dziaba5 Opublikowano 12 Października 2015 Opublikowano 12 Października 2015 Witam mam pytanie czy ktos wie czy jest mozliwosc wymiany uszczelki tej co jest na drzwiach (chodzi mi o drzwi kierowcy) moja sie rozerwala i z tego co patrze to jest ona chyba przyklejona i to dosyc mocno jesli ktos wymienial taka uszczelke to prosze o podpowiedz jak to zrobic
majkel_majki Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 Uszczelka na drzwiach jest w tej części, która wchodzi w ramę szyby wciskana, natomiast tam gdzie okala płat drzwiowy jest zamontowana na plastikowych kołeczkach. Górną część wyciągasz zaczynając od krawędzi, natomiast w dolnej musisz szarpnąć z wyczuciem. Nastaw się na to, że część kołeczków zostanie w drzwiach i będziesz dłubał żeby wylazły, część też się połamie więc zaopatrz się w kilkanaście sztuk nowych.
dziaba5 Opublikowano 15 Października 2015 Autor Opublikowano 15 Października 2015 Uszczelka na drzwiach jest w tej części, która wchodzi w ramę szyby wciskana, natomiast tam gdzie okala płat drzwiowy jest zamontowana na plastikowych kołeczkach. Górną część wyciągasz zaczynając od krawędzi, natomiast w dolnej musisz szarpnąć z wyczuciem. Nastaw się na to, że część kołeczków zostanie w drzwiach i będziesz dłubał żeby wylazły, część też się połamie więc zaopatrz się w kilkanaście sztuk nowych dzieki za info
icecool Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 W sprawie tej uszczelki... Mam pytanie, czy ktoś może podać nr części tej uszczelki? Chodzi o uszczelkę lewy przód (kierowca)
icecool Opublikowano 16 Listopada 2015 Opublikowano 16 Listopada 2015 Proszę➡8E0831721F a czy przypadkiem nie jest to? 8E0 837 911 M
BartoszBB Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 Hej, Pozwole sobię odkopać by nie otwierać nowego tematu. Czy ktoś jest wstanie powiedzieć czy uszczelka drzwi różni się względem generacji budy B6 i B7 ? Wiem że budy są te same, i wszystko niby P&P lecz założyłem swego czasu uszczelke od Anglika z B6 do B7 i dopiero teraz zauważyłem że odstają mi drzwi i jakby prężą na uszczelce... u samego dołu. Czy może grubuość / twardość uszczelki przy doleganiu jest nieco inna?
majkel_majki Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 Uszczelki są identyczne, sam kiedyś wymieniałem w b6 na świeże z b7 bo moje były zmęczone.
Krystian101 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Witam. Odkopie temat ? A uszczelka z PP pasuje na stronę kierowcy ?? . Pozdrawiam
greg2505 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 8 godzin temu, Krystian101 napisał: Witam. Odkopie temat ? A uszczelka z PP pasuje na stronę kierowcy ?? . Pozdrawiam Z prawych na lewe nie pasuje
Rekomendowane odpowiedzi