Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wtryskiwacze - Bosch nr 0280156012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Margines jest niewielki :) 21 ms przy 5000 obr potem spadają

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez bongod

Opublikowano

No 21 ms to juz jest grubo, nie mowilbym tu o zbytnim zapasie :P czyli jest tak jak myslalem.. dzieki za info!

Opublikowano
  • Autor

;) no niewielki zapas ;) dobrze ze nie 6000 obr i nie spada ;)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

no wlasnie :P

Edytowane przez kkkkacper

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie czy te 0280156012 to podejdą tez do avj? Z góry dzięki ;) 

Opublikowano

Podejda

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wtryski dobre równo leją sprawdzone po korektach programem lpg, jest to ori bosch ale z fabryki boscha w chinach

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam nie chce zakładać nowego tematu to się tu podepnę :) 

Wtryski do BFB 1.8T 163KM podejdą z  a3 1,8T  AUM są krótkie 

nr 06A906031BA miałbym je w dobrej kasie ok. 100-110 bo te z BEX sami nie wiedzą ile za nie brać :) 

Opublikowano
3 godziny temu, Mariox37 napisał:

Witam nie chce zakładać nowego tematu to się tu podepnę :) 

Wtryski do BFB 1.8T 163KM podejdą z  a3 1,8T  AUM są krótkie 

nr 06A906031BA miałbym je w dobrej kasie ok. 100-110 bo te z BEX sami nie wiedzą ile za nie brać :) 

to sa te same co w bex podejda jle mocy chcesz robic ? bo jak 230+ to bierz 012 boscha albo 380 z bama

Opublikowano

Nie aż tyle mi nie trzeba ;) jak chciałem szybko pojeździć to była 954 ;) teraz chce tylko w miarę żeby się 4 koła toczyły i w razie czego żeby coś szybciej ruszyć. 

Narazie mam kat Off tylne wydechy przelotowe,  duży grzybek simota oddzielony od ciepłego do tego bym dał te wtryskiwacze i mi gadał "tuner" że możeee ze 190 konia by wyszarpalo to wozidlo.

To czemu te z Bex są po 400 a te można już za 100 zdobyć???? 

Opublikowano
2 minuty temu, Mariox37 napisał:

Nie aż tyle mi nie trzeba ;) jak chciałem szybko pojeździć to była 954 ;) teraz chce tylko w miarę żeby się 4 koła toczyły i w razie czego żeby coś szybciej ruszyć. 

Narazie mam kat Off tylne wydechy przelotowe,  duży grzybek simota oddzielony od ciepłego do tego bym dał te wtryskiwacze i mi gadał "tuner" że możeee ze 190 konia by wyszarpalo to wozidlo.

To czemu te z Bex są po 400 a te można już za 100 zdobyć???? 

bo niektórzy nie wiedzą że to te same wtryski a nr ten sam, a4 jedzie dopiero na k03 hybrydzie na zwykłym turbo to tak średnio też kiedyś myslałem że wtryski wystarczą a teraz wsadziłem hybryde i dopiero mocy nie brakuje. Jak masz quattro to bd gorzej jechało jak ośka od 3 biegu. nawet do 30 km może być mniej jak w ośce

Opublikowano
7 minut temu, tomekp94 napisał:

Jak masz quattro to bd gorzej jechało jak ośka od 3 biegu. nawet do 30 km może być mniej jak w ośce

Ja mam ośke bo to cabrio, po sprzedaży moto chciałem żeby mi coś przynajmniej po berecie wiało hehe a sprzedałem dlatego że za młody jestem żeby mnie ktoś zabił autem hehe a przypadków było dużo ale to temat rzeka i szkoda tu miejsca na historie motocyklowe bo nie to forum. Oki już wszystko wiem i nie zasmiecam. 

Opublikowano
Dnia 16.08.2017 o 20:18, tomekp94 napisał:

to sa te same co w bex podejda jle mocy chcesz robic ? bo jak 230+ to bierz 012 boscha albo 380 z bama

0280156023 z Saaba, kupisz na allegro za 100-200zł, wchodzą idealnie do BFB, AVJ ( w zeszłym  tygodniu wymieniałem).

Z BAM też szukałem ale poniżej 500zł to ciężko znaleźć.

Opublikowano

te z saba są w podobnej cenie jak 0280156012 a mają mniejszą wydajność i ciężej je skalibrować (na wolnych obrotach za mało dają) ja bym montował 012 mam u siebie i równo leją, kolega co softy robi też sporo tego zamontował i jak narazie bezproblemowo

Opublikowano

jednak BEX :) od Galetto w poniedziałek mają jechac do mnie   jak z saba będzie ciężko skalibrować dzieki :)

Edytowane przez Mariox37

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

zamontowalem 0280156012 bosch , niestety na zimnym silniku auto przy zmianie biegow szarpie, a przy dodaniu gazu na biegu jalowym najpierw przygasa a potem dopiero zbiera sie na obroty - wtryski przekalibrowane w ecu... na rozgrzanym silniku praktycznie jest OK... w czwartek ida na reklamacje... 

• 1 rok później...
Opublikowano

Jestem w tych sprawach nowy. Mam pytanie czy jeśli wymienia się wtryski na większe to trzeba wymienić też pompę???

Opublikowano

Odgrzałeś kotleta.... zależy w jakie moce celujesz. Przy niewielkim wzroście ori pompa wystarczy. Poczytaj tematy a wszystko będziesz wiedzial