w-wanicki Opublikowano 28 Października 2015 Opublikowano 28 Października 2015 Witam Mam A4 z 2013 r w automacie i mam takie zabezpieczanie. Mianowice gdy otworzę drzwi od kierowcy i puszę nogę z hamulca silnik się wyłączy automatycznie. Pytanie moje takie jak to wyłączyć? może ktoś miał taki przypadek u Siebie? czekam na info ponieważ jest to denerwujące
archan Opublikowano 9 Marca 2016 Opublikowano 9 Marca 2016 Dołączam się do pytania, czy można to jakoś wyłączyć bezpiecznie poprzez VCDS?
Kopter Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Witam,Odświeżę temat. Auto również mi gaśnie po otwarciu drzwi. Jest to dość irytujące kiedy chce schłodzić silnik po jeździe i muszę siedzieć w aucie. Znalazłem taką odpowiedź na forum Audi A6:To ma związek z start/stop i zaimplementowana funkcją bezpieczeństwa . Przed otwarciem drzwi naciśnij stop /start ... .Znalazłem coś takiego:Module 46Long Coding last byte is 0F; Change it to 00Press "Do it" (or "save")engine should now continue to run when driver door is opened.Czy ktoś jest w stanie to potwierdzić ?
komoornik Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/200983-vcds-vag-com-kodowania-a4-b8/page-69#entry4799771
Lisuu Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Odgrzewam temat, niestety chyba rozwiązanie zniknęło z tamtego wątku lub ustawienia forum się zmieniły gdyż nie ma strony numer 69 w tamtym wątku. Podpowie ktoś jak wyłączyć gaszenie silnika przy otwarciu drzwi?
Rekomendowane odpowiedzi