Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Tłuczenie W Silniku i problem z Odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam taki problem, gdy samochód stoi przez noc rano chce go odpalić to ma problemy z wejściem na odpowiednie obroty i buja go przez kilka sekund, następnie słychać jakieś tłuczenie w silniku co załączyłem na filmiku. Trwa aż do momentu rozgrzania silnika po czym ustępuję. Dodam jeszcze około 4 tyś kilometrów temu zmieniałem olej i wypłynęła mi śruba z miski olejowej, była ona urwana na gwiazdkę wewnętrzną. Oddałem samochód do mechanika sprawdził to i stwierdził, że żadnego ubytku nie widzi. W ten sam dzień miałem też regulowane wtryski. Czy może ktoś mi powiedzieć co się z nim dzieje ? Z góry bardzo dziękuję

Link Do Filmiku :

Opublikowano

Miska olejowa do zdemontowania.

Nie ma takiej możliwości by nic nie brakowało od dołu silnika a w zależności jak wielka ta śruba to może i od góry.

Opublikowano

Miska olejowa do zdemontowania.

Nie ma takiej możliwości by nic nie brakowało od dołu silnika a w zależności jak wielka ta śruba to może i od góry.

No tylko że niby ją demontowali i wszystko jest na miejscu

Opublikowano (edytowane)

Szkoda że tej śruby nie pomierzyłeś i nie sfotografowałeś , łatwiej by było konkretnie ją zidentyfikować :decayed:

A może jeszcze jej nie wyrzuciłeś ?

Obejrzałem i posłuchałem na słuchawkach Twojego filmiku , ale osłona nie jest zdjęta i jest na tyle krótki że ciężko uchwycić z kąt ten dźwięk dochodzi i co go powoduje :naughty:

Edytowane przez piotrsob1
Opublikowano

Szkoda że tej śruby nie pomierzyłeś i nie sfotografowałeś , łatwiej by było konkretnie ją zidentyfikować :decayed:

A może jeszcze jej nie wyrzuciłeś ?

Obejrzałem i posłuchałem na słuchawkach Twojego filmiku , ale osłona nie jest zdjęta i jest na tyle krótki że ciężko uchwycić z kąt ten dźwięk dochodzi i co go powoduje :naughty:

no własnie byłem na myjni i niechcący wciągnąłem odkurzaczem tą śrubę ... Jutro rano nagram dłuższy filmik i wstawię

Opublikowano

Poszukaj na google zdjęcia podobnej śrubki i wrzuć zdjęcie.

Opublikowano (edytowane)

Coś takiego to było tylko że gwint był jeszcze trochę wyżej. Zauważyłem też ze jak go odpale na zimnym silniku puszcza mi chmurę białego dymu. Ten dzwięk co dodałem na filmiku się nasila,a komputer nic nie pokazuje

vhi6uskq.jpg

Edytowane przez Patryk Sokołowski
Opublikowano

wyglada jak sruby mocowania PD z 16V

Opublikowano (edytowane)

Panowie Temat ogólnie rozwiązany audi nie pali na jeden wtrysk stąd dymienie oraz ten dzwięk z silnika. Tylko teraz taka kwestia że znajduje się w holandi i takie pytanie do was wy***ac tutaj 4-5 tys na naprawe wtrysków czy lepiej spróbować pojechać nią do polski ? Śruba się znalazła jutro dodam jej zdjęcia .

Edytowane przez Patryk Sokołowski
Opublikowano

Jeżeli diagnoza pewna , to niech Ci przyślą z PL jedną sztukę używaną , wymienisz i po kłopocie :decayed:

Opublikowano

2f7e6cc8eda19955gen.jpgab39a151ff7e50b5gen.jpg

Panowie to jest ta śruba która mi wypłynęła z miski olejowej, przy zmianie oleju.

Opublikowano

pewnie od pompowtrysków ,przy demontażu nie zasłonili kanałów olejowych i wpadła do miski

Opublikowano

pewnie od pompowtrysków ,przy demontażu nie zasłonili kanałów olejowych i wpadła do miski

Przyjrzyj się jej gwintowi , widać że jest przewężona i rozciągnięta, ktoś miał za dużo siły przy jej dokręcaniu :P

Jak nie urwała się od razu to może po pewnym czasie :)

Opublikowano

Albo dlatego ktoś grzebał wcześniej,wymienił śruby ,ale tej z michy nie wyciągnął