Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podstawowa diagnostyka i informacje A4 B6/B7 2.0 ALT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To drugie to zabawka, mam to, kupiłem kierując się recenzjami napisanymi przez ludzi, którzy w życiu nic poza tym nie mieli w rękach. To nawet połowy dostępnych informacji z samego silnika pokazać nie potrafi, zmarnowane pieniądze.

Opublikowano
19 minut temu, Langista napisał(a):

To drugie to zabawka, mam to, kupiłem kierując się recenzjami napisanymi przez ludzi, którzy w życiu nic poza tym nie mieli w rękach. To nawet połowy dostępnych informacji z samego silnika pokazać nie potrafi, zmarnowane pieniądze.

Też tak myślałem dopóki nie znalazłem odpowiedniej apki. W sumie dopiero dzięki mechanikowi odkryłem czy jest to coś warte. Możesz zaznaczyć co Cię interesuje lub też masz opcje wszystkie czujniki i to działa. Natomiast zgodzę się że 99% aplikacji jest do kitu. Są płatne, nie wiadomo czy coś to daje. 

Z doświadczenia wiem, że auto jak jedziesz do fachowca chowa swoje bolączki i zmagasz się z tym Ty. To choroba samochodu. Jak masz dziwna awarię - jedziesz do mechanika i nagle auto przez cały czas jazdy mechanika i jego diagnostyki nie daje objawów które masz nawet od razu po wyjeździe od niego. Miałem tak z diagnozą skrzyni, silnika, spalaniem, korektami. Zachowaniem samochodu. Mieć takie małe za 8 zł ustrojstwo które daje Ci wgląd w wiele rzeczy w każdej dowolnej chwili dnia i nocy jest bardzo spoko jeśli umiesz to wykorzystać w odpowiedni sposób. Nikt chyba z vcdsem, kompem nie śpi i nie jeździ 99% czasu. A też zaznaczyć te momenty które są raz, a raz ich nie ma jest ciężko. 

Róbcie jak chcecie aby auta były sprawne :) . Dla mnie to fajna zabawka i mega pomocna. Najbardziej ważne i podstawowe parametry tak jak dla mnie - korekty krótkie i długie pokazywała. A ich zaburzenia w czasie dawały objawy szarpania, jakby wypadania zapłonów, wzrostu nagle spalania do góry itd. 

Nie zamierzam nikogo przekonywać 🤟. Ja się chcę cieszyć niskim spalaniem paliwa poniżej 7 litrów na 100km. Najlepiej ujemnymi korektami bo wtedy mniej pali i brakiem wyżej wymienionych objawów. Czy to będzie znajomy mechanik z vcdsem, kompem i logami czy ustrojstwo za 8 zł. Nie interesuje mnie to . Napewno to jest zabawka w porównaniu z VAGiem i kompem. Jednak bardzo użyteczna w obrazowaniu skąd mogą być dziwne objawy. I generalnie pomocna w zwykłym codziennym użytkowaniu auta. To poprostu pomaga w diagnostyce. Nie jest to jakaś kryształowa kula. Ale jak masz takie coś. I coś się dzieje. Możesz mechanikowi nawet przez telefon powiedzieć że zauważyłeś np. szarpanie, wzrost spalania, wysokie korekty które raz wracają do normy, a raz nie. Czy złe napięcie Sondy lambda lub nie wiem. Złe parametry przepływu powietrza itd. no cokolwiek masz. Albo błąd jakiś. Możesz mieć to włączone cały czas w aucie jak Bluetooth w radiu. Nic nie kosztuje, nic nie psuje a może pomóc.

Czy to się w każdej sytuacji przyda? Pewnie nie. Ale czy jest szansa że namierzysz coś? Napewno wieksza niż tylko ze skakaniem w diagnostyce przez cały przekrój budowy silnika od przepustnicy po kolektor, przepływomierz, sonde, jakiś zawór na cewkach, świecach i przewodach kończąc. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie a gdzie znajdę czujnik temperatury oleju?🤔

Opublikowano
14 minut temu, Kapi1 napisał(a):

Panowie a gdzie znajdę czujnik temperatury oleju?🤔

Czujnik znajduje się w dnie miski olejowej. Jest to płaski, trójkątny moduł przykręcony trzema śrubami od spodu miski. Dochodzi do niego jedna kostka elektryczna (3-pinowa).

Opublikowano
21 godzin temu, Hugo napisał(a):

Czujnik znajduje się w dnie miski olejowej. Jest to płaski, trójkątny moduł przykręcony trzema śrubami od spodu miski. Dochodzi do niego jedna kostka elektryczna (3-pinowa).

Dzięki za odpowiedź :) rozumiem że czujnik temperatury jest zintegrowany z czujnikiem poziomu oleju? 2w1

Opublikowano
4 minuty temu, Kapi1 napisał(a):

rozumiem że czujnik temperatury jest zintegrowany z czujnikiem poziomu oleju? 2w1

Tak, a jego numer to 1J0907660F

Opublikowano

Tylko nie bierz tych tanich marek, one zamiast zespolonego czujnika poziomu i temperatury, mają tylko czujnik poziomu.

Opublikowano

Ok, bardzo dziękuję, pozdrawiam 😊

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Mam pytanie odnośnie zaworu wysokiego cieśnienia N205. Sprawdzałem dziś VCDS-em jak zawór pracuje i wydaję się ok podczas obciążenia silnika natomiast na biegu jałowym wartość aktualna od zadanej cały czas skacze o ok 2 pkt na - i + od wartości zadanej. Czy tak ma być?

Poci mi się ten zawór, wymieniałem już uszczelkę ale to nic nie dało. Teraz mam zamiar delikatnie przesmarować uszczelkę masą uszczelniającą wysokotemperaturową.