Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wezwanie na serwis EA189 (23Q4) Diesel Gate w Audi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W związku z aferą VW dotyczącej silników diesla powiedzcie które jednostki kryją się pod pojęciem EA 189 (23Q4).

Na poniższej stronie wpisz numer VIN i będziesz wiedział czy Cię zaproszą na akcję serwisową.

http://www.audi.pl/pl/brand/pl/service/akcja-serwisowa.html

http://microsites.audi.com/servicecampaigns/pl-pl/index.html

http://www.audi.pl/pl/brand/pl/service/akcja-serwisowa.html

Pojazd o podanym numerze podwozia WAUZZZ8k.......... został objęty akcją serwisową dotyczącą silników wysokoprężnych EA189. Nie wyznaczono jeszcze terminu przeprowadzenia niezbędnych prac. W tym celu firma Audi skontaktuje się z Państwem. Informacja lub jej część może ulec zmianie."

Zmiany przed i po sofcie

***********************************************************************************************************

Witajcie! tak byłem na hamowni, dpf był tak zaklejony ze nie chciał się dopalić nawet w drodze z Niemiec do Polski... na hamowaniu wyszło 139 KM i 329Nm , było za to bardzo ciepło bo około 29 stopni, wiec moze być nieco zafałszowane. Po delikatnych modach bo takich oczekiwałem 169 KM i 396 Nm + wyłączony EGR. Auto jeździ bardzo przyzwoicie, czują się "lekkość" pod pedałem gazu i pali w cyklu mieszanym około 6,55 litra/100. w załączeniu wykres.

profiturbo.JPG

Oceń post pozytywnie
  •  
Opublikowano

Tu już dyskusja trwa ;]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://a4-klub.pl/index.php?/topic/333203-przekret-vw/page-3?hl=%20198%20%20diesel
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

I w sumie nic nie wnosi do sprawy.

Sam jestem ciekaw jakie to oznaczenie u nas maja te silniki i czy wogole wystepuja w audi a4.

Opublikowano

Występują:

Skandal_VW_TDI_dalsi_motory_02_800_600.j

Opublikowano

Skoro CAGA to chyba i CAGB? Mam właśnie taką wersję przeznaczoną na rynek belgijski.

Opublikowano

CAGA i CAGB - niby te same silniki, ale różnią się m.in. softem, więc możliwe, że temat nie dotyczy tego drugiego.

Opublikowano

Temat jak najbardziej wnosi: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/333203-przekret-vw/?p=4616940- wymieniłem modele.

Tak czy inaczej nic nowego nie wnosi to do życia użytkownika poza tym, że może czuć się oszukany, że samochód wydziela więcej niż 0.043 g/km(jak każde inny 2.0TDi) (dwu)tlenku azotu zamiast mniej. O ile te wartości są w ogóle podane w jakichkolwiek materiałach dostępnych dla klienta (ja nie znalazłem).

Kupując samochód na rynku europejskim otrzymujesz informację, że spełnia normę Euro 5 (0.18 g/km) i to jest jak najbardziej prawda.

Ok, uściślę… :)

Wygląda na to, że wymienione modele to te, które VW zwołał na akcję serwisową w USA.

Tabela wyżej wymienia wszystkie jednostki z tym softem, choć dalej nie jest powiedziane, że normy europejskie nie są spełnione.

Opublikowano

Mieszkam w Irlandii i nigdy nie wiedziałem dlaczego audi a4 sprzedawane na rynek irlandzki mają niższa emisje spalin niż te sprzedawane na rynek angielski , a w czym różnica, auta kupione w Irlandii z takim samym silnikiem jak te angielskie mają podatek drogowy 280 € na rok a angliki 380€ na rok, teraz już wiem że manipulowali w oprogramowaniu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam pytanko. Mam silnik CAGC 88 kW i zrobiony chip - troszkę dodanych koników. Zastanawiam się czy to jakoś wpłynie i czy można do servisu jechać na tą akcję servisową jak już będą mieli pomysł co i kiedy naprawiać - wgrywać nowe oprogramowanie. Czy service się nie doczepi co jest mieszane w oprogramowaniu samochodu. Co sądzicie na ten temat. Z góry dziękuje i pozdrawiam forumowiczów.

Opublikowano

Witam,

na poniższej stronie wpisz numer VIN i będziesz wiedział czy Cię zaproszą na akcję serwisową.

http://microsites.audi.com/servicecampaigns/pl-pl/index.html

Niestety ja się kwalifikuję.

Opublikowano

Jak auto jest po programie i jeszcze np. po wywaleniu dpf-a, egr itp. to nie ma najmniejszego sensu jechać do serwisu. Ciekawe czy na tym nowym oprogramowaniu będzie trzymał serię?

Edytowane przez Kodzak33

Opublikowano

CAGB moje też ma raka :facepalm:

Ciekawy jestem co będą robić ???

Opublikowano

Moja Audika też się "załapała" :/

Opublikowano

Moja też :facepalm: Pewnie większość z tego forum się łapie co pokazuje skalę. -:)

Opublikowano

"Przewaga dzięki technice" .... czy jakoś tak .... poczekamy i ..... nic .....

Jeżeli wierzycie, że grupa VW wyda coś na wasze auta to (szczególnie w PL :) ... czekajcie do Świąt ....

cuda się może wydarza .... ale nie tu za dużo zainwestowanych $$ .... Serwis w PL pozostawiał zawsze wiele

do życzenia a teraz .... zapewne wymieni DPF co ma 120% napełnienia :)

Opublikowano

marko niewprowadzaj innych w blad sam mieszkam w irlandii samochod mam sprowadzony a place 280....a poza tym mój tez sie lapie

Edytowane przez acion

Opublikowano

Witam czy ktoś z was został wezwany na serwis???

Nie wiem co sie stanie jak tam podjadę z moim zachipowanym silnikiem???

Opublikowano

Nie wiem co sie stanie jak tam podjadę z moim zachipowanym silnikiem
to nie jedz i w czym problem? :)
Opublikowano

Proste rozwiązania najlepsz ?Ciekawe jak teraz będzie z podatkiem drogowym, z tego co sie orientuje to w UK kłada duży nacisk na redukcje emisji