badman2503 Opublikowano 29 Października 2015 Opublikowano 29 Października 2015 Witam, mam taki problem. W przeciągu tygodnia trzykrotnie zdarzyła sie następująca rzecz. Jadę ok 50 km\h po suchej drodze i raptem czuje lekkie "szapnięcie" ledwo wyczuwalne - zapala się ESP. Dokladnie tak jakbym wjechał w kałuże. Po tym coś dziwnego dzieje się ze skrzynią. Po zdjęciu nogi z gazu nie redukuje i nie zwalnia tak szybko jak zwykle. Potrafi ustać na 3 biegu i jechać dalej bez wciśnietego gazu. Kiedy jade już wolno i chce się zatrzymać i silnik nadal daje wysokie obroty i ja hamuje a silnik wskakuje na 1,5 tyś obrotów i skrzynia daje przelożenie. Po ok sekundzie trzymania hamulca obroty spadają i auto stoi. Po wyłączeniu silnika jest znowu jest ok. Zrobilem kolejną próbę i na różne sposoby staralem się wywolac problem ( rozne obroty , biegi, dynamika ) i nic. Po przejechaniu ok 10 km zawrócilem. przy cofaniu na wstecznym od razu włączył sie esp i nie zgasł aż do wyłączenia silnika....ale już z biegami problemów nie bylo. Auto ma 230 tyś wg stanu ale obawiam sie że zdecydowanie więcej bo jakieś 10 tyś km "temu" pojawilo sie szarpanie na zimnej skrzyni na pierwszym i drugim biegu. Boje się że dziwne zachowania skrzyni zaczną się nasilać i doprowadzą do jakiegoś nieszczęścia. Nie wiem od czego zacząć ESP czy skrzynia. Spotkaliście się z takimi objawami ? Pozdrawiam
Robero321 Opublikowano 29 Października 2015 Opublikowano 29 Października 2015 Jaka masz skrzynie bo opisujesz ze Multitronik a ta skrzynia nie ma biegów tylko wirualne przełożenia. W Opisie profilu też brak danych Ponadto podpinałeś pod Vaga żeby sprawdzić błedy ?? Jeśli nie to podepnij bez tego raczej nikt Ci nie wywróży
Rekomendowane odpowiedzi