tomasz-gorz Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 Mam problem z lampa wstecznego, świeci ale po chwili gaśnie. Na początku mysłałem ze może kabel uszkodzony do lampy i na dołkach rozłącza, niestety to nie bedzie to. Światło gaśnie w momencie dodawania gazu, jak puszcze gaz i jade do tyłu lampa świeci, gdy tylko dodam gaśnie. Co może być przyczyną, gdzie szukać rozwiązania. dziś jeszcze zauważyłem, że nie musze dodawać gazu, aby gasło. Samo popuszczenie sprzegła wyłacza światło, jak wcisnę świeci.
POWER-KRIS Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 Dziwne, czyżby czujnik na pedale sprzęgła siadł? I co on ma do wsteczne? Kosztuje w aso coś koło 60zl spróbuj wymienić. Chociaż moim zdaniem to naciaga się przewód przy skrzyni przerwany i tyle.
jacek70 Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 Możliwe że czujnik wstecznego wypracowany ? Czasem pomaga wyrzucenie podkładki spod niego.
tomasz-gorz Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Opublikowano 8 Listopada 2015 wjade na kanał i sprobuje przeczyscic wtyczke na skrzyni, ogladne kable Byłem u mechanika i prawdopodobnie będzie to czujnik który jest w skrzyni biegów, spróbuje wymienić. Kojarzy ktoś jego numery? do mojego awx, 5 biegów
jacek70 Opublikowano 8 Listopada 2015 Opublikowano 8 Listopada 2015 Tu znajdziesz ➡https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://allegro.pl/czujnik-biegu-wstecznego-audi-a4-b6-b7-a6-a5-a6-i5097436317.html&ved=0CFUQFjANahUKEwi33s75yYHJAhUE2CwKHR6EC48&usg=AFQjCNFz-bFwIM4JljR69Ur9vsMgpJQzug
tomasz-gorz Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Opublikowano 15 Listopada 2015 A jeszcze jedno... jest opcja zdiagnozowania tego czujnika vagiem? Czujnik jeszcze niewymieniony. Dziś jednak zauważyłem, że jak trzymam drążek w mocnym wychyleniu do tyłu (tak jak wsteczny) to lampy świecą, jak puszcze i jade do tyłu to gasną. O co mu chodzi. Co mam w końcu wymienić, aby działało jak powinno.
Rekomendowane odpowiedzi