skotmen Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Witam kolegów, Pytanie do tych co byli na akcji naprawczej - czy nie wzrosło Wam zużycie adblue? Audi nie ma adblu
Zbig208 Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) Adblue jest w najnowszej wersji B9 Edytowane 26 Listopada 2016 przez Zbig208
skotmen Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Ups nie wiedziałem Od którego roku są i jakie mają oznaczenie silniki
adbur Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Już po akcji (w korespondencji napisali ,że czas spędzony w serwisie zawiera się w przedziale 30-60 minut- ja spędziłem u Krotoski Cichy w Szczecinie 2 godziny), żadnej odczuwalnej różnicy, dostałem voucher na 100zł do wykorzystania w KC. Edytowane 9 Grudnia 2016 przez adbur
Hohe Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Już po akcji (w korespondencji napisali ,że czas spędzony w serwisie zawiera się w przedziale 30-60 minut- ja spędziłem u Krotoski Cichy w Szczecinie 2 godziny), żadnej odczuwalnej różnicy, dostałem voucher na 100zł do wykorzystania w KC. Jak wrażenia po miesiącu? Osiągi, spalanie?
adbur Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Już po akcji (w korespondencji napisali ,że czas spędzony w serwisie zawiera się w przedziale 30-60 minut- ja spędziłem u Krotoski Cichy w Szczecinie 2 godziny), żadnej odczuwalnej różnicy, dostałem voucher na 100zł do wykorzystania w KC.Jak wrażenia po miesiącu? Osiągi, spalanie?Wydaje mi się, że spalanie minimalnie wzrosło przy szybszych trasach 140-160 km/h o jakieś 0,5-1,0 l - być może związane jest to z niskimi temperaturami. W mocy i przyspieszeniu nie odczułem różnicy .Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Hohe Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Już po akcji (w korespondencji napisali ,że czas spędzony w serwisie zawiera się w przedziale 30-60 minut- ja spędziłem u Krotoski Cichy w Szczecinie 2 godziny), żadnej odczuwalnej różnicy, dostałem voucher na 100zł do wykorzystania w KC.Jak wrażenia po miesiącu? Osiągi, spalanie?Wydaje mi się, że spalanie minimalnie wzrosło przy szybszych trasach 140-160 km/h o jakieś 0,5-1,0 l - być może związane jest to z niskimi temperaturami. W mocy i przyspieszeniu nie odczułem różnicy .Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0,5-1,0 l To nie jest 'minimalnie', moim zdaniem.
rafaell68 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 No dokładnie. Sam miałem zamiar jechać na akcje w tym miesiącu ale troche mnie zniechecileś tymi danymi o spalaniu. Czy inni którzy byli na akcji mogą wyrazić swoje spostrzeżenia?
wojtekm Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 No dokładnie. Sam miałem zamiar jechać na akcje w tym miesiącu ale troche mnie zniechecileś tymi danymi o spalaniu. Czy inni którzy byli na akcji mogą wyrazić swoje spostrzeżenia? lepiej zostawić tak jak masz obecnie, bo nic dobrego nie zyskasz po akcji
cmk Opublikowano 8 Lutego 2017 Opublikowano 8 Lutego 2017 Byłem na tej akcji serwisowej, wszystko trwało niecała godzinę. Różnicy w mocy nie zauważyłem, spalanie przy dynamicznej jeździe takie samo a może i nawet delikatnie spadło
wrclaguna Opublikowano 8 Lutego 2017 Opublikowano 8 Lutego 2017 2.0TDI 143CR after / before "diesel gate" software upgrade
RALF76 Opublikowano 8 Lutego 2017 Opublikowano 8 Lutego 2017 Czyli można przyjąć że gorzej z parametrami "after" ale na tyle że "user" nie odczuje - jak dla mnie to nic nie daje poza wpisem w historii że jest po akcji
pablomeg Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Przy okazji wizyty w salonie audi wykonano mi akcjè serwisową. Nie wiem czy to możliwe ale odnoszę wrażenie że poprawiła sìę dynamika. Na temat spalania jest za wcześnie żeby coś stwierdzić. Może faktycznie coś chcący niechcący poprawili. Auto ma ponad 220 tyś. km.
Hohe Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 A ja to olałem. Wiem, że to nieuczciwe i społecznie naganne, ale jak pomyślę, że tutejsi specjaliści czyszczą mi wszystkie sterowniki do fabryki, a tak by się zapewne stalo, to aż mnie ciary przechodzą. Tydzień musiałbym potem siedzieć i kodować.
cmk Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Może to zależy od serwisu, ale mi nic nie poczyścili, wszystkie moje kodowania jak były tak są
Zbig208 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zmiany robią tylko w sterowniku silnika. Ja po zmianie nie widzę żadnej różnicy.
Rekomendowane odpowiedzi