Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM+] Thirteen static sedan by enczu | recaro bose bix jr26 || Foty 2k18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Felgi były zamówione i opony też do odebrania, stąd ta kolejność. Wszystko na spokoojnie, nie ma problemu będzie leżeć jak należy ;)

Opublikowano

Całkiem fajnie siadło to koło na B5 ale koza straszna :decayed: No i moim zdaniem dokładka w takim kolorze nie będzie fajnie wyglądała.

Opublikowano
  • Autor

Całkiem fajnie siadło to koło na B5 ale koza straszna :decayed: No i moim zdaniem dokładka w takim kolorze nie będzie fajnie wyglądała.

Jeśli chodzi o dokładnie to pomyślałem o niej przez to zdjęcie:

vRSTxI9.jpg

Jakieś opinie?

Opublikowano

no i zdania na zmieniłem po zobaczeniu zdjęcia ale oczywiście każdy robi auto dla siebie i wg swojej wizji

Opublikowano
  • Autor

Witam panowie, co prawda pisałem już w odpowiednim dziale, ale pewnie nie każdy tam zagląda. Otóż wczoraj zaczęło coś skrzypieć w prawym kole. Wszystko dziś posmarowałem, psiknięte WD40 - nic nie dało.

Tutaj filmy przedstawiające problem:

Tutaj auto przyciskane z góry pare razy.

1.

I skręcanie kołami

2.

Miał ktoś może podobny problem lub się z takim spotkał i przyczyna została namierzona?

Przy okazji, na początku 2015 roku wszystkie wahacze były wymieniane na nowe ;)

Opublikowano

Miałem dokładnie taki sam problem, na forum był juz gdzieś o tym temat w każdym bądź razie jest to wina tulei wahacza i należy za pomocą strzykawki zaaplikowac do tych gumowych osłon tulei wachacza jakiś smar. Mi to pomogło i nastała cisza :D tyle że w moim przypadku ten wachacz juz kwalifikowal sie do wymiany a Ty piszesz ze dopiero wymieniłeś wiec dziwna sprawa :o

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Ale być może cos uszkodziło Ci właśnie tą gumową osłonę i dostał sie jakiś syf i dlatego skrzypi :/

Dodam jeszcze że u mnie był to wachacz dolny prosty i chyba wlasnie jego najczesciej dotyka ta dolegliwość :v

Opublikowano

Miałem dokładnie taki sam problem, na forum był juz gdzieś o tym temat w każdym bądź razie jest to wina tulei wahacza i należy za pomocą strzykawki zaaplikowac do tych gumowych osłon tulei wachacza jakiś smar. Mi to pomogło i nastała cisza :D tyle że w moim przypadku ten wachacz juz kwalifikowal sie do wymiany a Ty piszesz ze dopiero wymieniłeś wiec dziwna sprawa :o

Ale być może cos uszkodziło Ci właśnie tą gumową osłonę i dostał sie jakiś syf i dlatego skrzypi :/

Dodam jeszcze że u mnie był to wachacz dolny prosty i chyba wlasnie jego najczesciej dotyka ta dolegliwość :v

Dokladnie jak pisze kolega. Mialem to samo kiedys w quattro z tylu i jako tymczasowe rozwiazanie zastrzyk ze smaru pomaga ;)
Opublikowano
  • Autor

Aktualnie dostęp do garażu zerowy, więc pewnie dopiero przed świętami coś ruszę. Choć raczej nie będę bawił się w pół środki i po prostu wymienię wahacz :) Auto ma niedługo iść w dół, więc prędzej czy później czeka mnie wymiana, a wolę być spokojny :)

Dzięki za odpowiedzi i pomoc :hi:

Opublikowano

Aktualnie dostęp do garażu zerowy, więc pewnie dopiero przed świętami coś ruszę. Choć raczej nie będę bawił się w pół środki i po prostu wymienię wahacz :) Auto ma niedługo iść w dół, więc prędzej czy później czeka mnie wymiana, a wolę być spokojny :)

Dzięki za odpowiedzi i pomoc :hi:

I to jest odpowiednie podejscie do tematu :)

Opublikowano

U mnie tez bylo to samo. Bylem na dwoch stacjach diagnostycznych. Zadnych luzow a caly czas skrzypialo wiec postanowilem sprawdzic patent ze sktrzykawka. Wpuscilem troche oleju i cisza ;)

Opublikowano
  • Autor

U mnie tez bylo to samo. Bylem na dwoch stacjach diagnostycznych. Zadnych luzow a caly czas skrzypialo wiec postanowilem sprawdzic patent ze sktrzykawka. Wpuscilem troche oleju i cisza ;)

U mnie wpuszczenie oleju o dziwo nie pomoglo.. Moze sprobuje z wieksza igla, swoja droga.. I tak w konci bedzie do wymiany..

