panfranek Opublikowano 20 Września 2015 Opublikowano 20 Września 2015 Witam, już po zakupie auta zorientowałem się, że pojemność mojego 1.8T BFB jest w dowodzie inna niż w rzeczywistości a mianowicie zamiast 1781 cm jest 1784 cm. Wychodzi na to że w wydziale komunikacji nie mają pojęcia o tym co robią i wystawiają dowody rejestracyjne na silniki które nigdy nie występowały. Gdzie to odkręcić? Czy np w ASO potwierdza pisemnie mi faktyczną pojemność silnika i czy będzie to odpłatne? A może udać się gdzie indziej? Dodam że ksiązki serwisowej nie posiadam, Briefu (samochód sprowadzany) również nie mam, lecz dzwoniłem do WK i w niemieckim Briefie też jest błędna pojemność. Ktoś mi doradzi w tej kwestii gdzie i w jaki sposób to sprostować przed rejestracją?
peacenotwar Opublikowano 20 Września 2015 Opublikowano 20 Września 2015 W czym przeszkadza Ci błąd 3 cm^3?
koziol992 Opublikowano 20 Września 2015 Opublikowano 20 Września 2015 a co Ci przeszkadza taka mała różnica? rozumiem, jeśli byłaby to różnica 100 cm ale w Twoim wypadku to jest gra nie warta świeczki
panfranek Opublikowano 20 Września 2015 Autor Opublikowano 20 Września 2015 a co Ci przeszkadza taka mała różnica? W tym że jeśli chciałbym wykupić AC i miałby jakiekolwiek zdarzenie ubezpieczyciel zapewne tych 3 cm3 się doczepi... to jest na dobrą sprawę jedyny powód powstania tematu
pilKOZAK Opublikowano 20 Września 2015 Opublikowano 20 Września 2015 napisz maila do PZM-otu może coś wymyślą.
lopez00073 Opublikowano 10 Października 2015 Opublikowano 10 Października 2015 Uważasz, że 3 cm3 miały by wpływ na to czy ubezpieczyciel wypłaci Ci kase? Uważam, że demonizujesz troszke Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka
jacek70 Opublikowano 10 Października 2015 Opublikowano 10 Października 2015 Przecież sam sobie tej pojemności nie wpisałeś dlatego wina i tak będzie nie twoja ,a wydziału komunikacyjnego gdzie ślepej urzędniczce zlała się jedynka z czwórką.
Rekomendowane odpowiedzi