robertj Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 Witam wszystkich. Kupiłem Audi A4 Avant 2,5 TDI 150 KM z 1999r. (symbol silnika AKN). Niestety cieszyłem się autkiem tylko ponad miesiąc. Po oddaniu do mechanika okazało się, że silnik nadaje się do wymiany. Teraz mam pytanie: 1. Czy muszę szukać silnika o symbolu AKN? Czy będzie pasował silnik o symbolu AFB? Z góry dzięki za pomoc!
kudalty66 Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 no twoim miejscu szukalbym jakiegos świeższego, jakieś 180tki z oznaczeniami na B, tylko ze wymina wiazalaby sie z wymiana również komputera, a powiedz kolego dlaczego twój mechanik twierdzi ze silnik do wymiany, ja tez myslalem jak mi walki padly zeby caly wymienic niestety nic konkretnego nie moglem znalezc, teraz jak juz silnik zrobilem to i cale do kupienia sie widuje za rozsądne pieniadze pozdrawiam
Musashi Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 warto poszukac a4 brytyjczyka po duzym wypadku - tyl dach lub bok,, wyjdzie podobnie, mozna silnik od razu uruchomomic, tak to zakup w ciemno brak gwarancji ze nei kupisz padla
slaweq Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 AFB powiniem pasować, bo te silniki praktycznie niczym sie nie róznią. Co w Twoim AKN jest nie tak, że mechanik spisał go na straty???
Yelo Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 Jeżeli da się naprawić za sumę podobną jak "nowy" motor, to bym zdecydowanie naprawiał. Niestety jak kupisz inny silnik, to nie masz gwarancji, czy za miesiąc się to samo nie stanie.
robertj Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Opublikowano 8 Listopada 2008 Dzięki za informacje i rady. Wałki rozrządu są zajechane, sprężarka, rozrząd (paski) wyglądają jakby nikt nie wymieniał ich ze dwa lata, pokrywy od zaworów. To tak z grubsza. Jeśli, ktoś będzie kupował autko (nawet od znajomego) niech sumiennie go sprawdzi wówczas uniknie przykrych niespodzianek! Pozdrawiam
slaweq Opublikowano 9 Listopada 2008 Opublikowano 9 Listopada 2008 Sporo tego..., chyba lepiej bedzie jak powoli sam doprowadzisz ten silnik do normalności..., przy zakupie "nowego" nie wiadomo na co możesz trafić.
stray1 Opublikowano 9 Listopada 2008 Opublikowano 9 Listopada 2008 walki rozrzadu 1800zl regenerowane plus 2200zl hydraulika paski rozrzadu 1300zl rolki i pompa wodyplus rolki alternatora i paski sprezarka okolo1500zl jesli sie nie myle [br]Dopisany: 09 Listopad 2008, 15:38_________________________________________________robocizna we wlasnym zakresie
Rekomendowane odpowiedzi