Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BMW E90 320D 2011 M-Pakiet+Performance 184KM MT by Doradca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

mam tak samo - w opcjach szuakłem i funkcja jet włączona ale tylko przy otwarciu sie swieci - moze trzeba to zakodowac ?

tak samo jak ja mam składane el. lusterka - yhy ale musze za kazdym razem nacisnac przycisk - ale idzie to zakodować zeby przy zamknieciu z automatu sie składały

Edytowane przez doradca

Opublikowano

Zrób tak :
- wyłącz auto guzikiem stop -> wyciągnij kluczyk-> włącz długie wajchą i masz funkcję odprowadzania. Zamykasz furę to się wygszają ;)

Opublikowano
  • Autor

o ale chodzi o to żeby po zamknieciu swieciły przez chwile tak jak to robią przy otwarciu drzwi :)

o ale chodzi o to żeby po zamknieciu swieciły przez chwile tak jak to robią przy otwarciu drzwi :)

aaa juz wiem o co chodzi - faktycznie :P ale z kluczyka było by wygodniej

Opublikowano

A no właśnie :wink:

Kuźwa ciekawe czy mogę założyć 4 x 225/40/18 na mpakietowe felgi ? Mam nowe opony wiec szkoda mi trochę następny komplet kupować.

Opublikowano

A no właśnie :wink:

Kuźwa ciekawe czy mogę założyć 4 x 225/40/18 na mpakietowe felgi ? Mam nowe opony wiec szkoda mi trochę następny komplet kupować.

A co Ty żeś kupił? :) Pochwal się.

Jak są tej samej szerokości to luz, ale jak tyl jest szerszy, to bedzie to dziwnie wygladac... i trakcja gorsza.

Opublikowano

E91 w Mpaku :)

Felgi mam mpak przód 8 tył 8,5 cala.

Opublikowano
  • Autor

pare ludzi jeździ tak - ale jest niebezpieczenstwo że dsc i abs Ci bedzie wariował bo zachwiana bedzie średnica kół przy 225/40 na tyle

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=87&t=290575

ale tak jak mówie - może ale nie musi odchylenie jest rzedu 1 cm

Opublikowano

Nie powinno nic wariować. Ja mam 225/40 na tyle na 8' i wszystko działa jak należy, a powinno być 255/35 na 8,5 calach w 18.

Będzie większy naciąg na 8.5 i tyle. No jeszcze zależy co masz pod maską, bo trakcja się może kończyć.

Reggi założ swój wątek, bo śmiecimy w innym ...

Opublikowano

Ja mam aktualnie w e60 przód 8,5j i 245/35 i tył 9j i 275/30 czyli jak fabryka nakazuje ale miałem na początku przez jakiś rok z tyłu 275/35 i absolutnie nic się nie działo.

Opublikowano
  • Autor

mnie mocno kusiło 225 na tył - raz że cena, dwa fajny delikatny naciąg - stwierdziłem jednak że auto jeśli u mechanika wszystko pójdzie gładko będzie szło na wirusa i wtedy przy 210-225km i prawie 500Nm może tracic trakcje na tych gumach - teraz na zimówkach 225 traciło zbyt szybko więc wolałem dołożyc - ale jak masz kupione to zakładaj i testuj jak bedzie miotać tyłkiem to najwyżej sprzedasz opony i kupisz nowe.

jakie gumy kupiłes >>>??

Opublikowano

E91 w Mpaku :)

Felgi mam mpak przód 8 tył 8,5 cala.

Śmiało pakuj 225/35 to tylko pół cala różnicy a więc dużej różnicy nie będzie

Opublikowano

Ja tylko ostrzegam, ze bardzo latwo uszkodzic opony przy naciagu i wiekszym NM. Tak to sie stalo w moim B6 gdzie zabilem opony 235 na 9J. Ale to jest prawie 500PS, wiec inne przeciazenia.

Opublikowano

Gdzie miałeś naciąg przy 235 na 9j ;)

Opublikowano

235 na 9j ?! Ale kondon :D Fly masz jakieś foto ?

Opublikowano

Reggi pewnie kupił 318d, więc 225 na tyle, nawet w naciągu, da radę.

A jak nie to ... DSC po prostu nie będzie wyłączał i też da radę.

Opublikowano
  • Autor

Reegi własnie - chwal sie swoja sztuką :P

Opublikowano

Reggi pewnie kupił 318d, więc 225 na tyle, nawet w naciągu, da radę.

A jak nie to ... DSC po prostu nie będzie wyłączał i też da radę.

320D N47 ;)

177 km nie jest to demon szybkości w porównaniu do S3, ale przyjemnie się nim jeździ. Do Audi na 90% nie wrócę ;)

Opublikowano
  • Autor

n47 sie fajnie chipuje - ja mam 184 i na luzie 215-225 km - jechałem taka i powiem że za***rdala - co ciekawe n47 po chipsie objedzie 3.0tdi i 330d bez wirusa :) masa panie masa

Opublikowano

Kolego z innej beczki. Wywalałeś może klapki z kolektora ?

Opublikowano
  • Autor

nie a po co ? w n47 trzeba miec koło 200 000 zeby tam zajrzeć - mi brakuje do tego jakiś 85 000 km

Edytowane przez doradca