wojass220 Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 Witam. Odpadła elektora świecy nie wiem jakim cudem ale na szczęście silnika nie uszkodziła. Kompresja w porządku, mimo wszystko została ściągnięta głowica aby upewnić się czy nic nie ma w komorze spalania. Głowica poszła do sprawdzenia i jest zrobiona ale niestety turbo uszkodzone. Kawałek elektrody świecy zniszczył wirnik turbiny dosyć mocno i z racji tej muszę robić turbinę. Mechanik odradza mi zakup nowej i regenerowanej ponieważ mówi że te turbiny są ciasno zrobione a stary silnik nie ma już wzorowego ciśnienia oleju i będą się zacierać i sugeruje mi kupno używanej. Od razu mowie że nowa turbina nie wchodzi w grę. w jednym zakładzie powiedzieli 950zł za regeneracje. Odpada. Moje pytanie brzmi czy kupować używkę czy regenerować lub czy kupić zregenerowaną. Znalazłem w okolicy na sprzedaż regenerowaną w przystępnej cenie i myślę taką zakupić i zalać pełnym syntetykiem silnik. Ciśnienie oleju mierzyłem z własnej ciekawości kilka miesięcy temu i wynosiło ono na rozgrzanym silniku: wolne obroty - 1.0bar , ok 3tyś/min - 5 bar . Mechanik powiedział że na wolnych obrotach powinno wynosić minimum 2bar. I lepiej założyć używkę w tej racji. Proszę o opinie na ten temat bo już nie wiem co robić Pozdrawiam!
jacek70 Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 Dasz do kol. Dev . Ogarnie ci temat.
Unf Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 Dev juz nie robi turbin. Wiem bo pytalem
krzysiekml Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 jak żeliwo całe i zostajesz przy serii to zakładaj nowego korasa
rafal9119 Opublikowano 26 Października 2015 Opublikowano 26 Października 2015 Jestem po wymianie turbo i oczywiście wleciało używane w bdb stanie kupione za 450zł. moim zdaniem po co pakować kase w regenerowane jak i używana da rade.
wojass220 Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Opublikowano 2 Listopada 2015 kupiłem używkę za 300zł luz ma mniejszy niż moja wcześniejsza i auto śmiga elegancko, nie kopci ani nic mam nadzieję że będzie jeździć
Rekomendowane odpowiedzi