kbalowski Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 Czy montował ktoś ori lotkę sline do avanta.Chodzi mi o wiercenie dziur w klapie.Wiem że większość ucina te bolce ale chciałbym je zostawić.Jeśli ktoś wiercił to proszę o jakieś wskazówki jak to pomierzyć żeby nie wywiercić dziury w innym miejscu dziękuje.
slimok Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 Ale po co kaleczyć auto? Nie lepiej jest Ci zrobić jak wszyscy na klej do szyb ? Tego ciągnikiem nie oderwiesz
jacek70 Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 Kolega zakładał właśnie na kleju do szyb. Już ponad rok minęło i siedzi mocno. I obyło się bez mierzenia i wiercenia.
peacenotwar Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) Jak chcesz wiercić dziury to usmaruj bolce na lotce w czymś co brudzi i przyłóż do klapy tak jak chcesz zamontować. Pobrudzone bolce zostawią ślad tego brudu na klapie i będziesz wiedział gdzie dokładnie wiercić. Edytowane 9 Października 2015 przez peacenotwar
kbalowski Opublikowano 9 Października 2015 Autor Opublikowano 9 Października 2015 Dziękuje za podpowiedzi jeszcze się zastanowię nad tym wierceniem.
PJ3 Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 Nie ma sensu wiercić, bo może się nie udać i okaleczysz sobie dach. Ja kleiłem na klej do szyb i siedzi idealnie. Śruby utnij i po problemie.
jacek70 Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 Weź pod uwagę że po wierceniu trzeba to jakoś zabezpieczyć jak nie przed wodą to przed rdzą .
Rekomendowane odpowiedzi