Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podstawowa diagnostyka i informacje A4 B6/B7 2.0 ALT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak chwilke pochodzil 3-4 minutki

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

cześć wszystkim. Może ktoś pomoże odnośnie diagnostyki... mam A4 B7 2005r i chciałbym zrobić sobie logi dynamiczne o których mowa w tym poście na str 1. i tu moje pytanko... który kabel polecacie? bo z tego co mi wiadomo to już mam komunikacje po CAN'ie i obawiam się, że ten wspomniany za 27pln może nie zdać egzaminu :( .... pozdro :hi:

Opublikowano

Witam panowie dopadl mnie tym razem taki blad w ALTku

17698 P1290 4522 Czujnik temperatury silnika ECT, układ kontroli układu - wysoki sygnał > ECT, przewody , jest to czujnik g83 i stad moje pytanie czy padl calkiem czujnik czy cos innego jest zdupcone, wtyczka czujnika czysta nie zasniedziala , pozdrawiam

------------------------

jesli nie problem czy ktos moze doradzic co moze byc walniete w drugim aucie audi a3 1.6 8l . dodam ze faluja obroty i nie moge dojsc konca co jest przyczyna,czy to wina wtryskiwaczy ?, po podpieciu sa nastepujace bledy

16556 P0172 Wyważenie paliwa – system wzmocniony (bank 1) B

16522 P0138 O2 obwód czujnika - wysokie napięcie (bank 1 sensor 2) A

17584 P1176 44B0 Korekcja Lambda za katalizatorem, bank 1 przekroczony limit

pozdrawiam

Edytowane przez Deyv92

Opublikowano

jesli nie problem czy ktos moze doradzic co moze byc walniete w drugim aucie audi a3 1.6 8l . dodam ze faluja obroty i nie moge dojsc konca co jest przyczyna,czy to wina wtryskiwaczy ?

Ciężko powiedzieć jednoznacznie, od nieszczelności w dolocie przez uszkodzony silniczek krokowy, a na pompie paliwa kończąc. Skupiłbym się na sondzie lambda naj sam pierw, bo wywala błąd.
Opublikowano

Witam wszystkich,

jak to jest z tymi czujnikami g62 i g83? w poradniku pisze, że g62 musi być zawsze większy od g83 ale jaka może być ta różnica?

mam standardowy błąd w alt czyli 16804 no i doszedł nowy

17698 - Coolant Temp Sensor at Radiator Outlet (G83): Signal too Small
P1290 - 002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent

po sprawdzeniu na vagu kanał 130 na rozgrzanym silniku czujnik g83 miał 42 stopnie, no a g62 90 stopni. Zrobiłem też logi statyczne i g83 stał cały czas równo 42 bez żadnych skoków. Tak powinno być czy czujnik g83 do wymiany będzie??

pozdrawiam

Opublikowano

U mnie była jeszcze większa różnica temperatur, bo na rozgrzanym 99 do 25 i też pojawił się błąd 17698. Wymieniłem czujnik i błędu nie ma. A dodam, że za oryginał w intercarsie zapłaciłem coś około 30 zł, więc jeśli po kasowaniu błędów ten jeden wraca to nie ma co się zastanawiać nad jego wymianą.

Mam jeszcze pytanie od siebie - czy błąd katalizatora 16804 i z czasem check silnika może być też spowodowany nieszczelnością w wydechu? Słychać, że mam dziurę w tłumiku środkowym (już raz spawaną jakiś czas temu) i wywala mi właśnie ten błąd a po jakimś dłuższym czasie też check silnika.

Opublikowano

Sonda lambda jest przed tłumikami więc to nie ma związku. Wręcz z dziurawym tłumikiem będzie miał lepszy przepływ spalin :D

Zrób sobie logi to będziesz widział czy idzie na bogato czy ubogo bo check to jeden z objawów złej mieszanki paliwowo-powietrznej

Katalizator swoje przeżył więc nic dziwnego, że jest błąd, też to mam i się tym nie przejmuje, przecież nie będę wymieniał katalizatora w 15 letnim aucie :facepalm:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy jak uruchomić vcds lite żeby miiec pełną wersję no zrobiłem tak jak w opisie i tylko do grupy 30 mogę sprawdzić a dalej ze nie mam uprawnień

Opublikowano

Z tego co ja instalowałem to przede wszystkim wyłącz internet na czas instalacji i potem wg instrukcji i u mnie śmiga.

Opublikowano

Koledzy jak uruchomić vcds lite żeby miiec pełną wersję no zrobiłem tak jak w opisie i tylko do grupy 30 mogę sprawdzić a dalej ze nie mam uprawnień

powoli spokojnie, od początku.OPIS jest banalny, na chłodno :)

ja też miałem mały problem ale wszystko się wyjaśniło :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieki Rozek to zakladam osobny temt

Edytowane przez Harcap

Opublikowano

Jak dla mnie to przeplywka ale poczekaj na opinie bardziej doświadczonych.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

A tak ogóle to zrob swoj temat odnośnie logów bo tutaj trochę nie bardzo chyba.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

proponuję zamknięcie tego tematu. dalsze offtopy wprowadzają tylko w błąd :P

Opublikowano

http://vaglog.pl/log_267686.html

http://vaglog.pl/log_267687.html

Witam postanowilem zrobic logi na sprawnej kierownicy powietrza oto one, pierwszy link na pb drugi na lpg , prosze o analize i ew . podpowiedz co moge zrobic jesli jest cos nie tak. Pozdr

Opublikowano

http://vaglog.pl/log_267686.html

http://vaglog.pl/log_267687.html

Witam postanowilem zrobic logi na sprawnej kierownicy powietrza oto one, pierwszy link na pb drugi na lpg , prosze o analize i ew . podpowiedz co moge zrobic jesli jest cos nie tak. Pozdr

CZYTAJ CO SIĘ PISZE WYZEJ :)

proponuję założyć nowy temat w odpowiednim dziale, opisać dany problem i wstawić logi

nie ma co zaśmiecać tematu

Pozdrawiam

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Kto , gdzie i za ile wykona taką diagnozę i naprawę w Poznaniu. 

Proszę o godnych polecenia ludzi. 

Opublikowano

Witam. Sprawdzalem dzisiaj kody gotowosci w audicy i wyswietlil mi sie na czerwono katalizator, czy to oznacza ze jest on zapchany? Pzdr

Opublikowano

2.0 ALT ? na 99% TAK

jak żre Ci dużo oleju to możesz go w ciemno go wymienić bo i tak pewnie jest spalony. olej zrobił z nim porządek

na fisie check się nie palił ?

Opublikowano

Jak do tej pory bez checka, blad kata wyskakuje . auto zmulone

Opublikowano

jaki błąd dokładnie ? mi po błędzie kata  auta nie muliło, może sonda przed katem ?

wklej nr błędu.