Stich Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Opublikowano 6 Listopada 2015 nagrałem / zmontowałem bardzo krótki film (niestety tylko 480p) w domowych warunkach movie maker'aCelem jest pokazanie jak zachowuje sie woda na lakierze pokrytym powłoka uncr.Lakier oczywiscie po pełnej korekcie. pozdrHej Dzisiaj troszeczke skromniejsza relacja. Mercedes G bo o nim będzie mowa, zabrał z życia prawie 2 miesiace. Do takiego czasu realizacja przyczynił sie głównie nasz kochany lakiernik Oprócz typowej korekty lakieru i ogolnego detailingu "gelenda" została nieco odmieniona Ale o tym za chwile. To juz trzecie G klasa z jaka mialem przyjemnośc pracować. Ten kanciak z poczatku wydawał sie samochodem co najmniej dziwnym. Jednak po trzecim razie osobiscie zakochałem sie w Mercedesie klasy G. Wszystkie 3 miały ten sam silnik 400cdi modyfikowane w vtech . 700Nm w Kazdym zaowocowało to zrywaniem przyczeponosci wszystkich kół gdy ten klocek stratował spod świateł Kontynuując oprocz detailingu poszlismy kilka kroków dalej. Nasz stały klient - najwiekszy fan mercedesa jakiego znam. Zlecił nietypową misje, nasze czary mary miały sprawic , ze samochod bedzie wygladał jak nowy. Po zabiegach miał powedrowac do popularnego serwisu aukcyjnego;) Poniewaz mielismy spory kapitał na "modyfikacje" moglismy poszaleć To co udało sie zrobić: 1. Reflektory przedni bixenon z wersji z 2012 roku 2. lampy tylne z poliftowej wersji z 2012 roku 3. felgi od g klasy amg 4. grill z wersji 2012 5. zdjelismy okropnego "kangura" 6. plastikowo metalowe listy okalajace krawędź dachu i przednie słupki zostały oklejone folia avery czarny mat. 7. zamek oslony koła zapasowego został przywrócony do życia czyli zdemontowalismy zamek, oddalismy do mistrza kluczy, dorobilismy kluczyki nasmarowalismy zamek , zamontowalismy iii śmiga 8. Usunięcie ognisk korozji wszedzie tam gdzie sie pojawiły ( troche tego było), lakierowanie zderzaków, lusterek,grila przedniego, ramek reflektorów, doły drzwi( rdza typowa dla tego modelu) 9. wymiana tuleji zawieszenia na poliuretanowe 10. pełny serwis przed sprzedażowy w BMG 11. Chip-remap adaptacja skrzyni itd V-tech ( wybór klienta ) 12. naprawa pikseli w zegarach 13. ponowne lakierowanie drewna w środku 14. kierownica i gałka w nowej skórze nappa 15. wymiana spinek w tapicerce tylnej klapy ( skrzypiało) 16. i jeszcze kilka drobnostek o kotrych teraz nie pamietam W relacji celowo na kilku zdjeciach nie zasloniłem tablicy rejestracyjnej aby mozna było poznac ze to to samo auto. okey, dośc marudzenia Foty: pozadzierane od gałezi listwy wypełnione poxipolem i wyszlifowane zaraz po tym zostały porzadnie odtłuszczone i oklejone folią http://i1368.photobucket.com/albums/ag181/sivyzse/gklasa/DSC08808_zpsxqjwfqn6.jpg 1 2 3 50/50 no i finał GOTOWI NA EFEKT PRZEMIANY? no to GO! Na koniec Historii powiem tylko tyle. G klasa jest z 2002 roku i została zakupiona za kwote 70tys. Po kuracji odmładzającej została sprzedana w ciagu 2 tygodni za kwote 130tyś a koszt czesci , moderniazacji, napraw i detailingu nie przekroczył 10 tys Just like that Poniewaz misja trwala prawie 2 msc a wlasciciel po powrocie z jakiegos egzotycznego kraju nie mogł sie doczekac finału, ostatnie dni to była gonitwa i nie bardzo moglem znaleźc czas na fotografie. piatka!
Rafał123 Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 WoW jest efekt, zawsze mi sie podobaly G klasy. Ladnie przycial wlasciciel, pokaz fotki wnetrza. Teraz wyglada naprawde dobrze, gratuluje.
