19Yaro87 Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 witam. Chciabym wiedziec czy idzie naprawic pęknięty blok silnika w A4 1,9 tdi i czy jest to wogóle opłacalne. Czy moze lepiej kupic nowy blok. Z góry dzięki.
Dev Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 gdzie jest pękniety? nie napisałeś.... ogólnie to sie nie spawa bloków powstają za duże naprężenia wewnętrzne
andrzej_1970 Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 Tylko do wymiany bo ze spawaniem to szkoda roboty i czasu.
domelq Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 Jest jeszcze jedna szansa na naprawę, ale na pewno nie na dłuższą metę. Jest na rynku coś na zasadzie szpachli - kleju. Kiedyś sprzedawała to firma, która się nazywała NAPRAW ODLEW. Ale dzisiaj nie wie czy ona jeszcze tym handluje, ale inne to mają w swojej ofercie.
taktuś Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 Jest jeszcze jedna szansa na naprawę, ale na pewno nie na dłuższą metę. Jest na rynku coś na zasadzie szpachli - kleju. Kiedyś sprzedawała to firma, która się nazywała NAPRAW ODLEW. Ale dzisiaj nie wie czy ona jeszcze tym handluje, ale inne to mają w swojej ofercie. Potwierdzam, sam byłem świadkiem szpachlowania tym specyfikiem bloku w starze, po tym zabiegu silnik naprawdę chodził, no może niekoniecznie nadawał się na start w 1/4 mili konia z rzędem temu, kto dokładnie ogląda blok silnika przy kupnie samochodu, pewnie od czasu do czasu można trafić na klejony... przekładka bloku to prawie kapitalka.
domelq Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 Jest jeszcze jedna szansa na naprawę, ale na pewno nie na dłuższą metę. Jest na rynku coś na zasadzie szpachli - kleju. Kiedyś sprzedawała to firma, która się nazywała NAPRAW ODLEW. Ale dzisiaj nie wie czy ona jeszcze tym handluje, ale inne to mają w swojej ofercie. Potwierdzam, sam byłem świadkiem szpachlowania tym specyfikiem bloku w starze, po tym zabiegu silnik naprawdę chodził, no może niekoniecznie nadawał się na start w 1/4 mili konia z rzędem temu, kto dokładnie ogląda blok silnika przy kupnie samochodu, pewnie od czasu do czasu można trafić na klejony... przekładka bloku to prawie kapitalka. Ja tym szpachlowałem odlewy artystyczne i inne. Taki niby klej-spaw do metalu
Rekomendowane odpowiedzi