Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

FMIC VS Dual SMIC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy potrzebuje za i przeciw :) Powoli szykuje sie na stage I. Nieplanuje wiekszych mocy niz 210KM nawet 200 bedzie ok :)

Chcialbym aby wynik padl na Ok 200KM i ponad 300nm.

DP wlecialo. Ale mam dylemat co do chlodzenia.

FMIC wychodzi drogo, SMIC z tego co wien taniej.

W co lepiej zainwestowac. Jakie sa wady i zalety? Oraz mniej wiecej kosztorys.

Opublikowano

200KM 2xsmic powinien spokojniendac rade

Opublikowano

DSMIC w forumowym B6 1.8T ogarnia 250KM na hybrydzie wystrojonej przez Gregor10.pl.

Opublikowano

A tak z ciekawości, to ile PLNów trzeba dać na operację dołożenia prawego SMICa? Da się dopasować jakieś graty z 2.5TDI? Pytam, bo graty z BEXa pewnie drogie jak złoto :decayed:.

A tak między nami to taka przeróbka powinna być sponsorowana przez Audi, bo seryjny SMIC nawet mojego AVJa nie ogarnia :P.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A tak z ciekawości, to ile PLNów trzeba dać na operację dołożenia prawego SMICa? Da się dopasować jakieś graty z 2.5TDI? Pytam, bo graty z BEXa pewnie drogie jak złoto :decayed:.

A tak między nami to taka przeróbka powinna być sponsorowana przez Audi, bo seryjny SMIC nawet mojego AVJa nie ogarnia :P.

da sie, ja u siebie mam wrzucony IC z 2,5tdi B5 i robi robote. koszt calosci z montazem i dodatkowymi gratami ok 300 PLN

Opublikowano

A coś więcej możesz przybliżyć? :D

Opublikowano

Widziałem to dawno temu, ale ja pytam o IC z 2.5TDI, bo magiczne "BEX" podwaja cenę :decayed:.

Opublikowano

W tym temacie tez piszą o ICku z 2.5tdi

Opublikowano

Porównując do DSMIC za 1000zł możesz już ogarnąć fajnego FMIC, następnie zawsze można sprzedać swojego IC z gratami i odzyskać trochę kasy. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

hmm a za 800 idzie wyrwac juz calosc z fmicem

Opublikowano

witajcie koledzy

do jakiej max mocy poradza sobie ori coolery w bexie?

lepiej zadziala jeden centralny fmic czy dual ori?

Opublikowano

hmm a za 800 idzie wyrwac juz calosc z fmicem

Jeśli mówisz o 180mm na rurach fi 50 z 10 lacznika mi silikonowym to dla mnie 500 nie jest to warte

witajcie koledzy

do jakiej max mocy poradza sobie ori coolery w bexie?

lepiej zadziala jeden centralny fmic czy dual ori?

Ja mam. 250km 343nm 1.4 na dsmic tu nie chodzi o moc chwilowa a oto jak długo taki cooler utrzyma ci doladowanie,

Opublikowano

Prawy cooler z bex z lapa w wezami w cały komplet 500+550zl montaż opisałem i na pewno bedzie sobie taki zestaw radził

https://www.youtube.com/watch?time_continue=93&v=fFVCrx4Mhm4

Widziałem kiedyś podobny test, tylko że robili go kolesie w stanach i trochę bardziej profesjonalnie (nadmuch na cooler, czujniki temp w wlocie i wylocie rdzenia itd)... Najpierw przetestowali cooler standardowy z polerowanego aluminium, a następnie pomalowali go sprayem w czarny mat... I ten czarny okazał się wydajniejszy - taka ciekawostka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

tutaj jest także porównanie polakierowanego IC i zwykłego

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżając trochę temat, mam podobny dylemat, który z prawych IC można bez większych problemów założyć do seryjnego BFB. Powyżej widziałem informacje o IC z 2.5 TDI z b5, czy coś jeszcze może pasować? słowo BEX rzeczywiście podnosi cenę o dobre 300zł

Opublikowano

Szukaj obserwuj, ja IC z bex-a kupiłem za 190zł, w paczce się okazało że są węże i sprawny DV :) łapa 25 zł , kierownicę powietrza kolejne 25zł wszystko na allegro. Montaż od 4 do 6 h z czyszczeniem itp.

dsmic + 380cc + DP + Turboelita = 205 PS 340 NM