Stich Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) szukałem ale nie moge znaleźć, gdzies mi wcieło. Mam tylko przed robotą a takie sa bez sensu wiec nie wrzucam Cześć! Klubowe Audi skorzystało z naszej promocyjnej oferty zimowej. Teraz może smiało toczyć batalie w walce z zimą Wykonaliśmy: -wieloetapowe bezpieczne mycie nadwozia -glinkowanie, dekontaminacja i deironizacja nadwozia -demontaż i dokładne mycie felg -aplikacja maszynowo cleaner'a do lakieru -zabezpieczenie lakieru trwałym woskiem hybrydowym od Soft99 - Polska -zabezpieczenie uszczelek drzwi dedykowanym środkiem od 1Z einszett USA ( teraz nie przymarzną Emotikon smile -zabezpieczenie felg od Carbon Collective Polska -zabezpieczenie opon dressingiem od Shiny Garage -mycie szyb od wewnątrz -odkurzenie wnętrza -mycie wnęk drzwiowych -aplikacja powloki na przednia szybę od Rain-X -oczyszczenie i zabezpieczenie chromów to Autosol kilka fotek: Pozdr _________________________________________________________________________________________________________________________________________ "Drobne" sprzątanie wnętrza - znowu Nas poniosło To urokliwe autko zostało dokładnie wyprane oraz wysprzątane. Tak, rozebraliśmy pół auta - bo tak to właśnie robimy - solidnie i dokładnie. Edytowane 19 Listopada 2015 przez Stich
soul87 Opublikowano 20 Listopada 2015 Opublikowano 20 Listopada 2015 Stich, moglbys powiedzieć jak ogarnąłeś listwy z pakietu chrom w tej a6 c6?
Romeck Opublikowano 20 Listopada 2015 Opublikowano 20 Listopada 2015 Wielki szacun! Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
Stich Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2015 Klasa, jak zawsze sie staram ;P Elegancko, miło się ogląda. miło się czyta słowa pochwały Stich, moglbys powiedzieć jak ogarnąłeś listwy z pakietu chrom w tej a6 c6? nie zdradzę całej tajemnicy użyłem pasty mag and aluminium od mothers Wielki szacun! dziękuje Coś spod znaku BMW Poliftowe F01 zabezpieczone przed zimą. Siódemka przyjechało po prostu brudna Nadwozie juz umyte wyglinkowane zdekontaminowane wysuszone itd:) Tutaj taki zwykły prosty przykład ze szybko i tanio = słabo w niemalże każdej szczelinie lezał stary wosk fuujjj bleee itd Czas na koła przed: i po czyszczeniu. Na felgi wrzuciłem FK 1000p dekieleczki w średnim stanie ale mimo to i tak zasłużyły na warstwe FK lekko odświeżone końcówki wydechu ( nie jest idealnie ale jest lepiej ) przed Po Uszczelki oczyściłem adbl'em do gumy i zabezpieczyłem środkiem, który jest u mnie na półce "must have" 1z einszett przyciemnia uszczelki, nadaje ozywionego wyglądu i przede wszystkim blokuje przymarzanie Przy okazji odkurzenia wnętrza zauważyłem, ze fotel kierowcy jest nieco odbarwiony od spodni Nie było tego umówionego w pakiecie zimowym ale honor nie pozwolił mi tego tak zostawić. Colourlock w dłoń i czyścimy Finalne zabezpieczone po czyszczeniu za pomoca versiegelunga małe 50/50 Wneki w drzwiach oczyszczone na etapie mycia nadwozia dzięki specyfikowi bez etykiety ( wersja testowa ) imho działa super Także wnęki oczysczone i zabezpieczone Poorboys QD+ a na gumki poleciał shiny garage ttd Wlewka do paliwa jak zwykle jej też sie dostało Oczysczone apc cyclone i zabezpieczone shiny garage TTD Przedni zderzak - kratki i listwy plastikowe zostały oczyszczone przy etapie mycia nadwozia. Teraz chromiki dodatkowe potraktowane pasta od Mother's a plastiki zabezpieczone Shiny garage TTD Niezbędny aplikator Na koniec kilka zdjęc poglądowych To by było na tyle. Przygotowanie do zimy było wstępem do podjęcia decyzji o korekcie lakieru i zabezpieczeniu go powłoką, którą przeprowadzę wiosną Pozdr
Denis Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 elegancko! Fajna szklistość wyszła na BMW Czym zabezpieczyłeś lakier?
Stich Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) elegancko! Fajna szklistość wyszła na BMW Czym zabezpieczyłeś lakier? Dzięks na lakier poleciał fusso ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- relacja z przygotowania kury do zimy w opcji podstawowej z rozszerzeniem o niedetailingowe uporządkowanie wnętrza. Pracowało sie fajnie. Lakier jak na 3 lata mega zadbany. Widać, ze właściciel dba jak należy. start: Przyjechał taki szary brudny i ponury wnęki troche zapiziały jakos sie udało doprowadzić do akceptowalnego stanu. wlew do paliwa wołał o pomoc.. ...pomogłem dwie z cterech końcówek wydechu kołpaczki jak juz zdjałem kołpaczki to pozwoliłem sobie na umycie i wypedzelkowanie stalusków kołpaczki zamontowane grill myjemy glinka nie miała duzo roboty po dekontainacji i deironizacji plastiki zderzaka przed czysczeniem tutaj po czyszczeniu i posmarowaniu dressingiem plastikowe elementy grilla dokładnie oczyszczony to można smarować Po wyschnieciu i wytarciu dressingu uzyskałem piękne satynowe wykończeniea elementy chromowane potraktowałem mag and aluminium od mothers warstwa zabezpieczająca dla uszczelek od 1z nadkola "troszke" brudne zrobiłem co sie dało bez zdejmowania kół niedetailingowe sprzatanie wnętrza cleaner i lecimy maszynowo z DG 652 by finalnie zabezpieczyć dwiema warstwami FK1000p finał po zabiegach Kura nieco odżyła. Edytowane 12 Grudnia 2015 przez Stich
Vengazo Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 pozazdrościć zdolności ile taka impreza kosztuje plus minus ?
Stich Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) a no piknie wyszło dzia pozazdrościć zdolności ile taka impreza kosztuje plus minus ? tyle http://strefablasku.pl/przygotowanie-auta-do-zimy/ Edytowane 13 Grudnia 2015 przez Stich
enczu Opublikowano 24 Grudnia 2015 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Świetna robota, gdybym tylko miał bliżej do was z pewnością na sezon letni bym się zgłosił Swoją drogą bardzo korzystne ceny jak za taką pracę, u mnie w Poznaniu jak widzę ile krzyczą sobie za robotę, która obejmuje korektę to i po 1000 sobie krzykną - mowa o cenniku internetowym. Gratulacje Z mojej strony pytanko, ile trwa u was taki zabieg? Może kiedyś jakbym był na urlopie
Stich Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Świetna robota, gdybym tylko miał bliżej do was z pewnością na sezon letni bym się zgłosił DZIĘKUJE Swoją drogą bardzo korzystne ceny jak za taką pracę, u mnie w Poznaniu jak widzę ile krzyczą sobie za robotę, która obejmuje korektę to i po 1000 sobie krzykną - mowa o cenniku internetowym. Prosze sie nie sugerowac cena na stronie, dotyczy ona najmniejszego samochodu np a1 i jest napisane wyraźnie : "od" 1000zł to tanio za korekte lakieru Z mojej strony pytanko, ile trwa u was taki zabieg? od 3 do 10 dni lub nawet dłuzej. Zalezy jaki zakres prac Może kiedyś jakbym był na urlopie zapraszam ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Witam kochani w Nowym roku Nowy Tucson wpadł do mnie by zapewnić mu ochronę świeżego lakieru, felg, tapicerki, szyb, plastików i gum Lakier chromy i plastiki zostały zabezpieczone dwuletnią powłoką Max Protect UNC-R Felgi pokryte bardzo trwałą minimum 12 miesiecy powłoką Carbon Collective Platinum Wheels Na szyby boczne i dach panoramiczny wskoczył klasyczny Rain-x O skóry zadbał Colourlock a o uszczelki 1z einszett Dodatkowo zabezpieczyłem powłoką uncr również wnęki w drzwiach Samochód zanim trafił do mnie przejechał niecałe 2tys km. Wierzę, ze przez ten czas szukał wyjątkowego miejsca by oddać swoje auto w moje ręce Zacznę relacje od momentu kiedy przyjechał do mnie brudny czyli na pierwsze mycie po odbiorze z salonu ( tak, przejechał prawie 2 tys km zanim umył go pierwszy raz). Właściciel jest świadomy i wie jak łatwo zniszczyć nowy lakier gdy auto zostanie potraktowane "złym dotykiem" . Dlatego też wolał jeździć brudnym az do czasu naszego spotkania. ok! Zdjęcia kilka pamiątek z fabryki w postaci zarysowań Powłoka zaaplikowana na końcówki wydechów, teraz czyszczenie bedzie bajecznie proste Powłoka na plastikowe progi ( tam jest zawsze brudno, powłoka uchroni przed utlenieniem plastiku) Powłoka zaaplikowana na wnęki drzwi Rainx na panoramiczny dach Cleaner do szyb by przygotowac powierzchnie, odtłuszczenie i aplikacja rainx dressing na kratki zderzaka chromiki i plastiki grila pokryte uncr'em zabezpieczenie uszczelek by nie przymarzały Zabezpieczone podszybie i obudowy lusterek Zabezpieczenie tapicerki skórzanej Zadbałem o idealne warunki do aplikacji powłoki: WISIENKA NA TORCIE Powłoka na lakier MAx Protect UNC-R Grande finale Dzięki za poświęcony czas Pozdr Edytowane 10 Stycznia 2016 przez Stich
Sedrak Dan Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Nie mogę się doczekać chwili kiedy moje auto wyjedzie od Ciebie
TOM3K Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Jakbym odebrał auto z salonu to od razu bym je pucował, ale tu szacun , że przemyślał sprawe i wolał najpierw odpowiednio wszystko zabezpieczyć .
Stich Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2016 Nie mogę się doczekać chwili kiedy moje auto wyjedzie od Ciebie Czuję to samo
Piotr Czarnojan Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Oj tam hehe mialem tak samo ale chyba nie w tym roku bo nie wyrobir sie finansowo ahh
Stich Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2016 Oj tam hehe mialem tak samo ale chyba nie w tym roku bo nie wyrobir sie finansowo ahh dołożyć Ci?
Rekomendowane odpowiedzi