIONE✓ * Nowe 2 przeguby zewnętrzne ZROBIONE✓ * Nowe giętkie przewody hamulcowe i miedziane przy zaciskach ZROBIONE✓ * nowe łożysko P przód ZROBIONE✓ * Komplet tarcz+ klocków Tył: ZROBIONE✓ * Zawieszenie ZROBIONE✓ * 2x tuleja belki ZROBIONE✓ * Regeneracja 2 zacisków ZROBIONE✓ * Nowe tarcze+ klocki Silnik: ZROBIONE✓ * 4x nowa świeca ZROBIONE✓ * 4 przewody zapłonowe ZROBIONE✓ * Nowa pompka paliwa ZROBIONE✓ * Nowy filtr paliwa ZROBIONE✓ * wymiana węży wodnych ZROBIONE✓ * wymiana węża odmy ZROBIONE✓ * nowy filtr powietrza ZROBIONE✓ * wyczyszczona przepustnica i doloty powietrza * sportowy wydech Wizualnie + środek + inne: ZROBIONE✓ * Lampy xenon przód ZROBIONE✓ * Lampy polift tył * Nowe kompletne wnętrze (fotele, słupki itp) ZROBIONE✓ * Do obszycia podsufitka ZROBIONE✓ * Zrobienie centralnego zamka * Kierownica 3/4 ramienna od polifta lub+ * Ringi na zegary * Oklejenie ramek (środkowy panel konsoli) ZROBIONE✓ * Mieszek na drążek zmiany biegów ZROBIONE✓ * Szerokie Alu 17" rant z oponą 205 * Gril polift / z czarnym znaczkiem audi * 4x El szyby * Car Audio + 4 dobre głośniki * Lusterka w kolor * Przyciemnienie szyb tyl * Dokładki w kolor * Progi w czarny metalic * Zaciski P+T w kolor ly3z * i inne. Jakie prace aktualnie? Wyjęty cały środek, zostawiony tylko fotel kierowcy i konsola, obszywana podsufitka przeze mnie, puszczane kable do audio i głośników tył, konserwacja podłogi, progów, pranie nowego wnętrza z polifta, pranie wykładziny, zakupione rzeczy do polerki rantów w alu... Zakupiona folia do przyciemniania szyb 60% Prace codziennie idą do przodu Parę fotek z aktualnych prac w spoilerze Zawieszenie: Na stalówkach i gwincie trochę nisko... Tuleje stara/nowa: Progi: Wnętrze się robi, sufity też: Kolejne pudełeczko części: Co pare dni aktualizacja w nowych postach lub w pierwszym. Zapraszam do komentowania, oceniania, podpowiadania oraz doradzania! a tu- Moja poprzednia Aktualnie:--------> 2. Przymiarki 3.Na feluniach Edytowane 5 Października 2015 przez Krzysieg
Sebastiano87 Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Pozytywna zmiana marki z opla na audi
Fela Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Pozytywna zmiana marki z opla na audi Tak Samo Zrobiłem Ładna audi ale na tych stałówkach nie ma wygladu 17'' nie bedzie za małe ? Ps. Powodzenia w modach bede obserwował temat
Krzysieg Opublikowano 16 Września 2015 Autor Opublikowano 16 Września 2015 Boję się, że 17 będzie obcierało a w 1.6 większe koło nie ma sensu
OLI_B5 Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Identyczna jak moja poprzednia pakuj 18 bo 17 bedzie małe
Krzysieg Opublikowano 5 Października 2015 Autor Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) Identyczna jak moja poprzednia pakuj 18 bo 17 bedzie małe Oli widziałem wczoraj na forum, kosa z tymi dokładkami w kolor!!! :banan: Myślę, że 18 nie będzie miało siły jechać Małe przymiarki prezentów z Niemiec, za które niestety zapłaciłem i parę dodatków zrobionych, dodane do 1 posta Będzie ok? 10.05- Powstał spoiler w 1 poście z moimi pracami, zapraszam! Edytowane 5 Października 2015 przez Krzysieg
Fela Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 jaki masz pomysł na wszystkie jasne elementy podsufitki typu klami słupki itp ? tez sie przymierzam do czarnej podsufitki ,a temat jeszcze nie ogarniety
Krzysieg Opublikowano 6 Października 2015 Autor Opublikowano 6 Października 2015 Zostawiam jasne zobaczę jak to będzie wyglądało i później będę się martwił co z tym robić słupki z przodu po bokach też prawdopodobnie dam na czarno bo zostało mi trochę materiału
chojnaś Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Z czasem możesz spróbować wrzucić jakiś kolor na te felgi. Ładniej będzie wyglądało i (atrapy,zaślepki) śrub będą oddawały inny efekt tylko ich nie maluj
Fela Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Czekam z nieciepliwoscią na fotki jak bedzie ta podsufitka wygladać
Krzysieg Opublikowano 7 Października 2015 Autor Opublikowano 7 Października 2015 Zostało rzucić kable do głośników mocniejszych na tył i do subwoofera i chyba można składać Do tego -Przymiarki do podświetlenia konsoli nawiewów led, bo mała żaróweczka wgl nie podświetla Alufelgi będę polerował rancik na lustro i kupie zaślepki śrub. Kolor chyba mi się nie widzi
Rekomendowane odpowiedzi