Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BMW E90 320D 2011 M-Pakiet+Performance 184KM MT by Doradca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W 11r już nie było d20a

Opublikowano

A jaki D20C ?

Opublikowano

Dobre auto ,tez mjalem takie ale przed liftem dobrze ze silnik n47d ,nie mogles już w serie 5 celować?

tąpniete z LG g3

Opublikowano

W jakich rocznikach był wspomniany przez Was wadliwy silnik? Szukam e90 przedliftowej ze względu na ograniczony budżet.

Opublikowano

W jakich rocznikach był wspomniany przez Was wadliwy silnik? Szukam e90 przedliftowej ze względu na ograniczony budżet.

N47 we wszystkich e9x sa wadliwe rozrzady, poprawili w w e9x po lifcie i w f10...

tąpniete z LG g3

Opublikowano

A powiem Ci tak..guzik poprawili w E9x..po lifcie masz N47D20C i fakt poprawili trochę kwestię z łańcuchami..ale blok silnika jest ten sam co w N47D20A czyli gówno.
Jeśli miałbym kupić drugi raz jakiekolwiek BMW to PB only.

Opublikowano

Czyli wychodzi na to, ze trzeba wrocic do opla bo nie ma co kupic z dieslem czy to z audi czy z bmw.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A powiem Ci tak..guzik poprawili w E9x..po lifcie masz N47D20C i fakt poprawili trochę kwestię z łańcuchami..ale blok silnika jest ten sam co w N47D20A czyli gówno.

Ale przeciesz moze kupic disla e9x z silnikiem M47tu2 ,slabo jestes poinformowany Reggi,masz do wyboru 163km i 122km. Tam sie nic nie kszaniło... Ja miałam takie i bylo super tam łańcuch jest z przodu..

tąpniete z LG g3

Edytowane przez skrab

Opublikowano

Mateusz musisz odwiedzić forum bmw wszystkiego się dowiesz, reggi co tak psioczysz na blok w n47?

Opublikowano

Bo nie wie ze to jest majpopularniejszy i najoszczedniejszy silnik jaki bmw wydalo.

tąpniete z LG g3

Opublikowano

reggi co tak psioczysz na blok w n47?

Pewnie łańcuch się zerwał w jego egzemplarzu.

Opublikowano

A znam takich co sie zerwal,na forum bmw.

tąpniete z LG g3

Opublikowano

Fakt, łańcuch jest problemem w 2.0d. Ale jaki to problem skoro dotyka on (pęka) 1:10000 użytkowników? Robi się w sieci o to wielka aferę, a nie do końca słusznie. Nie mówię że nie trzeba tego pilnować- trzeba! Ale ludzie dajcie spokój. Ten silnik jest tak fajny sam w sobie ze szkoda sobie psuć głowy. To samo było z klamkami w m57 wszyscy na hura wyrzucają bo przecież co chwile komuś się klapka urywa. Urywa się w ekstremalnych przypadkach. A propo rozrządu to są akcje serwisowe w ASO na tą usterkę.

Opublikowano

Skovron, juz nie ma akcji serwisowej na lancuch w aso.

Co do silnika ,to zawsze mowilem ze jest super konstrukcja.

tąpniete z LG g3

Opublikowano

A jaki D20C ?

ten już był w 09r, doradca ma d20o1

Opublikowano

Ale przeciesz moze kupic disla e9x z silnikiem M47tu2 ,slabo jestes poinformowany Reggi,masz do wyboru 163km i 122km. Tam sie nic nie kszaniło... Ja miałam takie i bylo super tam łańcuch jest z przodu..

tąpniete z LG g3

Ja mówię o wersjach 177 KM.. ale ciężko z wyborem bo chyba w 2007 roku tuż przed liftem w e91 był tylko 177 konny silnik.

Pewnie łańcuch się zerwał w jego egzemplarzu.

Zdziwię Cię bo łańcuch mam nowy. Te silniki mają problem z blokami które pękają między cylindrami. Jak ktoś jest na tyle skąpy, że nie zrobi łańcucha i później płacze to już jego broszka.

ten już był w 09r, doradca ma d20o1

a no to chyba, że tak.

Opublikowano

Blok pekl tylko raz u jednego uzytkownika forum ,wiecej nie kojarze takich przypadków,widocznie gosc przejrzał silnik i tyle ,177km byly tylko po lifcie ,a przed 143km.

tąpniete z LG g3

Opublikowano

Ja to w ogóle pierwsze słyszę żeby bloki pekaly...

Nie 143 tylko 163.

Opublikowano

Blok pekl tylko raz u jednego uzytkownika forum ,wiecej nie kojarze takich przypadków,widocznie gosc przejrzał silnik i tyle ,177km byly tylko po lifcie ,a przed 143km.

tąpniete z LG g3

To jesteś źle poinformowany kolego. Ja mam 2007 rok przelift i mam 177 KM.

Ja to w ogóle pierwsze słyszę żeby bloki pekaly...

No to powiem Ci że temat dość popularny na zachodnich forach tak samo jak szukanie bloków, swapów silnika na N47D20C ( również tych z F serii 184 KM).

Ja też nie zgłębiałem tematu, ale po paru rozmowach z handlarzami silników od każdego słyszę że to gorący temat tak samo jak próby tulejowania ich ect.

Nowsze modele już nie maja tego problemu ( te 163 KM i słabsze też ), ale N47D20A dość szczególnie.

Edytowane przez Reggi

Opublikowano
  • Autor

moj motor to ten co w nowych F - za jakies 30-40 tysi - czyli jak dobije do 150 000 to bedzie trzeba zajrzec - podobno objawem jej dzwiek rozrzadu - ostatnio gadałemz z gościem z f10 z 2015 roku auto miało 40 000 i łańcuch było słychać - ten typ tak ma - u mnie odpukać żadnych dzwięków nie ma niepokojących.

Niestety mocno zastanawiam się nad sprzedażą - z bóle serca ale jednak strzeliłem sobie w kolano bo miałem kupić auto rodzinne a kupiłem sedana heheh po prostu nie mieszczę się z tobołami dziecka nie mówiąc o jakiś wakacjach czy coś w tym stylu - narazie na spokojnie

Dzisiaj auto miało SPA

72dee460a39c0d75gen.jpg

80daf5bee8a8abfcgen.jpg

1ceba0c8fc8ab665gen.jpg

41fe31078a89cbeagen.jpg

d0352b6ed3cfa034gen.jpg