Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] DV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy oryginalna dv-ka wydaje jakieklowiek dźwięki? u mnie jest cisza i dodam ze nawet turbo nie slychać. dv sterowana jest z kolektora dolotowego?czy z innego miejsca? A sterowanie turbo(gruszka) skąd? W mojej a4 dv podpięta jst do kolektora a turbo do dolotu (wąż między przepływką a turbo)

Opublikowano

Sterowanie DV jest podciśnieniowe z kolektora, to ten cienki wężyk idący z kolektora do zaworu.

WG (gruszka) jest sterowane poprzez N75 z węża ciśnieniowego.

Opublikowano

Witam.

Zmieniłem DV na nową i dzwieku nie ma .

Przy okazji szogun masz moze schemat tych wszystkich podciśnien. Mam problem z przeładowaniem turbiny i wydaje mi sie ze ktoś coś pomachlował z wezykami.

pozdrawiam

Opublikowano

Mam problem z przeładowaniem turbiny

a skad wiesz,ze przeladowuje?

Opublikowano

No właśnie, też byłbym wdzięczny za jakiś schemacik. I wogóle też jak dv wpięta w obieg jest. Jeśli było gdzieś na forum to link wystarczy

Opublikowano

DV dziala w jedna strone i ma za zadanie uwolnic nagromadzenie cisnienie,kiedy zdejmujesz noge z gazu-jezeli jest podpiete odwrotnie,nie daloby rady z tym jezdzic normalnie

Opublikowano

No i była odwrotnie wpięta :sick3:. Przy ok 2000 rpm dochodziły dźwięki jakby na siłe powietrze gdzieś umykało ale teraz jest gitez :kox: tylko nie psyyyk'a :thumbdown: dlatego chyba zainwestuje w forge 007 :wink4:

Opublikowano

DV dziala w jedna strone i ma za zadanie uwolnic nagromadzenie cisnienie,kiedy zdejmujesz noge z gazu-jezeli jest podpiete odwrotnie,nie daloby rady z tym jezdzic normalnie

bzdura...nie ma znaczenia jak się go podłączy, będzie działało prawidłowo...i było już o tym na forum

Opublikowano

nie ma znaczenia jak się go podłączy, będzie działało prawidłowo

czyli jak podlaczy sie DV odwrotnie bedzie taki sam efekt?przecierz tam jest sprezynka,wiec jak moze dzialac dobrze w druga strone :mysli:
Opublikowano

No i była odwrotnie wpięta :sick3:. Przy ok 2000 rpm dochodziły dźwięki jakby na siłe powietrze gdzieś umykało ale teraz jest gitez :kox: tylko nie psyyyk'a :thumbdown: dlatego chyba zainwestuje w forge 007 :wink4:

Jak chcesz psssyykk..., zainwestuj w stożek, ew. w dolot. Bez stożka możesz inwestować w forge-a i efektu nie będzie na tej puszce.

Apropo mam na sprzedaż dolot pod K03 + stożek Pipercross.

Wcale nikogo nie namawiam, tylko proponuje :polew:

Info na Priv.

resizeofresizeofp928023du5.th.jpgthpix.gif

Opublikowano

A mądrych to i dobrze posłuchać :good: iwestuje w dv od TT 225km, dolot i bede pssykał :kox: Może i się znudzi ale do tego czasu bede się cieszył :>

Opublikowano

czyli jak podlaczy sie DV odwrotnie bedzie taki sam efekt?przecierz tam jest sprezynka,wiec jak moze dzialac dobrze w druga strone :mysli:

będzie ten sam efekt i będzie działało identycznie

Opublikowano

..biorac pod uwage ile przeszedles z tym silnikiem-wierze na slowo :wink4:
Opublikowano

..biorac pod uwage ile przeszedles z tym silnikiem-wierze na slowo :wink4:

:good:

dla tych którzy będą montować forga 007 razem ze stożkiem sugeruję aby zamontować go odwrotnie niż seryjny...będzie bardziej piszczał i bedzie popierdywało z wydechu przy odcinkach :naughty::decayed:

Opublikowano

Hm...

A niby jak powietrze napierające z boku ma pokonać zamkniętą membrankę, miszczu :mysli:

Proszę, wyjaśnij zasadę działania DV.