longerek Opublikowano 9 Listopada 2008 Opublikowano 9 Listopada 2008 Na zimnym pali od pierwszego cyknięcia, a jak jest ciepły to różnie. Przy przekręceniu stacyjki słychać tylko cykanie. Znajomy mówił mi że to szczotki ale jeśli by tak było to kontrolki powinny przygasać przy odpalaniu ale wszystko jest normalnie. Co to może być?
rikardo Opublikowano 9 Listopada 2008 Opublikowano 9 Listopada 2008 Myślę, że problem tkwi tak jak sugerował znajomy w rozruszniku. Przyczyn może być kilka np. włącznik elektromagnetyczny, który jest odpowiedzialny za wysuwanie zębnika. Sprawdź czy na zacisku tego włącznika masz minimalne napięcie 10 V, może niedostateczny przepływ prądu z powodu zaśniedziałych lub luźnych przewodów. Prawdopodobnie będziesz musiał przeglądnąć rozrusznik.
longerek Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Opublikowano 9 Listopada 2008 w pewnym momencie już był git wszystko ok ale znowu wróciło. Też podejrzewałem zaśniedziałe zaciski. Musze wjechać na kanał i to wszystko przeczyścić. dzięki za rady.
pavol1986 Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 Kolego u mnie tak było i po wymontowaniu rozrusznika okazało się że pod przewodami doprowadzającymi prąd nadpaliła się podkładka po wymianie i porządnym skręceniu wszystko wróciło do normy.
Rekomendowane odpowiedzi