Opublikowano

Ja kiedyś wstrzyknąłem płyn hamulcowy :-)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Ja olej silnikowy, mam płyn hamulcowy, chyba każdy mozliwy płyn jakiś w garażu jest :grin: Więc może spróbuję ;)

Cześć, żeby nie było że nic się nie dzieje:
-zrobiona płukanka Liqui Moly Engine Flush i wymieniony olej na Motul Specific 505.01, dla ciekawskich przed wymianą jeździł na Castrolu 15w40.. W dbałości o wtryski wpadł 5w40 mimo wielu zdań u ludzi
-z powodów problemów z turbo wymieniony zawór n75, wszystkie węże podciśnienia i jutro zawór zwrotny podciśnienia
- to co najbardziej cieszy to wpadł w końcu gwint, póki co czasu starczyło tylko na posadzenie przodu, tył jutro ale jedno foto poglądowe na dole ;)

Póki co nie jestem w 100% zadowolony, za 2 tygodnie wpadną dystanse :)
Można byłoby zejść niżej ale to moje daily i jakoś ma to jeździć, zobaczymy jak wpadną dystanse to może urwie się coś delikatnie jeszcze. Na dniach wpadnie też metalowa podłoga dla zabezpoeczenia michy :D

8t5Sk3z.jpg

Myślę że jakieś lepsze foty wtorek lub środę jak to bedzie juz wyrównane :)
Opublikowano

to co, jakie dystanse kupujesz?... :D

Opublikowano

mam na zbyciu komplet 15mm jak coś, jak jesteś chętny to masz blisko do mnie :wink:

Opublikowano
  • Autor

Spuszcze tyłek na dół i będę mierzył, z przodu chyba nie będzie potrzeba cudów za to tył już raczej tak, zamysł jest taki że ma być równo z nadkolem, ewentualnie delikatnie felga sama ma wystawać w razie dziury :) Czasem woże kogoś z tyłu więc pewnie wpadną odboje od mapeta albo clipsy ale po krotkiej rozmowie z nim mowil ze najlepiej sprawdzaja sie podluzne, ale jak pomysle ze znow walczyc z kazdym amorem po kolei to krew mnie zalewa na sama mysl :D sezon skoncze raczej na kupnie nowych koncowek, wymiany szyby, podlokietniku i moze polerce :)

Moze ktos ladowal juz dystanse do felg 8j 46 albo 47 et nie pamietam juz dokladnie? ;) kapcie 215/40/18

Edytowane przez enczu

Opublikowano

Ja przy 8J ET43 225/40 mam z tylu 10mm i mogłoby być szerzej.

Edytowane przez dliwski

Opublikowano
  • Autor

Czyli pewnie z 15mm wyjdzie u mnie, moze dogadam sie z kolega wyzej i podjade do niego na przymiarke, zobaczymy jak to bedzie wygladalo. Ogolnie jesli chodzi i pierwsza dluzsza trase na gwincie wlasciwosci jezdne mimo ze to mts bardzo spoko, nie ma totalnego betonu ale jak wpadlem w mala dziure w nocy to huklo niezle, stala pasazerka moja tez powiedziala ze jest fajnie ale przerazona jak co chwile tarlem na koleinach, wrazenia bezcenne haha :D

Opublikowano

Mam 20mm tyl i jest równo! Et 43 ori 8j.

Opublikowano
  • Autor

Obiecałem lepsze foty więc dodaje ;)

yn2nzaF.jpg
y3uxTjd.jpg
Jy0Mgtr.jpg
cYMCX9Z.jpg
7BHs2Hl.jpg
Coś poza podjazdjem
swMbG1g.jpg
q3QL5O1.jpg
3aUtJD1.jpg
nHiVdQO.jpg
HNG3JwS.jpg
sZoUFA9.jpg
6HHy6o7.jpg
BuLbJHD.jpg
jZWO0Xh.jpg
caFlJoJ.jpg
GDD2Ajt.jpg
W czerwcu wpadną po wypłacie dystanse i może końcówki wydechu to będzie to już jakoś wyglądało. Na dniach będzie wpadnie metalowa osłona silnika, bo już bebechami trze o asfalt na koleinach, progi też już przejeżdża się ciekawiej :decayed: