Karolek1997 Opublikowano 2 Października 2015 Opublikowano 2 Października 2015 Hej, problem dość specyficzny. Ostatnio rano jest zimno, temperatura oscyluje w okolicach zera i nagle mój centralny i alarm szlag trafił.Wieczorem zamykam autko normalnie z pilota, wszystko działa, alarm się uzbraja. Rano również otwieram normalnie bez żadnych komplikacji. Siadam i jadę do szkoły - 20km. Chcę zamknąć samochód a tu zonk - samochód nie reaguje na pilot, a jak reaguje to w dziwny sposób - syrena alarmu wydaje taki dźwięk jakby nie miała wystarczającego napięcia (takie głuche piknięcie). Mówię ok, zamknę z kluczyka. Bez problemu zamykam i otwieram. Potem chcę sprawdzić czy pilot może ożył. I co? Ożył! Wszystko śmiga jak należy. Sytuacja powtarza się codziennie, tylko wtedy gdy rano jest zimno (poniżej 5). Jest to strasznie uciążliwe. Dodam, że alarm raczej nie jest fabryczny - żadnego wyłącznika ani nic ._.Samochód: Audi A4 Avant 1.9 TDI 110KM AFN 1997rPozdrawiam!Ps. Centralkę sprawdziłem, styki wyczyściłem. Baterie w pilocie wymieniłem. Komputera nie podpiąłem bo lapka jak i kabla brak c:
marcin_franz Opublikowano 2 Października 2015 Opublikowano 2 Października 2015 To jak nie jest fabryczny to ciężko będzie pomóc, bo każdy jest inny. Masz dodatkowy pilot przy kluczach, czy zamykasz/otwierasz przyciskami w kluczyku?
Karolek1997 Opublikowano 2 Października 2015 Autor Opublikowano 2 Października 2015 Otwieram pilotem w scyzoryku Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
marcin_franz Opublikowano 2 Października 2015 Opublikowano 2 Października 2015 A oryginalny ten scyzoryk audi? Jak nie wiesz to zrób chociaż foto.
Karolek1997 Opublikowano 3 Października 2015 Autor Opublikowano 3 Października 2015 Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
jacek70 Opublikowano 3 Października 2015 Opublikowano 3 Października 2015 A może to zimne luty na płytce centralki ?
Karolek1997 Opublikowano 3 Października 2015 Autor Opublikowano 3 Października 2015 Zimne luty były już poprawiane, dodatkowo sam je poprawiłem.
jacek70 Opublikowano 3 Października 2015 Opublikowano 3 Października 2015 No to pomysłu nie mam ale gdzieś masz napewno przerwę w obwodzie bo czasem się zachowuje poprawnie. Trzeba szukać jeszcze raz.
Karolek1997 Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Opublikowano 26 Listopada 2015 Ale tylko raz dziennie nie działa pilot? To jakoś mi nie pasuje. Przeszukałem już wszystko, sprawdziłem cały obwód alarmu i centralnego. Wszystko wydaje się być OK Problem jest już na tyle uciążliwy, że non-stop muszę otwierać samochód kluczykiem. W sumie, to muszę czekać aż mi się szyby otworzą i dopiero potem otworzyć samochód przyciskiem na drzwiach kierowcy. Po prostu tragedia. Ktoś ma jakieś rady co mogło nawalić?
Rekomendowane odpowiedzi