Opublikowano 18 Maja 201610 l cześć wszystkim. Może ktoś pomoże odnośnie diagnostyki... mam A4 B7 2005r i chciałbym zrobić sobie logi dynamiczne o których mowa w tym poście na str 1. i tu moje pytanko... który kabel polecacie? bo z tego co mi wiadomo to już mam komunikacje po CAN'ie i obawiam się, że ten wspomniany za 27pln może nie zdać egzaminu .... pozdro
Opublikowano 24 Maja 201610 l Witam panowie dopadl mnie tym razem taki blad w ALTku 17698 P1290 4522 Czujnik temperatury silnika ECT, układ kontroli układu - wysoki sygnał > ECT, przewody , jest to czujnik g83 i stad moje pytanie czy padl calkiem czujnik czy cos innego jest zdupcone, wtyczka czujnika czysta nie zasniedziala , pozdrawiam ------------------------ jesli nie problem czy ktos moze doradzic co moze byc walniete w drugim aucie audi a3 1.6 8l . dodam ze faluja obroty i nie moge dojsc konca co jest przyczyna,czy to wina wtryskiwaczy ?, po podpieciu sa nastepujace bledy 16556 P0172 Wyważenie paliwa – system wzmocniony (bank 1) B 16522 P0138 O2 obwód czujnika - wysokie napięcie (bank 1 sensor 2) A 17584 P1176 44B0 Korekcja Lambda za katalizatorem, bank 1 przekroczony limit pozdrawiam Edytowane 24 Maja 201610 l przez Deyv92
Opublikowano 24 Maja 201610 l jesli nie problem czy ktos moze doradzic co moze byc walniete w drugim aucie audi a3 1.6 8l . dodam ze faluja obroty i nie moge dojsc konca co jest przyczyna,czy to wina wtryskiwaczy ? Ciężko powiedzieć jednoznacznie, od nieszczelności w dolocie przez uszkodzony silniczek krokowy, a na pompie paliwa kończąc. Skupiłbym się na sondzie lambda naj sam pierw, bo wywala błąd.
Opublikowano 26 Maja 201610 l Witam wszystkich, jak to jest z tymi czujnikami g62 i g83? w poradniku pisze, że g62 musi być zawsze większy od g83 ale jaka może być ta różnica? mam standardowy błąd w alt czyli 16804 no i doszedł nowy 17698 - Coolant Temp Sensor at Radiator Outlet (G83): Signal too SmallP1290 - 002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent po sprawdzeniu na vagu kanał 130 na rozgrzanym silniku czujnik g83 miał 42 stopnie, no a g62 90 stopni. Zrobiłem też logi statyczne i g83 stał cały czas równo 42 bez żadnych skoków. Tak powinno być czy czujnik g83 do wymiany będzie?? pozdrawiam
Opublikowano 26 Maja 201610 l U mnie była jeszcze większa różnica temperatur, bo na rozgrzanym 99 do 25 i też pojawił się błąd 17698. Wymieniłem czujnik i błędu nie ma. A dodam, że za oryginał w intercarsie zapłaciłem coś około 30 zł, więc jeśli po kasowaniu błędów ten jeden wraca to nie ma co się zastanawiać nad jego wymianą. Mam jeszcze pytanie od siebie - czy błąd katalizatora 16804 i z czasem check silnika może być też spowodowany nieszczelnością w wydechu? Słychać, że mam dziurę w tłumiku środkowym (już raz spawaną jakiś czas temu) i wywala mi właśnie ten błąd a po jakimś dłuższym czasie też check silnika.
Opublikowano 26 Maja 201610 l Sonda lambda jest przed tłumikami więc to nie ma związku. Wręcz z dziurawym tłumikiem będzie miał lepszy przepływ spalin Zrób sobie logi to będziesz widział czy idzie na bogato czy ubogo bo check to jeden z objawów złej mieszanki paliwowo-powietrznej Katalizator swoje przeżył więc nic dziwnego, że jest błąd, też to mam i się tym nie przejmuje, przecież nie będę wymieniał katalizatora w 15 letnim aucie
Opublikowano 12 Czerwca 201610 l Koledzy jak uruchomić vcds lite żeby miiec pełną wersję no zrobiłem tak jak w opisie i tylko do grupy 30 mogę sprawdzić a dalej ze nie mam uprawnień
Opublikowano 12 Czerwca 201610 l Z tego co ja instalowałem to przede wszystkim wyłącz internet na czas instalacji i potem wg instrukcji i u mnie śmiga.
Opublikowano 12 Czerwca 201610 l Koledzy jak uruchomić vcds lite żeby miiec pełną wersję no zrobiłem tak jak w opisie i tylko do grupy 30 mogę sprawdzić a dalej ze nie mam uprawnień powoli spokojnie, od początku.OPIS jest banalny, na chłodno ja też miałem mały problem ale wszystko się wyjaśniło
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l Dzieki Rozek to zakladam osobny temt Edytowane 21 Czerwca 201610 l przez Harcap
Opublikowano 21 Czerwca 201610 l Jak dla mnie to przeplywka ale poczekaj na opinie bardziej doświadczonych. Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka A tak ogóle to zrob swoj temat odnośnie logów bo tutaj trochę nie bardzo chyba. Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 21 Czerwca 201610 l proponuję zamknięcie tego tematu. dalsze offtopy wprowadzają tylko w błąd
Opublikowano 27 Czerwca 201610 l http://vaglog.pl/log_267686.html http://vaglog.pl/log_267687.html Witam postanowilem zrobic logi na sprawnej kierownicy powietrza oto one, pierwszy link na pb drugi na lpg , prosze o analize i ew . podpowiedz co moge zrobic jesli jest cos nie tak. Pozdr
Opublikowano 27 Czerwca 201610 l http://vaglog.pl/log_267686.html http://vaglog.pl/log_267687.html Witam postanowilem zrobic logi na sprawnej kierownicy powietrza oto one, pierwszy link na pb drugi na lpg , prosze o analize i ew . podpowiedz co moge zrobic jesli jest cos nie tak. Pozdr CZYTAJ CO SIĘ PISZE WYZEJ proponuję założyć nowy temat w odpowiednim dziale, opisać dany problem i wstawić logi nie ma co zaśmiecać tematu Pozdrawiam
Opublikowano 18 Stycznia 20179 l Kto , gdzie i za ile wykona taką diagnozę i naprawę w Poznaniu. Proszę o godnych polecenia ludzi.
Opublikowano 24 Stycznia 20179 l Witam. Sprawdzalem dzisiaj kody gotowosci w audicy i wyswietlil mi sie na czerwono katalizator, czy to oznacza ze jest on zapchany? Pzdr
Opublikowano 24 Stycznia 20179 l 2.0 ALT ? na 99% TAK jak żre Ci dużo oleju to możesz go w ciemno go wymienić bo i tak pewnie jest spalony. olej zrobił z nim porządek na fisie check się nie palił ?
Opublikowano 25 Stycznia 20179 l jaki błąd dokładnie ? mi po błędzie kata auta nie muliło, może sonda przed katem ? wklej nr błędu.